Ετικέτες

26.11.17

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (27/11/17 - 3/12/17)

Αποτέλεσμα εικόνας για νηστεία χριστουγέννων

Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Ως γνωστόν, διανύουμε την περίοδο της Σαρακοστής των Χριστουγέννων. Την ερχόμενη εβδομάδα νηστεύουμε ανάλογα με την εκδοχή που μας έχει υποδείξει ο πνευματικός μας μιας και κυκλοφορούν πολλές παραλλαγές (λεπτομέρειες ΕΔΩ).

Σύμφωνα με την πιο συνηθισμένη εκδοχή, γενικά, επιτρέπεται κατάλυση ιχθύος όλες τις ημέρες πλην Τετάρτης και Παρασκευής μέχρι και τις 17/12. Κάθε Τετάρτη ή Παρασκευή τρώμε άλαδο φαγητό, εκτός κι αν υπάρχει κατάλυση οίνου-ελαίου. 

Για την εβδομάδα:

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη: νηστεία (λαδερό ή ψάρι*) 
*Κάποιοι αδερφοί μας τρώνε ψάρι μόνο το σαββατοκύριακο και άρα υποχρεωτικά τρώνε λαδερό τις καθημερινές που επιτρέπεται. Αυτή η εκδοχή ισχύει στις μονές του Αγίου Όρους και σε πολλά άλλα μοναστήρια, αλλά βασίζεται και στο πηδάλιο (τελευταία σημείωση στον ξθ΄ κανόνα) κι έτσι έχει υιοθετηθεί από πολλές ενορίες και πνευματικούς. Ακολουθήστε την οδηγία του πνευματικού σας.
 
Τετάρτη 29/11, Παρασκευή 1/12: νηστεία (άλαδο ή ξηροφαγία*)
*Η ξηροφαγία βασίζεται στην κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και ξηρών καρπών (χωρίς να γίνει χρήση κατσαρόλας-μαγειρικών σκευών). Είναι πιο αυστηρή μορφή νηστείας και συνδυάζεται με μονοφαγία και ενάτη (δηλ. τρώμε μόνο μια φορά στις 15:00, δηλ. την ώρα που άφησε την τελευταία του πνοή πάνω στον σταυρό ο Κύριός μας). Αναφέρεται στο πηδάλιο (πάλι σε σημείωση του ξθ΄ κανόνα). Υπενθυμίζουμε ότι η νηστεία Τετάρτης και Παρασκευής είναι ισοδύναμη με αυτή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Ακολουθήστε τόσο αυστηρή μορφή νηστείας μόνο κατόπιν συνεννοήσεως με τον πνευματικό σας. Επίσης, ας θυμόμαστε όλοι μας ότι η αυστηρή νηστεία πρέπει να συμβαδίζει και με ανάλογη πνευματική νηστεία, διαφορετικά μάταια κοπιάζουμε...

Σάββατο(2/12), Κυριακή(3/12): νηστεία (ψάρι ή λαδερό)
Σύμφωνα με όλες τις εκδοχές το σαββατοκύριακο μπορούμε να φάμε ψάρι αν το επιθυμούμε, διαφορετικά υποχρεωτικά λαδερό φαγητό.

Αποστολικό Ανάγνωσμα Κυριακής ΚΕ΄ (ΙΓ΄ Λουκά)

Αποτέλεσμα εικόνας για προσωποληψία

ΠΡΟΣ ΕΦΕΣΙΟΥΣ Δ´ 1 - 7

Η Αλβανία θα φιλοξενήσει τρομοκράτες του 'Ισλαμικού κράτους' για ‘ανθρωπιστικούς λόγους’;


Η αλβανική κυβέρνηση αδειάζει τους Ιρανούς αντικαθεστωτικούς που φιλοξενεί σε παλιά πανεπιστημιακά κτήρια στα Τίρανα, προκειμένου να εγκατασταθούν σε αυτά οικογένειες τζιχαντιστών του ‘ισλαμικού κράτους’ που εγκαταλείπουν το Ιράκ και τη Συρία. Η εγκατάσταση αυτή γίνεται για «ανθρωπιστικούς λόγους». 

Έλον Μασκ: Επιτυγχάνοντας την τεχνητή νοημοσύνη καλούμε έναν δαίμονα



Ο Έλον Μασκ, ο γνωστός μεγιστάνας που δραστηριοποιείται αυτή τη στιγμή στον τομέα αναπτυσσόμενων τεχνολογιών,
ως επικεφαλής σε πολλές γνωστές εταιρίες, όπως η Space X, παραδέχεται αυτό που πολλοί άνθρωποι μπορούν να δουν όταν διαβάζουν τα επιτεύγματα της σύγχρονης τεχνολογίας και τον δρόμο στον οποίο αυτά οδηγούν την ανθρωπότητα: προς την αυτοκαταστροφή της.