Ετικέτες

17.5.20

Διάβασε αφορισμό σε πολιτικούς ο πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιος


Εκτενές Σχόλιο: Δυστυχώς η Ιερά Σύνοδος βιάστηκε να "ακυρώσει" τον αφορισμό (κλικ ΕΔΩ) λες και οι πολιτικοί που αφορίστηκαν δεν είναι αποκομμένοι από την Εκκλησία, λες και δεν την πολεμούν, λες και δεν κάνουν και δεν θα συνεχίσουν να κάνουν αιρετικές δηλώσεις περί της θείας κοινωνίας και όχι μόνο... Να θυμίσουμε ξανά και ξανά την ανακοίνωση του Εδέσσης Ιωήλ (κλικ ΕΔΩ) σύμφωνα με την οποία βλασφημούμε κατά του Αγίου Πνεύματος αν υποστηρίζουμε ότι μπορούμε να κολλήσουμε το παραμικρό εντός Ιερού Ναού π.χ. φιλώντας το χέρι Ιερέα, προσκυνώντας τις ιερές εικόνες ή π.χ. να προσθέσω ψέλνοντας κοντά-κοντά ο ένας με τον άλλο στο αναλόγιο... Επομένως, και μόνον οι νέοι περιορισμοί στον εκκλησιασμό μας αποτελούν ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ παράπτωμα...

Αυτοί που αφορίστηκαν ήταν ήδη αποκομμένοι από το σώμα της Εκκλησίας μιας και ΔΕΝ εκκλησιάζονταν τακτικά (σίγουρα είχαν πάνω από 8 εβδομάδες μιας και οι ίδιοι τήρησαν το νόμο που ψήφισαν, θα εκπλαγώ αν έχουν πνευματικό, θα εκπλαγώ αν κοινωνούν συχνά, αν νηστεύουν, αν προσεύχονται στο σπίτι τους κτλ...). Θα μου πείτε τώρα τί ισχύει; ο αφορισμός του Μητροπολίτη; ή η ακύρωση της Ιεράς Συνόδου; 

Η απάντησή μας (χωρίς να χρειάζεται να είμαστε θεολόγοι) είναι ξεκάθαρη:

Κεφαλή της Εκκλησίας είναι ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός και Εκείνος γνωρίζει τα κρύφια της καρδίας ΟΛΩΝ μας, και των αρχιερέων και των ιερέων και των πιστών και των απίστων.

ΑΝ λοιπόν ο Σεβ. Αμβρόσιος αφόρισε ΔΙΚΑΙΑ και ΝΟΜΙΜΑ σύμφωνα με τους ιερούς κανόνες τους 3 πολιτικούς, τότε είναι ΑΦΟΡΙΣΜΕΝΟΙ και καλά θα κάνουν να μην πάνε να κοινωνήσουν προτού πρώτα ΔΗΛΩΣΟΥΝ μετάνοια και με πράξεις (όχι μόνο λόγια) αποδείξουν ότι αξίζουν την άρση του αφορισμού από τον ίδιο τον Επίσκοπο που τους αφόρισε, δηλ. τον Σεβ. Αμβρόσιο.

ΑΝ ο Μητροπολίτης παραβίασε κάποιον ιερό κανόνα είναι υπόλογος πρώτα από όλα στον Κύριο και επομένως η Ιερά Σύνοδος θα πρέπει να μπορεί να αποδείξει πέρα από κάθε αμφιβολία ότι παραβίασε κανόνες που θα πρέπει να μας υποδείξει.

ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ λοιπόν τους αφορισμένους να πάνε να κοινωνήσουν αν αισθάνονται Χριστιανοί Ορθόδοξοι και ότι άδικα αφορίστηκαν. Ο Κύριος τότε θα μπει μέσα τους και θα γίνει φως! Θα τους ευλογήσει, θα τους ελεήσει. Αν όμως είναι αξιοκατάκριτοι, καλά θα κάνουν να μην πλησιάσουν, γιατί (αν δεν το ξέρουν) το σώμα και το αίμα του Κυρίου γίνεται ΦΩΤΙΑ που καίει τους ΑΝΑΞΙΟΥΣ. Δεν τα λέμε εμείς, ο Απόστολος Παύλος το λέει ξεκάθαρα (βλ. Α΄ Κορ. ια΄27-31):


ὁ γὰρ ἐσθίων καὶ πίνων ἀναξίως κρῖμα ἑαυτῷ ἐσθίει καὶ πίνει, 
μὴ διακρίνων τὸ σῶμα τοῦ Κυρίου. 
διὰ τοῦτο ἐν ὑμῖν πολλοὶ ἀσθενεῖς καὶ ἄῤῥωστοι 
καὶ κοιμῶνται ἱκανοί.

Ακολουθεί επιλογή στίχων από την ακολουθία (προ) της θείας μεταλήψεως (ΕΔΩ):


Μέλλων φαγεῖν, ἄνθρωπε, Σῶμα Δεσπότου,

φόβῳ πρόσελθεμὴ φλεγς· πρ τυγχάνει.
...


δούβαδίζω πρς θείαν κοινωνίαν·

Πλαστουργέ, μὴ φλέξς με τῇ μετουσί·
πῦρ γρ ὑπάρχεις τος ἀναξίους φλέγον.
λλ᾿ ον κάθαρον ἐκ πάσης με κηλδος.


Τοῦ Δείπνου σου τοῦ μυστικοῦ σήμερον, Υἱὲ Θεοῦ, κοινωνόν με παράλαβε· οὐ μὴ γὰρ τοῖς ἐχθροῖς σου τὸ μυστήριον εἴπω· οὐ φίλημά σοι δώσω, καθάπερ ὁ Ἰούδας· ἀλλ᾿ ὡς ὁ Λῃστὴς ὁμολογῶ σοι· Μνήσθητί μου, Κύριε, ἐν τῇ βασιλείᾳ σου.

Θεουργὸν Αμα φρίξον, ἄνθρωπεβλέπων·

νθραξ γάρ ἐστι τος ἀναξίους φλέγων·
Θεοῦ τὸ Σμα καὶ θεοῖ με καὶ τρέφει·
θεοῖ τὸ πνεμα, τὸν δὲ νον τρέφει ξένως.



Πέρασαν οι τρεις μέρες προθεσμία που είχε δώσει ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος και σήμερα στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου διάβασε τον «Μεγάλο» Αφορισμό για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ: Ἐδέσσης Ἰωήλ: ...Ἀρνούμαστε τόν Θεό καί βλασφημοῦμε κατά τοῦ Ἁγίου Πνεύματος.



Μὲ ἀφορμὴ ὅσα ἔγιναν τὶς τελευταῖες μέρες μὲ τὴν παύση τῶν ἱεροπραξιῶν, ἐξ αἰτίας τοῦ πρωτοφανοῦς ἰοῦ, ταπεινὰ θὰ θέλαμε νὰ διατυπώσουμε τὴν θέση τῆς Ἁγίας μας Ἐκκλησίας ὡς πρὸς τὸ ἐὰν μεταδίδονται οἱ ἀσθένειες μέσῳ τῶν Ἁγίων Μυστηρίων, ἢ μέσῳ τῶν ἁγιαστικῶν μέσων της, τὴν προσκύνηση τῶν Ἁγίων εἰκόνων, τὸν ἀσπασμὸ τῶν χειρῶν τῶν ἱερέων ἢ ἀκόμη καὶ τὴν παραμονή μας μέσα στοὺς ἱεροὺς ναούς.


1. Ὡς πρὸς τὸ μυστήριο τῆς Θείας εὐχαριστίας: Ὑπάρχει κοινὴ παραδοχὴ ἀπὸ τὸ πλήρωμα τῆς Ἐκκλησίας ὅτι τὸ Σῶμα καὶ τὸ Αἷμα τοῦ Χριστοῦ δὲν εἶναι δυνατὸν νὰ μεταδώσει ἀσθένειες. Αὐτὸ πιστεύει ἡ Ἁγία μας Ἐκκλησία καὶ ἀποδεικνύει καὶ ἡ πράξη. Ἱερεῖς ποὺ ἐπὶ δεκαετίες ὑπηρέτησαν σὲ νοσοκομεῖα μὲ λοιμώδη νοσήματα, πολὺ μεταδοτικὰ καὶ ἀνίατα γιὰ τὴν ἐποχή τους, οὐδέποτε νόσησαν. Γι’ αὐτὸ ἦταν μέγα λάθος ἡ πράξη ἑνὸς ἱερέως τῆς Μητροπόλεώς μας νὰ κοινωνήσει τοὺς πιστοὺς μὲ κοχλιάρια (κουταλάκια) τῆς μιᾶς χρήσεως.

Where are you, Adam? official trailer (Πού είσαι Αδάμ; επίσημο τρέιλερ)


Ένα εξαιρετικό νέο ντοκυμαντέρ - τρέιλερ

Ανυπομονούμε...

να έρθει κάποια στιγμή και στους ελληνικούς κινηματογράφους...

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (18/5/20 - 24/5/20)

Αποτέλεσμα εικόνας για Η ΝΗΣΤΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ, ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Η ερχόμενη εβδομάδα (18/5-24/5) είναι η πέμπτη εβδομάδα του πεντηκοσταρίου. Είναι μια φυσιολογική εβδομάδα με την έννοια ότι όλες τις ημέρες πλην Τετάρτης και Παρασκευής καταλύουμε τα πάντα. Η Τετάρτη 20/5 και η Παρασκευή 22/5 είναι ημέρες νηστείας στις οποίες γίνεται κατάλυσις οίνου και ελαίου λόγω του χαρμόσυνου χαρακτήρα της περιόδου αυτής.

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: κατάλυση εις πάντα
Τετάρτη, Παρασκευή: νηστεία (κατάλυση οίνου και ελαίου)

ΕΛΛΗΝΕΣ ! Εμπνεύστε στα παιδιά σας το φρόνημα των ΗΡΩΩΝ της ΕΟΚΑ και του 1821 και η ΕΛΛΑΣ θα ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ - Συγκλονιστικά κείμενα διά Χειρός Αγίων και Ηρώων. (Γεώργιος ΚΕ. Δύρας)

ΕΟΚΑ:  Συγκλονιστικά κείμενα διά  Χειρός Αγίων και Ηρώων - Τα γράμματα των μελλοθανάτων Δημητρίου και Καραολή



 Από την εκπομπή "Το Έπος της ΕΟΚΑ - 40 χρόνια από την έναρξη του απελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ" που παρουσίαζε και επιμελείτο ο Άγγελος Κοτσώνης.

Ο κορωνοϊός ως όπλο της παγκόσμιας δικτατορίας!


Ειδήσεις - Στρατηγός Νικόλαος Ταμουρίδης : Ο... | Palo.gr
Βρισκόμαστε στην κυριολεξία σε κατάσταση ενός ιδιότυπου υβριδικού πολέμου κατά της ανθρωπότητας, που διεξάγεται για πρώτη φορά στον πλανήτη σε τέτοια έκταση.
Σε κάθε πόλεμο υπάρχουν οι αντίπαλες δυνάμεις, οι οποίες καθορίζουν τον γενικό πολιτικό σκοπό και τους στρατηγικούς αντικειμενικούς σκοπούς του πολέμου, έχουν δε προσαρμόσει την στρατηγική τους στην επίτευξη του πολιτικού αυτού σκοπού.
Ο φημισμένος και πολυδιαφημισμένος κορωνοϊός, κατά το σαφέστερον SARS-COV-2 (COVID-19 είναι η ασθένεια που προκαλεί), είτε μεταλλάχθηκε από τον SARS-COV-1 του 2002 ή τον MERS-COV του 2012, είτε κατασκευάστηκε και ξέφυγε από εργαστήριο, είτε χρησιμοποιήθηκε ως βιολογικό όπλο, είναι γεγονός ότι αποτελεί ένα βασικό στρατηγικό "οπλικό" σύστημα για έναν πραγματικό πόλεμο κατά την ανθρωπότητας, για την επιβολή μιας παγκόσμιας δικτατορίας.