Ετικέτες

20.2.19

Καζάνι που βράζει η Αλβανία: Επεισόδια, συλλήψεις και νέα συγκέντρωση κατά του Έντι Ράμα


Αύριο Πέμπτη (21/02) θα πραγματοποιηθεί νέα μεγάλησυγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης του Έντι Ράμα, που αρνείται να παραιτηθεί, παρά την πολιτική κρίση που μαστίζει τη χώρα και θυμίζει... μέρες του 1997.

Ο Άγιος Ιγνάτιος Μπριαντσανίνωφ της Ρωσίας (+1867) μας διηγείται το όραμα που είδε ο Μεγαλόσχημος Μοναχός Κυριακός ο Βαλααμίτης (+1789) όταν επέστρεψε από το σχίσμα στην Εκκλησία

Ο Άγιος Ιγνάτιος Μπριαντσανίνωφ (+1867)
μας διηγείται το όραμα που είδε ο Μεγαλόσχημος Μοναχός
Κυριακός ο Βαλααμίτης (+1789) όταν επέστρεψε
από το σχίσμα στην Εκκλησία
Μᾶς ἀναφέρει ὁ Ἅγιος Ἰγνάτιος Μπριαντσανίνωφ Ἐπίσκοποπος Σταυρουπόλεως τῆς Ρωσίας (+1867):

Ψυχρός Πόλεμος στα Βαλκάνια- η πληγωμένη ρωσική αρκούδα


Σύμφωνα με τους αναλυτές, η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ είναι μια σημαντική γεωστρατηγική νίκη της Δύσης έναντι της Ρωσίας, ωστόσο, η Μόσχα είναι τώρα μια πληγωμένη αρκούδα και η λαϊκή σοφία λέει ότι η τραυματισμένη αρκούδα είναι η πιο επικίνδυνη.

Στην πλάνη πέφτουμε είτε από απειρία, είτε από υπερηφάνεια!


Άγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης

Δείξαμε μεγάλη ἀμέλεια καί δέν καταλαβαίνουμε πιά ἄν ὑπάρχει ἡ κατά Xριστόν ταπείνωση καί ἀγάπη. Bέβαια, ἡ ταπείνωση αὐτή καί ἡ ἀγάπη γίνονται γνωστές μόνο μέ τή χάρη τοῦ Ἁγίου Πνεύματος.

Μην αφήνουμε ούτε μία ημέρα χωρίς να επικαλούμαστε την Παναγία μας


πηγή φώτο: www.ixnk.gr
Πώς ξέρουμε ότι η Παναγία ακούει τις προσευχές και βοηθά; – γέροντος Κλεόπα Ηλίε.

Γιατί νηστεύουμε Τετάρτη και Παρασκευή;


Η νηστεία είναι η πρώτη εντολή του Θεού στον άνθρωπο. Ασφαλώς, διακρίνεται σε ποιοτική, ανάλογα με τα νηστίσιμα ή αρτύσιμα εδέσματα, αλλά και σε ποσοτική, καθώς, ας μη λοιδορούμε τους εαυτούς μας, δεν τηρείς νηστεία κάθε φορά που γεμίζεις την ακόρεστη γαστέρα σου, ακόμη και με αλάδωτες τροφές!

Συνελήφθησαν δύο Τούρκοι δημοσιογράφοι της Sabah έξω από σχολείο στο Χαλάνδρι


Συναγερμός σήμανε στην αστυνομία το πρωί της Τρίτης(19/02) έξω από σχολείο στο Χαλάνδρι με πρωταγωνιστές δύο Τούρκους δημοσιογράφους της τουρκικής εφημερίδας Sabah. Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν την Τρίτη δύο Τούρκους, οι κινήσεις των οποίων έξω από σχολείο στο Χαλάνδρι θεωρήθηκαν ύποπτες.