Ετικέτες

7.2.21

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (8/2/21 - 14/2/21)

 

Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Η ερχόμενη εβδομάδα είναι μια τυπική εβδομάδα του έτους. Όλες τις ημέρες πλην Τετάρτης και Παρασκευής καταλύονται τα πάντα. 

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: επιτρέπονται όλες οι τροφές

Τετάρτη 10/2: νηστεία  (λαδερό φαγητό)
[Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους]

Παρασκευή 12/2: νηστεία  (άλαδο φαγητό)

Αποκλειστικό βίντεο: Γλέντι σε σπίτι στην Ικαρία με πάνω από 50 άτομα, παρουσία Μητσοτάκη

Σχόλιο:  Αυτοί μπορούν να συνωστίζονται, οι "νίπτω τας χείρας μου" ηθοποιοί, τραγουδιστές κ.α. μπορούν να κάνουν σαββατιάτικα γλέντια στο γυαλί... δήθεν επειδή έχουν κάνει rapid test. Δηλαδή όταν έκλεισαν τις εκκλησίες και όταν θα τις ξανακλείσουν θα μας αφήσουν και εμάς να συμμετέχουμε στο μυστήριο της θείας ευχαριστίας αν έχουμε αρνητικό rapid test;  Αν όχι, μόλις έχει καταργηθεί η αρχή της ισονομίας...

Ερωτήματα θέτουμε... δεν περιμένουμε απάντησεις...



Την ώρα που οι πολίτες καλούνται να τηρήσουν τα μέτρα κατά του κορονοϊού, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρευρέθηκε στο σπίτι του βουλευτή Χ. Στεφανάδη στην Ικαρία μαζί με δεκάδες άτομα. Δείτε το αποκλειστικό βίντεο του NEWS 24/7.

Άγιος Παρθένιος - ο Άγιος προστάτης των καρκινοπαθών (μια συγκλονιστική μαρτυρία)



Ο όσιος Παρθένιος έζησε στα χρόνια της βασιλείας του Μ. Κωνσταντίνου. Καταγόταν από Κωμόπολη της Βιθυνίας και ήταν γιος του Διακόνου Χριστοφόρου. Γράμματα πολλά δεν έμαθε, ήταν όμως ευλαβέστατος και ενάρετος άνθρωπος. Από τον πατέρα του διδάχθηκε την αγάπη προς τον Θεό και προς τους ανθρώπους, και γι' αυτό υπήρξε φιλόθεος, φιλάνθρωπος και ελεήμων. Ασχολείτο με το ψάρεμα, στο οποίο είχε θαυμαστές επιδόσεις, και τα ψάρια που ψάρευε τα μοίραζε στους φτωχούς η τα πουλούσε και τους έδινε τα χρήματα. Επίσης, επισκεπτόταν τους θλιμμένους και τους αρρώστους και τους παρηγορούσε με τον εμπνευσμένο λόγο του και με τα έργα της φιλανθρωπίας του. Την διακονία του αυτή και τον όλο τρόπο της ζωής του εξετίμησε ο Επίσκοπος Μελιτοπόλεως Φίλιππος, ο οποίος τον χειροτόνησε Ιερέα. Αργότερα ο Μητροπολίτης Κυζίκου Αχίλλιος τον χειροτόνησε Επίσκοπο Λαμψάκου.