Ετικέτες

11.5.19

Γιατί ο αγαπημένος Roger Waters των Pink Floyd ξεχνά τα Κατεχόμενα της Κύπρου;


ΣΧΟΛΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΕΩΣ: Πρίν κάποια χρόνια ο τραγουδιστής των Rolling Stones εστέφθη ιππότης από τη βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου. Δηλαδή ο τραγουδιστής ίσως του πιο γνωστού συγκροτήματος στον κόσμο, με άκρως ανατρεπτικές και επαναστατικές απόψεις (φαινομενικά τουλάχιστον) απεδέχθη τη βράβευση του συστήματος. Μπορεί αυτό να μη σημαίνει κάτι, μπορεί και να σημαίνει όμως...
Το ακούσαμε κι αυτό. Ο τραγουδιστής των πολυαγαπημένων Pink Floyd, κ. Roger Waters, κάλεσε την Ελληνίδα τραγουδίστρια η οποία θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο διαγωνισμό της Eurovision στο Ισραήλ (κ. Κατερίνα Ντούσκα), να μη πάρει μέρος στο διαγωνισμό εξαιτίας του -κατά την άποψη του κ. Waters- «απαρτχάιντ» του Ισραήλ στους Παλαιστίνιους.

Η κ. Ντούσκα, προς τιμήν της, απέρριψε το προτεινόμενο μποϋκοτάζ, λέγοντας το αυτονόητο: ότι είναι μουσικός και όχι πολιτικός. Ωστόσο, εδώ εγείρονται ορισμένα ερωτήματα για τον κ. Waters: Πόσες φορές έδειξε την ίδια ευαισθησία του για την κατοχή της Βορείου Κύπρου από το βάρβαρο καθεστώς απαρτχάιντ των Τούρκων; Απάντηση: ΚΑΜΙΑ!
Η τουρκική βαρβαρότητα, κατοχή και εξισλαμισμός με στοιχεία εξτρεμιστικά του βορείου τμήματος της Κύπρου επί 45 συναπτά έτη δεν ενοχλεί τον Βρετανό κ. Waters; Κατά συνέπεια, η μονοσήμαντη ενασχόληση και επιλεκτική ευαισθησία, επιτρέπει να αναρωτηθούμε μήπως υπάρχει κάποιος υποκρυπτόμενος στόχος.
Προς το παρόν, οι χιλιάδες οπαδοί των αξιολάτρευτων Pink Floyd σε Ελλάδα και Κύπρο, αλλά και του ίδιου προσωπικά, καθώς έβγαλε και δικά του άλμπουμ μετά την αποχώρηση από το εμβληματικό συγκρότημα, θα ήθελαν να απορρίψουν ως αβάσιμες και κακόβουλες αυτές τις σκέψεις.
Δεν θα ήθελε κανείς π.χ. να θεωρηθεί ως “γεωπολιτικής υφής” η παρέμβαση, ως προσπάθεια στήριξης των παλαιο-αποικιοκρατικών διαθέσεων του Ηνωμένου Βασιλείου, “εμπνεόμενη” από την επίσημη πολιτική του Foreign Office στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Οι Κύπριοι και οι Ελλαδίτες Έλληνες, περιμένουν να δείξετε λοιπόν την ίδια ευαισθησία για τα παρανόμως Κατεχόμενα της Κύπρου, όχι να εξελίσσεστε σε επικοινωνιακό βραχίονα της Τουρκίας και των Αδερφών Μουσουλμάνων…
Μπορεί το “Shine on you crazy diamond” να γράφτηκε για άλλον… ωστόσο, δανειζόμαστε τον τίτλο για να εκφράσουμε την ελπίδα αυτή η παγκόσμια μουσική ιδιοφυΐα, αυτό το διαμάντι του παγκόσμιου μουσικού πενταγράμμου με το οποίο κάποιοι μεγαλώσαμε, να λάμψει ξανά, προασπίζοντας το δίκαιο παντού, όχι επιλεκτικά.
Κανείς δε λέει ότι όλα γίνονται σωστά με τους Παλαιστίνιους. Όμως, είναι τόσο πολλές οι παράμετροι της υπόθεσης και τόσο δυσεπίλυτο το πρόβλημα αυτό, το “απόλυτο δίκιο” απλά δεν υπάρχει και όποιος παρεμβαίνει μονομερώς, στο τέλος της ημέρας τροφοδοτεί τον φαύλο κύκλο της βίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.