Ετικέτες

11.11.18

Αφωνότεροι των ιχθύων και απραγέστεροι των βατράχων (Δημήτρης Νατσιός)



Δημήτρης Νατσιός

«Κάθε τόπος έχει την πληγή του και η Ελλάς τους Έλληνες (πολιτικούς)»
Εμ. Ροϊδης

Περιγραφή καί μαρτυρία φίλου μας ἀπό τήν κηδεία τοῦ Ἐθνομάρτυρος Κωνσταντῖνου Κατσίφα (Φωτογραφίες)


Ζησαμε απιστευτες στιγμες Εθνικης περηφανειας και συγκινησης στην ΚΗΔΕΙΑ του Εθνομαρτυρα Κωνσταντινου Κατσιφα στους Βουλιαρατες Βορειου Ηπειρου που αν μη τι αλλο ηταν για οσους ηταν παρων μια τεραστια υπενθυμηση για το δραμα των αδερφων μας ΒορειοΗπειρωτων.
Φτασαμε με αρκετες ωρες καθυστερηση καθως οι αλβανοι ειχαν "φροντισει" να μας προετοιμασουν με τις γνωστες αθλιοτητες στα συνορα, εγινε σχολαστικος "ελεγχος" με σωματικο αλλα και σε οτι φορουσαμε και ειχαμε μαζι μας.

Ο ΟΣΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΠΕΡΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ


ΛΟΓΟΣ ΡΩΜΑΙΙΚΟΣ

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ "ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗΣ" (ΑΧΕΛΩΟΣ TV 2018)
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΛΑΝΟΣ

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (12/11/18 - 18/11/18)

Αποτέλεσμα εικόνας για νηστεία χριστουγέννων

Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Την ερχόμενη εβδομάδα εισερχόμαστε σε περίοδο νηστείας, της νηστείας της Σαρακοστής των Χριστουγέννων. Ξεκινά από την Πέμπτη 15/11 και διαρκεί 40 ημέρες μέχρι τα Χριστούγεννα, οπότε και λήγει. 

Την πρώτη ημέρα της νηστείας, δηλαδή στις 15/11, που εφέτος πέφτει Πέμπτη, συνηθίζουμε να κάνουμε ξηροφαγία (ή κατ' άλλους τρώμε άλαδο φαγητό). Βέβαια, σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή τρώμε λαδερό ή ψάρι, όπως και όλες τις πρώτες 33 ημέρες πλην Τετάρτης και Παρασκευής.

Σύμφωνα με την πιο συνηθισμένη εκδοχή, γενικά, επιτρέπεται κατάλυση ιχθύος όλες τις ημέρες πλην Τετάρτης και Παρασκευής μέχρι και τις 17/12. Την τελευταία εβδομάδα, δηλαδή 18-24/12, δεν επιτρέπεται η ιχθυοφαγία, οπότε τρώμε λαδερό φαγητό πλην Τετάρτης και Παρασκευής. Κάθε Τετάρτη ή Παρασκευή τρώμε άλαδο φαγητό, εκτός κι αν υπάρχει κατάλυση οίνου-ελαίου ή ιχθύος λόγω μεγάλης εορτής. Επίσης, νηστεύουμε αυστηρά και την Παραμονή των Χριστουγέννων (24/12). 

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες εκδοχές, σύμφωνα με τις οποίες η αρχή της ιχθυοφαγίας είναι την 21η Νοεμβρίου (Εισόδια της Θεοτόκου) και η λήξη της ιχθυοφαγίας την 12η Δεκεμβρίου (Αγ. Σπυρίδωνος). Τέλος, υπάρχει και η μοναστηριακή εκδοχή (που έχει τη βάση της στον Άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη και το πηδάλιο) σύμφωνα με την οποία κατάλυση ιχθύος γίνεται μόνο τα σαββατοκύριακα, οπότε τις καθημερινές πλην Τετάρτης και Παρασκευής τρώμε υποχρεωτικά λαδερό.

[Συμβουλευτείτε τον πνευματικό σας για την εκδοχή που θα ακολουθήσετε. Ας μην χαθούμε, όμως, στις λεπτομέρειες και στην πληθώρα των εκδοχών που έχουν επικρατήσει κατά τόπους. Ο σκοπός της νηστείας δεν είναι να ακολουθήσουμε έναν εξωτερικό τύπο και να μείνουμε σε αυτόν, αλλά να προσπαθήσουμε με όπλο τη σωματική νηστεία - στον βαθμό που θα μας υποδείξει ο πνευματικός μας - να καταπολεμήσουμε τα πάθη μας και να τηρήσουμε όσο πιο αυστηρά μπορούμε την πνευματική νηστεία!]

Για την εβδομάδα:

Δευτέρα 12/11, Τρίτη 13/11: επιτρέπονται όλες οι τροφές 

Τετάρτη 14/11: νηστεία (τρώμε ψάρι) 
Αγίου Αποστόλου Φιλίππου και του νεομάρτυρος Κων/νου του Υδραίου

ΑΡΧΗ ΝΗΣΤΕΙΑΣ ΜΙΚΡΗΣ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ
Πέμπτη 15/11: νηστεία (άλαδο/λαδερό/ψάρι*)

Παρασκευή 16/11: νηστεία (λαδερό φαγητό)
Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ματθαίου

Σάββατο 17/11, Κυριακή 18/11: νηστεία (ψάρι* ή λαδερό)

* Ρωτήστε τον πνευματικό σας για το αν θα αρχίσετε την ιχθυοφαγία από την αρχή της νηστείας ή από τις 21/11. Και οι δυο εκδοχές είναι αποδεκτές από την Εκκλησία μας.

«ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΠΟΘΟΥΜΕΝΟΥ» (ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΤΣΙΦΑ)

Δεν θα νικήσουν τον Ελληνισμό οι σύγχρονοι Εφιάλτες – 
Διαβάστε τον ύμνο που έγραψε ο Λουκάς Συμπέρας για τον Κατσίφα

Συγκλονιστικό Θαύμα του Αγίου Μηνά στα χρόνια της Βασιλεύουσας


σχόλιο Γ.Θ : Εφάμιλλο με το θρυλικό θαύμα των ημερών μας στο μοναστήρι της Σεϊντανάγιας στην Συρία.


Στην Κωνσταντινούπολη υπήρχε Ναός του Αγίου μεγαλοπρεπής και επιβλητικός. Έτρεχαν από όλα τα περίχωρα και γιόρταζαν εκεί στη γιορτή του τον Άγιο. Ένας θεοφοβούμενος Χριστιανός, που θα πήγαινε στο πανηγύρι, επήρε μαζί του και αρκετά χρήματα. Στο δρόμο κατέλυσε το βράδυ σε ένα ξενοδοχείο.

Ο ξενοδόχος κατάλαβε, ότι ο ξένος είχε χρήματα, γι’ αυτό,

Κατάθλιψη: 5 τροφές που επιδεινώνουν τα συμπτώματα




Οι περισσότεροι άνθρωποι μετά από μια δύσκολη μέρα θέλουν να πέσουν με τα μούτρα σε ό,τι πιο ανθυγιεινό βρεθεί μπροστά τους.

Αν υποκύψετε στις λιγούρες που συνδέονται με την κακή σας διάθεση, το πιθανότερο είναι ότι αυτή θα χειροτερέψει.

Όλο και περισσότερα επιστημονικά ευρήματα, επιβεβαιώνουν τη σχέση της υγείας του εντέρου και της καλής διάθεσης.

Αντίθετα, οι τροφές που ταλαιπωρούν το έντερό σας, έχουν επιπτώσεις και στην ψυχολογία σας.

Δείτε 5 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε όταν έχετε κακή διάθεση:


1. Μπισκότα