Ετικέτες

31.5.19

Προκλητικοί πανηγυρισμοί Ερντογάν για την Πόλη και tweet με βίντεο για την Αγια-Σοφιά, που ανέβασε στις 14.53

«Μαχαιριές» «σουλτάνου» στην επέτειο της Άλωσης
Προκλητικοί πανηγυρισμοί Ερντογάν για την Πόλη και tweet με βίντεο για την Αγια-Σοφιά, που ανέβασε στις 14.53

Πατήρ Γεώργιος Μεταλληνός: Ἡ πτώση τῆς ῬωμανίαςΦωτογραφία: «Ῥωμαίικου Ὁδοιπορικοῦ», γράφει ὁ πατήρ Γεώργιος Μεταλληνός

Τὰ αἴτια τῆς πτώσης

Ο Άγιος Νικόλαος στα Καλλίσια Πεντέλης – Το άγνωστο μοναστήρι απ’ όπου ξεκίνησε ο Όσιος Πορφύριοςτου Νικολάου Π. Παππά, Πολιτικού Επιστήμονος

Πριν από λίγο καιρό, με έναν φίλο, αποφασίσαμε να πάμε στο Νταού Πεντέλης να βρούμε τα ερείπια ενός αρχαιοελληνικού ναού, για τον οποίο είχε διαβάσει ο φίλος στο διαδίκτυο.

Επιβεβαίωση DP: Το Πεκίνο αντεπιτίθεται στις ΗΠΑ μέσω των Σπανίων Γαιών


Η εφημερίδα του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος προειδοποίησε σήμερα τις ΗΠΑ ότι η χώρα είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει τις σπάνιες γαίες για να αντεπιτεθεί στον εμπορικό πόλεμό τους, λέγοντας σ’ ένα εξαιρετικά δριμύ σχόλιο, «μην πείτε πως δεν σας προειδοποιήσαμε».

Ο άθλιος αδερφός: Δημήτριος Παλαιολόγος, το σκουπίδι της ελληνικής φυλήςΟ Δημήτριος Παλαιολόγος γεννήθηκε πιθανότατα το 1407. Ήταν ο 5ος γιος του αυτοκράτορας Μανουήλ Β’ Παλαιολόγου και της Ελένης Δραγάτση. Από μικρή ηλικία έδειξε ότι θα εξελισσόταν σε μεγάλη πληγή για τον Ελληνισμό ο οποίος ζούσε τραγικές στιγμές.

ΗΠΑ-Κίνα: Η αποφυγή χρήσης του όπλου των σπανίων γαιών “μιλάει” για την αξία τους


Η Κίνα απείλησε/προειδοποίησε τις ΗΠΑ πως θα εφαρμόσει εμπάργκο στις εξαγωγές σπάνιων γαιών. Το γεγονός αυτό αποτελεί ίσως κορύφωση του εμπορικού / γεωπολιτικού ανταγωνισμού μεταξύ των δύο δυνάμεων του πλανήτη. Η αποφυγή λήψης του μέτρου αυτού από την πλευρά του Πεκίνου στη σινο-αμερικανική εμπορική διένεξη, αποτελεί έμμεση απόδειξη του στρατηγικού του χαρακτήρα.  Υπάρχουν δύο επίπεδα τα οποία θα εξετάσει κανείς για να αντιληφθεί… τα μελλούμενα.
Δρ. Σωτήρης Ν. Καμενόπουλος
PhD Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων