Ετικέτες

21.12.18

Υπέρ αναπαύσεως Ευθυμίου και Νικολάου ιερέων, Μαρίας και Σοφίας

Αποτέλεσμα εικόνας για ανάσταση

Στις 20/12 το απόγευμα κοιμήθηκε η Μαρία πλήρης ημερών. Την είχαμε στην κατάσταση της προσευχής (υπ. αρ. 24). Ταλαιπωρήθηκε πολύ το τελευταίο διάστημα το ίδιο και οι δικοί της. Ας ευχηθούμε για την αδερφή μας εν Χριστώ να την αναπαύει πλέον ο Κύριος, όπως και για τους δικούς της να τους δίνει δύναμη. Ο άνθρωπος είναι σαν το χορτάρι του αγρού λέει ο ψαλμωδός και Προφητάναξ Δαβίδ (βλ. ψλ. 102, 15-17), το ίδιο και ο Προφήτης Ησαΐας (40,6-8), κ.α. Τα βάσανα σε αυτή την πρόσκαιρη ζωή φαίνονται πολλά, αλλά περνούν γρήγορα. Όση και να είναι η ταλαιπωρία μας θα τελειώσει, αρκεί να έχει προετοιμαστεί το έδαφος για την αιώνια ζωή...!

Επίσης στις 19/12 κοιμήθηκε η Σοφία μετά από μήνες αγώνα με τον καρκίνο. Ήταν ευλαβής και διακονούσε με πολύ προθυμία στην εκκλησία της γειτονιάς της. Δεν αξίζει να πούμε ένα "Κύριε ελέησον" για την αδερφή μας;

Πριν από λίγο καιρό κοιμήθηκε επίσης ο ιερέας που με βάφτισε (δεν τον έχω γνωρίσει ως ενήλικας). Ας τον βάλουμε στην προσευχή μας κι αυτόν: πρ. Ευθύμιος, όπως και τον π. Νικόλαο που επίσης έμαθα ότι κοιμήθηκε σχεδόν εκείνες τις ημέρες.

Καλή ανάσταση αδερφοί μας.
Αιωνία σας η μνήμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.