Ετικέτες

22.5.23

Ο Νεομάρτυς Ευγένιος Ροντιόνωφ (+23.5.1996)ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ: Ο Νεομάρτυρας Ευγένιος Ροντιόνωφ γεννήθηκε στις 23 Μαΐου 1977 στο χωριό Κουρίλοβο του Παντόλσκ κοντά στη Μόσχα. Ήταν το μοναδικό παιδί της οικογένειας και βαπτίστηκε Ορθόδοξος Χριστιανός κατά την παιδική του ηλικία.

Όσιος Μιχαήλ επίσκοπος Συνάδων ο Ομολογητής

23 Μαΐου 

Η πιο εύχρηστη ιστοσελίδα για να βρίσκετε όλες τις ακολουθίες στο διαδίκτυο:


Επιλέγετε ημερομηνία
(για τη θ΄ ώρα επιλέγετε τη σημερινή ημερομηνία 22/5)
(για εσπερινό, απόδειπνο, μεσονυκτικό, όρθρο και ώρες επιλέγετε την αυριανή ημερομηνία 23/5) 

Πατάτε υποβολή

Επιλέγετε ακολουθία

Πατάτε υποβολή


Σύντομο σχόλιο σχετικά με την αποχή...(κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση) Να λοιπόν... με απλά μαθηματικά πόσο βολική είναι η αποχή για το σύστημα!


Αν υποθέσουμε ότι το περίπου 40% του πληθυσμού (ποσοστό αποχής) πήγαινε στις κάλπες και ψήφιζε λογικά κάποιο από τα μικρότερα κόμματα για αντίδραση (αφού υποτίθεται ότι διαφωνεί με τα μεγαλύτερα), τότε θα είχαμε δύο βασικά αποτελέσματα:


α) θα έμπαιναν στη βουλή τουλάχιστον 8 κόμματα αφού τα 3 μικρά κόμματα που είναι κοντά στο 3% λογικά θα το έπιαναν το ελάχιστο αυτό όριο. Τα πρώτα κόμματα ΔΕΝ θα κέρδιζαν έτσι κάποιες παραπάνω έδρες από τα τρία μικρότερα που προς το παρόν οριακά μένουν εκτός βουλής.

β) Τα πρώτα κόμματα θα έπαιρναν μικρότερα ποσοστά. Π.χ. η Ν.Δ. θα έπαιρνε ποσοστό 25% και 75-80 έδρες, ΕΝΩ τώρα με την δήθεν σπουδαία στάση - αντίδραση της αποχής βγάζει ποσοστό 41% και 145 έδρες! Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπαιρνε περίπου 12% και 40 περίπου έδρες (ενώ τώρα έχει 20% και 72 έδρες) κ.ο.κ.

(οι υπολογισμοί έγιναν πρόχειρα με το μυαλό ως μία καλή εκτίμηση για να δείξω το πρόβλημα που δημιουργεί η στάση της αποχής, τα πραγματικά νούμερα όμως είναι περίπου αυτά, π.χ. το θέμα είναι ότι το πρώτο κόμμα δεν θα έβγαζε 145 έδρες και αν δεν έβγαζε 80 που εκτιμώ πρόχειρα , άντε να έβγαζε 90 το πολύ... το δεύτερο δεν θα έβγαζε 70+ έδρες, αλλά 40 ή έστω 50 κ.ο.κ.)


Επιμένετε ακόμα ότι η αποχή τους κάνει να τρέμουν; Μήπως τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση;;;

Στις επόμενες εκλογές λοιπόν, αν θέλετε να αντιδράσετε ρίξτε απλά την ψήφο σας κάπου... σε ένα μικρότερο κόμμα, ακόμα και αν δεν σας γεμίζει το μάτι. Είναι η καλύτερη δυνατή αντίδραση... Η αποχή σίγουρα πάντως δεν είναι αντίδραση, όπως σας απέδειξα...!

https://ellasnafs.blogspot.com/

Οσία Καλή

Οσία Καλή – Αντέχουμε…
22/5

Η Οσία Καλή έζησε πριν το 15ο αιώνα μ.Χ. και καταγόταν από την Ανατολή, δηλαδή τη Μικρά Ασία.

Άγιος Βασιλίσκος

Ὁ Ἅγιος Βασιλίσκος ὁ Μάρτυρας (22 Μαΐου) | Το σπιτάκι της Μέλιας
22 Μαΐου

Η πιο εύχρηστη ιστοσελίδα για να βρίσκετε όλες τις ακολουθίες στο διαδίκτυο:


Επιλέγετε ημερομηνία
(για τη θ΄ ώρα επιλέγετε τη σημερινή ημερομηνία 21/5)
(για εσπερινό, απόδειπνο, μεσονυκτικό, όρθρο και ώρες επιλέγετε την αυριανή ημερομηνία 22/5) 

Πατάτε υποβολή

Επιλέγετε ακολουθία

Πατάτε υποβολή