Ετικέτες

21.12.18

Χριστούγεννα στο Άγιο Όρος







Οι άνθρωποι της εκκλησίας βιώνουν εντελώς διαφορετικά και πιο πνευματικά την γέννηση του Χριστού.
Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος Χατζηνικολάου, είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση ιεράρχη. Ως κοσμικός συνεργάστηκε με την ΝΑΣΑ και το ΜΙΤ.

Παύλος Βρέλλης – Ο μεγάλος Έλληνας που ζωντάνεψε με κερί τις ηρωικές μορφές του 1821

Αποτέλεσμα εικόνας για παυλος βρελλης
ΠΑΥΛΟΣ ΒΡΕΛΛΗΣ ο Ευεργέτης της Ιστορίας μας, ο μεγάλος Έλληνας, ο μεγάλος δάσκαλος, ο μεγάλος καλλιτέχνης, που δεν τίμησε ούτε η Πολιτεία, ούτε η Ακαδημία Αθηνών

Ευφροσύνη: νέα περίπτωση (καρκίνος στο συκώτι)

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή


Άλλη μια αδερφή μας με σοβαρό πρόβλημα έχει την ανάγκη της προσευχής μας. Η Ευφροσύνη, νέα μητέρα νηπίων, διαγνώστηκε με καρκίνο στο συκώτι. Ανθρωπίνως, η περίπτωση φαίνεται τραγική. Ο Θεός όμως ξέρει γιατί και πώς... Ο δικός μας ρόλος δεν είναι να αναζητήσουμε απαντήσεις, αλλά να παρακαλέσουμε τον Κύριο με πόνο ψυχής να ελεήσει την Ευφροσύνη και την οικογένειά της με όποιον τρόπο κρίνει Εκείνος. Ας γίνει το θέλημά Του!


Ενημέρωση: Η Ελένη (κλικ εδώ) που υπέστη (ενδεχομένως - οι εξετάσεις βγήκαν "καθαρές") ελαφρύ εγκεφαλικό είναι πολύ καλύτερα. Η παράλυση της μιας πλευράς της δεν υπάρχει πλέον σε μεγάλο βαθμό και η κινητικότητά της σχεδόν έχει πλήρως αποκατασταθεί. Ας την κρατήσουμε στην προσευχή μας για λίγο ακόμα.

Υπέρ αναπαύσεως Ευθυμίου και Νικολάου ιερέων, Μαρίας και Σοφίας

Αποτέλεσμα εικόνας για ανάσταση

Στις 20/12 το απόγευμα κοιμήθηκε η Μαρία πλήρης ημερών. Την είχαμε στην κατάσταση της προσευχής (υπ. αρ. 24). Ταλαιπωρήθηκε πολύ το τελευταίο διάστημα το ίδιο και οι δικοί της. Ας ευχηθούμε για την αδερφή μας εν Χριστώ να την αναπαύει πλέον ο Κύριος, όπως και για τους δικούς της να τους δίνει δύναμη. Ο άνθρωπος είναι σαν το χορτάρι του αγρού λέει ο ψαλμωδός και Προφητάναξ Δαβίδ (βλ. ψλ. 102, 15-17), το ίδιο και ο Προφήτης Ησαΐας (40,6-8), κ.α. Τα βάσανα σε αυτή την πρόσκαιρη ζωή φαίνονται πολλά, αλλά περνούν γρήγορα. Όση και να είναι η ταλαιπωρία μας θα τελειώσει, αρκεί να έχει προετοιμαστεί το έδαφος για την αιώνια ζωή...!

Επίσης στις 19/12 κοιμήθηκε η Σοφία μετά από μήνες αγώνα με τον καρκίνο. Ήταν ευλαβής και διακονούσε με πολύ προθυμία στην εκκλησία της γειτονιάς της. Δεν αξίζει να πούμε ένα "Κύριε ελέησον" για την αδερφή μας;

Πριν από λίγο καιρό κοιμήθηκε επίσης ο ιερέας που με βάφτισε (δεν τον έχω γνωρίσει ως ενήλικας). Ας τον βάλουμε στην προσευχή μας κι αυτόν: πρ. Ευθύμιος, όπως και τον π. Νικόλαο που επίσης έμαθα ότι κοιμήθηκε σχεδόν εκείνες τις ημέρες.

Καλή ανάσταση αδερφοί μας.
Αιωνία σας η μνήμη.