Ετικέτες

6.11.20

Ολοκληρώθηκε η τρίτη και τελευταία ημέρα της συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του γενικού απαγορευτικού από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εξεδόθη αποφασίστηκε η αποστολή προς του Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η οποία πρόκειται να εκδοθεί και αφορά στα νέα περιοριστικά μέτρα (lockdown) που θα επιβληθούν από 7 έως 30 Νοεμβρίου 2020.

Η ΔΙΣ αποφάσισε την αποστολή Εγκυκλίου προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος με σκοπό την παραμυθία και ενίσχυση των πιστών εν όψει των υγιειονομικών περιοριστικών μέτρων, αποφάσισε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος  κατά τη συνεδρίασή της που ολοκληρώθηκε σήμερα, μία ημέρα πριν από το δεύτερο καθολικό lockdown στη χώρα

ΔΕΛ­ΤΙΟ ΤΥ­ΠΟΥ

☦Ποιο sms θα μπορούν να στέλνουν όσοι έχουν τάση αυτοκτονίας και θέλουν να δουν τον πνευματικό τους;

 

Σχόλιο: Από το Σάββατο όλη η Ελλάδα γίνεται γκρι, δηλαδή δεν θα επιτρέπονται πιστοί στους ναούς (αυτό που ήδη ισχύει σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες). Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος για τις αποφάσεις που θα πάρει η Δ.Ι.Σ. αφού μέχρι τώρα βαδίζει χέρι-χέρι με την Κυβέρνηση... Το μυστήριο της θ.λ. θα είναι προνόμιο του ιερέα, του ψάλτη και του νεωκόρου...  (σύνολο τέσσερις θα επιτρέπονται στο ναό, π.χ. 1 ιερέας, 2 ψάλτες, 1 νεωκόρος). Άλλωστε δεν υπάρχει κωδικός στη βεβαίωση μετακίνησης για επίσκεψη σε χώρο λατρείας... μόνο για σκυλάκια και μάρκετ... Επανάληψη του Πάσχα δηλαδή. Συμπεραίνουμε ότι το ίδιο θα ισχύσει και για το μυστήριο της ιεράς εξομολογήσεως... Εύλογη λοιπόν η απορία του συντάκτη του άρθρου που ακολουθεί: