Ετικέτες

27.3.18

Η Ελένη γέννησε, ας ευχηθούμε για το μωράκι

Αποτέλεσμα εικόνας για γέννηση προσευχή

Εχθές 26/3 η δική μας Ελένη για την οποία προσευχόμαστε (μαζί και με άλλες κυοφορούσες) γέννησε ένα αγοράκι, το οποίο όμως παρουσίασε κάποια επιπλοκή και αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στην εντατική. Η κατάσταση σύμφωνα με τους γιατρούς είναι αντιμετωπίσιμη, αλλά προφανώς θα πρέπει να προσευχηθούμε τόσο για το μωράκι όσο και για τους γονείς, ώστε ο Θεός να τους ενδυναμώσει και το συντομότερο δυνατό να ξεπεραστεί η δοκιμασία. Δεν έχει γίνει προφανώς ακόμα η ονοματοδοσία, αλλά το όνομα που θα δοθεί με την πρώτη ευκαιρία στο μωράκι είναι Θεοφάνης. 

Ας έχουμε στέρεη και ακλόνητη την πίστη μας στον Κύριό μας Ιησού Χριστό, ας ικετεύσουμε την Παναγία μας να πρεσβεύει υπέρ του νεογέννητου και τον Αρχάγγελο Γαβριήλ να στέκεται ακλόνητος φρουρός (θυμίζουμε ότι στις 26/3 εορτάζεται η σύναξη του Αρχαγγέλου Γαβριήλ).

Αξίζει να διαβαστεί!

Αποτέλεσμα εικόνας για Ρόδος 8 Φεβρουαρίου 1995
Ρόδος 8 Φεβρουαρίου 1995 .Έρευνα με το αεροσκάφος C-130 για εντοπισμό του Τούρκου Χειριστή που εγκατέλειψε το Αεροσκάφος του F-16 μετά από αερομαχία με Ελληνικά MIRAGE F-1 ανοικτά της Ρόδου και μεταφορά του στη Τουρκία.

Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων καλεί τους Θεολόγους να εφαρμόσουν την απόφαση του ΣτΕ – Δηλαδή, να αγνοήσουν τους Φακέλους του μαθητή και να διδάσκουν από τα παλιά βιβλία!



Απόφαση Συμβουλίου της Επικρατείας:

«Το νέο Πρόγραμμα κλονίζει τη θρησκευτική χριστιανική συνείδηση

αλλοιώνοντας τον ορθόδοξο χαρακτήρα»

Μπαχτσελί σε Τσίπρα: Ο βυθός είναι γεμάτος από τους παππούδες σας…


Σχόλιο: Ο Μπαχτσεσλί "καρφώνει" την  Ρεπούση!!!

«Ο βυθός είναι γεμάτος από τους παππούδες όσων μιλούν με λόγια κενά περιεχομένου» ήταν η προκλητική απάντηση του Ντεβλέτ Μπαχτσελί επικεφαλής του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης της Τουρκίας και συμμάχου του Ρετζέπ Ταίπ Ερντογάν στα όσα είπε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες την προηγούμενη εβδομάδα, με αφορμή ερώτηση που του είχε γίνει αν φοβάται θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο.

Γέροντας Παΐσιος: Όταν φέρνουμε υπερήφανο λογισμό, τα κάνουμε θάλασσα!




- Γέροντα, είμαι πολύ απρόσεκτη όλο ζημιές κάνω.

«Χωρίς εμού ου δύνασθε ποιείν ουδέν»



"Ο άνθρωπος, αν θέλη να μη βασανίζεται, πρέπει να πιστέψη στο «χωρίς εμού ου δύνασθε ποιείν ουδέν», που είπε ο Χριστός. Να απελπισθή δηλαδή από τον εαυτό του με την καλή έννοια και να πιστέψη στην δύναμη του Θεού. Όταν κανείς απελπισθή με την καλή έννοια από τον εαυτό του, τότε βρίσκει τον Θεό.

Ελ Νικφούρ







Ο Νικηφόρος Φωκάς, ο Ελ Νικφούρ των Αράβων, ο φόβος και ο τρόμος του Ισλάμ είναι μια εξόχως εμβληματική μορφή, πηγή παραδειγματισμού και έμπνευσης για όλους εμάς. Ουσιαστικά «ενσαρκώνει» και συγκεφαλαιώνει τον κεντρικό άξονα της πατρίδας μας της Ρωμανίας, της μίας δηλαδή διαχρονικής Ορθόδοξης Πολιτείας στη γη. Και αυτός ο άξονας δεν είναι άλλος παρά τα λόγια στην παράκληση που λένε: ”Σοι μόνω αμαρτάνομεν, αλλά και Σοι μόνω λατρεύομεν, ουκ οίδαμεν προσκυνείν Θεώ αλλοτρίω.”

ΚΛΙΜΑΞ: ΛΟΓΟΣ ΕΙΚΟΣΤΟΣ ΕΚΤΟΣ Περί διακρίσεως λογισμών και παθών και αρετών

Αποτέλεσμα εικόνας για κλίμαξ

ΛΟΓΟΣ ΕΙΚΟΣΤΟΣ ΕΚΤΟΣ
Περί διακρίσεως
ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟΝ
(Περί διακρίσεως λογισμών και παθών και αρετών)
orthodoxy