Ετικέτες

19.6.20

Η νέα Ευρώπη έσπασε τις πλάκες του μωσαϊκού νόμου, παράκουσε τις εντολές του Χριστού


Ειρήνη, ειρήνη, ειρήνη! Φωνάζουν οι κυβερνήτες και οι λαοί τους σκοτώνονται πολεμώντας, επειδή μιλάνε για ειρήνη χωρίς Θεό.

Ψωμί, ψωμί, ψωμί! Φωνάζουν οι επιστήμονες της ευρωπαϊκής οικονομίας και οι λαοί τους πεινάνε, γιατί ζητούν ψωμί χωρίς τη βοήθεια του Θεού.

Νόμοι, νόμοι, νόμοι! Φωνάζουν οι καθηγητές του ευρωπαϊκού δικαίου και της δικαιοσύνης και οι λαοί τους κάνουν παρανομίες κάθε μέρα και κάθε στιγμή, γιατί συντάσσουν δικούς τους νόμους και όχι θεϊκούς…

Θαυμαστή εμφάνιση του π. Ιωάννη Καλαΐδη μετά την κοίμησή του!

Ο άγιος Πατήρ ημών Ιωάννης Καλαΐδης 
Θαυμαστή εμφάνιση μετά την κοίμησή του!
Στην εθνική οδό Σερρών – Θεσ/νίκης και κοντά στην διασταύρωση για το Κιλκίς, υπάρχει ο Ι. Ναός του αγίου Πορφυρίου του θαυματουργού. Στις 30 Νοεμβρίου του 2015 έγιναν τα θυρανοίξια και συγκεντρώθηκε πλήθος πιστών για την θεία λειτουργία! Επίσης συμμετείχαν και πολλοί κληρικοί! Μετά το τέλος της ακολουθίας 4 γυναίκες από μια χορωδία της Κατερίνης, οι οποίες είχαν προσέλθει για να ψάλλουν, είδαν στο προαύλιο έναν σεβάσμιο ιερέα, ο οποίος τις εντυπωσίασε με την μορφή του! Τον πλησίασαν και άρχισαν να συνομιλούν μαζί του.

Γέρων Ἀθανάσιος Μυτιληναίος: «Πῶς θ' ἀντιδράσουμε σ' ἕνα διωγμό τῆς Ἐκκλησίας;»



Ἀπόσπασμα ὁμιλίας τοῦ Μακαριστοῦ Γέροντος πατρὸς Ἀθανασίου Μυτιληναίου ποῦ διεξήχθη στὶς 09-11-1986. Τὰ λόγια τοῦ Γέροντος ἄκρως προφητικά, ἀκούγονται στὰ αὐτιὰ μᾶς ἐπίκαιρα καὶ διαχρονικά, σὰν νὰ περιγράφει ἐπακριβῶς τὴν σημερινὴ κατάσταση.

Ἐάν φοβᾶσαι, δέν εἶσαι Χριστιανός...


Ξέρεις πόσο μεγάλη αμαρτία είναι να κρίνεις τον πλησίον;



Ξέρεις πόσο μεγάλη αμαρτία είναι να κρίνεις τον πλησίον; Πραγματικά, τι μπορεί να είναι βαρύτερο απ’ αυτό; Τι άλλο μισεί τόσο πολύ και αποστρέφεται ο Θεός σαν την κατάκριση;