Ετικέτες

11.5.19

Υπέρ αναπαύσεως Στυλιανού και Γερασιμούλας

Αποτέλεσμα εικόνας για Ανάσταση

Πώς να μείνουμε ασυγκίνητοι ακούγοντας τέτοιες ιστορίες; Ο Θεός ας αναπαύει τον αδερφό μας Στυλιανό (που είχαμε στην κατάσταση προσευχής από τις 24/2/19 - κλικ εδώ). Εκείνος φυσικά θα κρίνει τον Στυλιανό, όπως και όλους μας, αλλά σε κάθε περίπτωση ελπίζουμε στο έλεος του Κυρίου και ευχόμαστε να αξιωθούμε κι εμείς να δείξουμε τέτοια στάση όταν θα πλησιάζει το δικό μας «τέλος». Μεταφέρω αυτούσιο το μήνυμα του αδερφού μας, θεωρώντας ότι πολύ κόσμο θα ωφελήσει:

γαπητέ Γ.,
δελφός μας Στυλιανός κοιμήθη. 
κοιμήθη μέσα σέ δυσβάσταχτους πόνους, λλά μέ τά χείλη του νά λένε διαρκς δυό πράγματα: Παναγιά μου βοήθα λον τόν κόσμο καί μένα. Καί, δόξα τ Θε. κοιμήθη μέ ξομολόγηση. πομονή του καί οἱ δοξολογίες του πρός τόν Θεό δήγησαν ατές τίς μέρες τά βήματα πολλν φίλων του καί συγγενν στό ξομολογητήριο...!!! 
Ὀσιακό τέλος εἶχε ὁ Στυλιανός. Τήν εὐχή του νά ἔχουμε. 
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.
Μαζί με τον Στυλιανό ας προσθέσουμε και την Γερασιμούλα που κοιμήθηκε πλήρης ημερών πριν λίγο καιρό.

Αιωνία σας η μνήμη αδέρφια μας.
Ο Θεός ας σας αναπαύει.

Το εντυπωσιακό βιογραφικό του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής



Ο Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος, μέλος της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου και καθηγούμενος της Ι. Μονής Αγίας Τριάδας της Χάλκης, εξελέγη, από την Αγία και Μεγάλη Ιερά Σύνόδο στο Φανάρι νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής. Ο κ. Ελπιδοφόρος επιλέχθηκε για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο, μετά την παραίτηση του Αρχιεπισκόπου Δημήτριου στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο το περασμένο Σάββατο.

Κυριακή Μυροφόρων: ακολουθία όρθρου, μουσικά κ.α.


Κυριακή Μυροφόρων


Παρακάτω μπορείτε να βρείτε: το τυπικό, την ακολουθία του όρθρου κ.α. για την Κυριακή των Μυροφόρων:

Αποστολικό ανάγνωσμα Κυριακής των Μυροφόρων

Αποτέλεσμα εικόνας για Πράξεις Αποστόλων


Πράξεις Αποστόλων (στ' 1-7)

Ευαγγελική περικοπή Κυριακής των Μυροφόρων

Κα διαγενομνου το σαββτου 
Μαρα  Μαγδαλην κα Μαρα  το ακβου κα Σαλμη
...
κα εσελθοσαι ες τ μνημεον 
εδον νεανσκον καθμενον ν τος δεξιος, 
περιβεβλημνον στολν λευκν
...


ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ ΙΕ´ 43 - 47 και ΙϚ´ 1 - 8

Γιατί ο αγαπημένος Roger Waters των Pink Floyd ξεχνά τα Κατεχόμενα της Κύπρου;


ΣΧΟΛΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΕΩΣ: Πρίν κάποια χρόνια ο τραγουδιστής των Rolling Stones εστέφθη ιππότης από τη βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου. Δηλαδή ο τραγουδιστής ίσως του πιο γνωστού συγκροτήματος στον κόσμο, με άκρως ανατρεπτικές και επαναστατικές απόψεις (φαινομενικά τουλάχιστον) απεδέχθη τη βράβευση του συστήματος. Μπορεί αυτό να μη σημαίνει κάτι, μπορεί και να σημαίνει όμως...
Το ακούσαμε κι αυτό. Ο τραγουδιστής των πολυαγαπημένων Pink Floyd, κ. Roger Waters, κάλεσε την Ελληνίδα τραγουδίστρια η οποία θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο διαγωνισμό της Eurovision στο Ισραήλ (κ. Κατερίνα Ντούσκα), να μη πάρει μέρος στο διαγωνισμό εξαιτίας του -κατά την άποψη του κ. Waters- «απαρτχάιντ» του Ισραήλ στους Παλαιστίνιους.

Κινεζικών συμφερόντων ξενοδοχείο στην Ομόνοια


Σχόλιο Ελληνικής Νεώς: Ήγγικεν η ώρα και της Ομόνοιας, μετά από του Ψυρρή, το Γκάζι και άλλες περιοχές. Αφού επι μακρόν υποβαθμίστηκε, με αποτέλεσμα να πέσει κατακόρυφα η εμπορική αξία της περιοχής, τώρα θα δωθεί έναντι πινακίου φακής. Όπως και οι υπόλοιπες επενδύσεις στη χώρα μας, λιμάνια, αεροδρόμια, ορυκτός πλούτος, υδρογονάνθρακες...

Μπορεί η περιοχή της Ομόνοιας να έχει ουκ ολίγα προβλήματα, ωστόσο δεν παύει να παραμένει ένα κεντρικό σημείο της Αθήνας.

Του Χρήστου Δημοπούλου