Ετικέτες

12.3.21

H ΝΕΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ

 


Αρχικά μας ζήτησαν να κάνουμε υπομονή για 2-3 εβδομάδες. Πολύ γρήγορα φάνηκε ότι τα υποτιθέμενα "μέτρα αντιμετώπισης του COVID" ήρθαν για να μείνουν, διαμορφώνοντας μια "νέα κανονικότητα", που ξεπερνά και τα πιο δυστοπικά σενάρια.

Δωρεάν για μία ακόμη φορά το Ψαλτήριον με τον Στύλο Ορθοδοξίας αύριο Σάββατο 13/3/21




Μήν χάσετε τόν ἀποκαλυπτικό Στύλο Ὀρθοδοξίας πού κυκλοφορεῖ τό Σάββατο 13 Μαρτίου 2021.


Ὁ ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ καὶ οἱ ἐκδόσεις ΑΓΑΘΟΣ ΛΟΓΟΣ προσφέρουν και πάλι σὲ ὅλους τοὺς ἀναγνῶστες δωρεὰν τὸ ΨΑΛΤΗΡΙΟΝ τοῦ προφητάνακτος Δαυΐδ σὲ δίχρωμη ἔκδοση καθὼς καὶ σὲ δίχρωμη σελίδα Α5 τὴν καταπληκτικὴ προσευχὴ τῶν Πατέρων τῆς ΟΠΤΙΝΑ γιὰ νὰ διαβάζετε καθημερινὰ ἀπὸ ὅλους τοὺς ἀναγνῶστες.

Ήθη και έθιμα του Τριωδίου (Αποκριών και Τυροφάγου)


Επ' ευκαιρία της λήξης του προακαθάρσιμου Τριωδίου σας επισυνάπτουμε ένα βίντεο από την παλαιά εκπομπή "Ορθοδοξία και Παράδοση" των στελεχών της ενορίας μας, με αφιέρωμα στα Όρθόδοξα ήθη και έθιμα του προακαθάρσιμου και προφωνήσιμου Τριωδίου από διάφορες γωνιές της πατρίδας μας. Είναι ευκαιρία...

Προφητεία του Αγίου Ανδρέου για τη συντέλεια του κόσμου

 FIALH

 

Μήπως πλησιάζει η εποχή πού θά πέσουν πάνω στήν γή οί Χρυσές Φιάλες ;

 





Η ΣΥΝΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ Η ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ...


Ο μαθητής τού Οσίου Ανδρέα τού διά Χριστόν σαλού, ονόματι Επιφάνιος, συναντήθηκε κάποτε με τον Όσιο και τον πήρε σπίτι του, με σκοπό να ξεκουρασθεί για μια τουλάχιστον εβδομάδα απ’ τους πολλούς κόπους του. Κάθησαν κάπου μόνοι τους, και τότε ο νέος άρχισε να τον ερωτά:

-   Πως θα γίνει το τέλος του κόσμου; Τι είναι «αι αρχαί των ωδίνων» και πότε θα γίνουν; Από που θα καταλάβουν οι άνθρωποι ότι πλησιάζει η συντέλεια, και ποια θα είναι τα σημάδια που θα τη φανερώνουν; 

Ποιό τέλος θα έχει η Πόλις μας (Κωνσταντινούπολη), αυτή η νέα Ιερουσαλήμ; Τι θα γίνουν οι σεβάσμιοι ναοί; Τι θα γίνουν οι θείοι σταυροί, οι άγιες εικόνες και τα ιερά βιβλία; Που θα ασφαλισθούν τα λείψανα των αγίων; Εξήγησέ μου, σε παρακαλώ!