Ετικέτες

20.2.18

Κύριε τῶν Δυνάμεων / Lord of the Powers


Ο πιο αγαπημένος ύμνος της Σαρακοστής
σχόλιο Γ.Θ : Ακούστε τον ζωντανά από τους ναούς μας στην ευλογημένη αυτή περίοδο της Σαρακοστής όπου ψάλλεται και νιώστε αυτό που κανένα Youtube και κανένα p/c δεν μπορεί να σας προσφέρει...

ΝΑ ΠΩΣ ΘΑ ΣΩΘΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ


ΒΙΝΤΕΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Ως Oρθόδοξοι Xριστιανοί, δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι σε καίρια θέματα της εποχής μας, που σχετίζονται άμεσα με την πίστη μας, την αγάπη προς την πατρίδα μας και γενικότερα με τη σωτηρία της ψυχής μας.

Η λατρεία κατά τη Μεγάλη Σαρακοστή – «Χαρμολύπη»

Alexander Schmemann
Για πολλούς, αν όχι για τους περισσότερους από τους ορθόδοξους χριστιανούς, η Μεγάλη Σαρακοστή αποτελείται από έναν περιορισμένο αριθμό από τυπικούς κανόνες και διατάξεις όπου κυρίως επικρατεί το αρνητικό στοιχείο, όπως είναι: αποχή από ορισμένα φαγητά, απαγόρευση της ψυχαγωγίας, του χορού και ίσως κάθε θεάματος.

Το Τυπικό κατά την Μεγάλη Τεσσαρακοστή



Στην περίοδο αυτή πραγματοποιούνται πολλές και σημαντικές αλλαγές. Δηλ. στις πέντε νηστίσιμες ημέρες της εβδομάδας, (Δευτέρα έως Παρασκευή), δεν εφαρμόζεται το καθιερωμένο τυπικό: Το πρωί ακολουθία του Μεσονυκτικού και Όρθρου με ή χωρίς Θεία Λειτουργία και το απόγευμα ή ακολουθία του Εσπερινού. 

Ήρθες εδώ, να μου χαλάσης το Περιβόλι μου;

Αποτέλεσμα εικόνας για Ήρθες εδώ, να μου χαλάσης το Περιβόλι μου;


Όταν στις αρχές είχε φέρει κότες ένας Μοναχός στο Άγιον Όρος, του είχε παρουσιασθή η Παναγία και τον μάλωσε με τα εξής λόγια:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΙΩΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ - Ι.Ν. ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ


Μέγα Απόδειπνο Καθαράς Τρίτης (ολόκληρη η ακολουθία μαζί με τον Μ. Κανόνα!) με σχόλιο

Σχετική εικόνα

Για όποιον δεν μπορεί να πάει στην ενορία του και δεν θέλει απλά να το ακούσει από το ραδιόφωνο (π.χ. την Πειραϊκή Εκκλησία 91,2FM).

Η ακολουθία του Μεγάλου Απόδειπνου υπάρχει διαθέσιμη σε αρκετά μεμονωμένα τεύχη (που κοστίζουν λίγα ευρώ) και στο Μεγάλο Ωρολόγιο. Αν κανείς δεν την διαθέτει και επιθυμεί να την κάνει από το σπίτι, μπορεί να την διαβάσει παρακάτω:

ΕΦΡΑΙΜ ΑΡΙΖΟΝΑΣ-ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΦΡΑΙΜ ΑΡΙΖΟΝΑΣ-ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ

Ο Γέροντας Εφραίμ λέει ότι όταν θα πάρουμε την Κωνσταντινούπολη θα περάσουν 33 χρόνια ευημερίας και μετά θα ξεκινήσει η πλήρης αποστασία και θα κυβερνήσει ο Αντίχριστος. Ο Γέροντας Εφραίμ αποκαλύπτει ότι δεν είναι ακόμα η εποχή της κυβέρνησης του Αντίχριστου και ότι υπάρχουν ακόμα προφητείες που δεν έχουν συμβεί, όπως η κυβέρνηση της 33-χρονης βασιλείας του κοιμώμενου μαρμαρωμένου βασιλιά Ιωάννη μετά τον 3ο παγκόσμιο πόλεμο και το πάρσιμο της Κωνσταντινούπολης.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ες αεί κιβδηλοποιοί ή περί ψευτομακεδόνων

Αποτέλεσμα εικόνας για μέγας αλέξανδρος

Ες αεί κιβδηλοποιοί ή περί ψευτομακεδόνων

Εδώ και περίπου 16 χρόνια, μετά τον εμφύλιο και τη διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας, αναδύεται ένα ζήτημα, για το οποίο - αν και μας αφορούσε άμεσα - αδιαφορούσαμε εσκεμμένα ή αθέλητα: το Μακεδονικό. Η κρατική (κυρίως) αυτή νάρκωση φαίνεται από το γεγονός ότι μέχρι και την ανακίνηση του θέματος με την ανεξαρτητοποίηση των Σκοπίων, ουδέποτε στη σχολική ζωή, σε καμία από τις τρεις εκπαιδευτικές βαθμίδες δε θυμόμαστε να έχουμε ακούσει κάτι για τη διαστρέβλωση αυτή που έχει τις ρίζες της στον β΄ παγκόσμιο πόλεμο.

Οι σλαβογενείς λοιπόν βόρειοι γείτονές μας διεκδικούν. Ή μάλλον, απαιτούν. Ως θρασείς απατεώνες, αυτοαποκαλούνται και πέτυχαν να ονομάζονται και από άλλες χώρες ως «Μακεδόνες», εκμεταλλευόμενοι τους εξής παράγοντες:

α) Το γεγονός ότι κατοικούν σε γεωγραφικό χώρο μέρους της αρχαίας Μακεδονίας,

β) Τα συμφέροντα των δυνάμεων στην περιοχή, και 

γ)την απίστευτη προπαγάνδα που ασκήθηκε και ασκείται ακόμα μέσα από τα σχολεία των Σκοπίων για τη διαμόρφωση «μακεδονικής» συνείδησης και ταυτότητας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται (την πίστη των Σκοπιανών ότι κατάγονται από τους αρχαίους Μακεδόνες, αλυτρωτικές βλέψεις, κλπ.). 

Αλλά ας δούμε συνοπτικά την προσπάθειά τους αυτή.

Φασίστας εθνικιστής από το πασοκ του Γιωργάκη και μετέπειτα του Τσίπρα!

Σχόλιο: Αυτό είναι το κράτος των Εθνομηδενιστών και των ξένων πρακτόρων.



Ένας βουτυρομπεμπές που ο στρατιωτικός μπαμπάς του ανεβοκατέβαινε τους ορόφους του πασοκ και παρακαλούσε να κάνουν δημοσιογράφο τον κανακάρη του...
Αυτοί είναι οι φασίστες εθνικιστές!

Ετοιμάζει την “Μεγάλη Αλβανία”- Έντι Ράμα: Αλβανία και Κόσοβο πρέπει να έχουν έναν πρόεδρο


Ο Αλβανός κατσαπλιάς Έντι Ράμα εξέφρασε την άποψη ότι: