Ετικέτες

16.3.19

Άγιος Αλέξιος· ο άνθρωπος, που έζησε μόνο για τον Θεό

17 Μαρτίου

Σήμερα η Εκκλησία εορτάζει την ιερή μνήμη του οσίου Αλεξίου, του ανθρώπου του Θεού. Αυτός είναι ο ακριβής τίτλος, με τον οποίο έμεινε στη μνήμη και την παράδοση της Εκκλησίας ο όσιος Αλέξιος άνθρωπος του Θεού. Ο άνθρωπος, που έζησε μόνο για το Θεό, άγνωστος μέσα στους ανθρώπους, ακόμα και στους πιο δικούς ταυ. Ο βίος και η πολιτεία του αγίου Αλεξίου μόνο σαν μυθιστόρημα μπορεί να φανεί σε όσους δεν μπορούν να εξηγήσουν βαθύτερα την άσκησή του. Πολύ περισσότερο που ο άγιος Αλέξιος δεν έφυγε στην έρημο, συντροφιά με τα αγρίμια, αλλά έζησε μέσα στους ανθρώπους, κρατώντας τελείως άγνωστο τον εαυτό του.

Κυριακή Α΄ Νηστειών (της Ορθοδοξίας): Ακολουθία όρθρου, μουσικά κ.α.


Κυριακή Α´ Νηστειών (Ορθοδοξίας)

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε την ακολουθία του όρθρου με μουσικά κ.α. για την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019:

Αποστολικό ανάγνωσμα Κυριακής Α΄ Νηστειών (Ορθοδοξίας)

Αποτέλεσμα εικόνας για προσωποληψία


Προς Εβραίους Επιστολή Παύλου (ια΄24-26, 32-40)

Ευαγγελική περικοπή Κυριακής Α΄ Νηστειών - της ΟρθοδοξίαςΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ Α´ 44 – 52

Α΄ Κυριακή των Νηστειών - της ΟρθοδοξίαςΗ αγία αυτή ημέρα είναι ξεχωριστή, διότι παρά το κατανυκτικό κλίμα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, εορτάζει λαμπρά η Ορθοδοξία μας, η αληθινή Εκκλησία του Χριστού. Ποιούμε ανάμνηση του κορυφαίου γεγονότος της εκκλησιαστικής μας ιστορίας, της αναστηλώσεως των ιερών εικόνων, το οποίο επισυνέβη το 843 μ.Χ. στο Βυζάντιο, χάρις στην αποφασιστική συμβολή της βασιλίσσης και μετέπειτα αγίας Θεοδώρας, συζύγου του αυτοκράτορα Θεοφίλου (840 - 843 μ.Χ.).

Στα 745,5 δισ. ευρώ υπολογίζεται η αξία του ορυκτού πλούτου της Ρωσίας

Αποτέλεσμα εικόνας για ορυκτοσ πλουτοσ ρωσιας

Το ρωσικό υπουργείο Φυσικών πόρων και Οικολογίας για πρώτη φορά υπολόγισε την αξία όλων των αποθεμάτων ορυκτού πλούτου της χώρας, που αφορά τα τέλη του 2017, ενώ εν συνεχεία η αξία αυτή θα επικαιροποιείται.

Πρόκληση από τα Σκόπια:Υπάρχει «μακεδονική» γλώσσα και κοινότητα στη Β.Ελλάδα


Προβληματισμό και αντιδράσεις προκαλούν οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου της Δημοκρατίας Βόρεια της Μακεδονίας.

Το τραγικό τέλος του Παύλου Μελά στον Μακεδονικό αγώνα

Το βιβλίο «Η Εκκλησία στο Μακεδονικό Αγώνα» της Ρούλας Παπαδημητρίου, που κυκλοφόρησε το 1991 όπως σας γράψαμε και πάλι σε προηγούμενο δημοσίευμα έχει πλούσια στοιχεία για την δράση της εκκλησίας στο Μακεδονικό αγώνα.Τα ευαίσθητα σημεία μάλιστα του αγώνα αυτού, σήμερα διαβάζοντάς τα κανείς συνειδητοποιεί ξεκάθαρα πως οι αληθινοί Χριστιανοί λειτουργούσαν ως Χριστιανοί ακόμη και την ώρα του θανάτου τους.