Ετικέτες

18.5.18

Πατερική Θεολογία: Ποιος είναι «ψυχοπαθής», κατά τους Πατέρες της Εκκλησίας

Πρωτοπρ. Ιωάννου Σ. Ρωμανίδου (†)
Καθηγητού Πανεπιστημίου

Ο κάθε άνθρωπος είναι ψυχοπαθής κατά την Πατερική έννοια. 

Δεν είναι ανάγκη να είναι κάποιος σχιζοφρενής για να είναι ψυχοπαθής. Ο ορισμός της ψυχοπάθειας από Πατερικής απόψεως είναι ότι ψυχοπάθεια υπάρχει στον άνθρωπο εκείνον που δεν λειτουργεί σωστά η νοερά ενέργεια μέσα του. Όταν δηλαδή ο νους του ανθρώπου είναι γεμάτος από λογισμούς, όχι μόνο κακούς λογισμούς, αλλά και καλούς λογισμούς*.

Πανελλαδικές-Πανελλήνιες Εξετάσεις 2018: Αυτά είναι τα εξεταστικά κέντρα των υποψηφίων ΓΕΛ

Ο υπουργός "Απαιδείας", Κώστας Γαβρόγλου, έκανε γνωστά τα εξεταστικά κέντρα για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις των υποψηφίων στα Γενικά Λύκεια της χώρας. 

«Οι πολιτικοί μας παίζουν τυφλόμυγα για να μη δούνε το πάθος του Χριστού και το φως της Αναστάσεως»


Γέροντας Γρηγόριος, Καθηγούμενος Ι.Μ.Δοχειρίου Αγ. Όρους
ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Εναι μοναδικ μέρα το χρόνου, πο δν μαθα κόμα πότε ρχίζει κα πότε τελειώνει κι ν πρέπει ν τελειώνη. π τ παιδικά μου χρόνια τ πρτο μέλημά μου ταν ν προσκυνήσω τ κρίωμα το Σταυρο. Πεινασμένος, ξυπόλυτος, ξαγρυπνισμένος, τρεχα στν κορυφ τς Παναγίας, τς κεντρικς κκλησις το χωριο, ν προσκυνήσω τν Σταυρό. Τρες μετάνοιες μεγάλες ριζε τάξη κα μετ λλες τρες μετάνοιες στν μελανοφοροσα Παναγία. Ο γονες παρακολουθοσαν ατν τν εσοδό μας κα τν ξοδό μας π τν ναό. Τσακίδια πο θ σ βρίσκανε ν δν κανες ατς τς μετάνοιες. περβολές, λλ σ ατν τν περβολ βρίσκαμε τ νώτερα συναπαντήματα μ τν Χριστό.

Όλοι σκοτώσαμε τα βρέφη!Σε διάστημα λιγότερο του ενός μηνός, διαβάσαμε στην ειδησιογραφία για δύο νεαρές μητέρες, 22 και 18 ετών αντίστοιχα, που εγκατέλειψαν τα νεογέννητα μωρά τους να πεθάνουν αβοήθητα.

Διαφορά μεταξύ πνευματικού και ψυχολόγου
Ο πνευματικός πατέρας που πρέπει να εξασκεί το έργο με βάση την Ορθόδοξη Παράδοση διαφέρει σαφώς από τον ψυχολόγο, που εργάζεται βάσει μιας ανθρωποκεντρικής θεωρήσεως του ανθρώπου και της ζωής του.

Νέες αποκαλύψεις για Αμερικανικό σχέδιο εξόντωσης του Αριστοτέλη Ωνάση μετά από έγκριση του Νίξον«Τα σκοτεινότερα μυστικά του Νίξον» («Nixon's Darkest Secrets»), το πολυσυζητημένο βιβλίο του βετεράνου ρεπόρτερ του Λευκού Οίκου, Ντον Φούλσομ, κυκλοφόρησε τον περασμένο Φεβρουάριο. Η πρόσβαση που εξασφάλισε ο ερευνητής δημοσιογράφος στα άκρως απόρρητα έγγραφα που σταδιακά αποχαρακτηρίζονται, αλλά και στις μαγνητοταινίες που ο ίδιος ο Νίξον κρατούσε από όλες τις κρίσιμες συνομιλίες του, φωτίζει άγνωστες έως τώρα πτυχές της αμερικανικής πολιτικής.

«Αρνούνται την αλήθεια για την κάνναβη»


Οι αρμόδιοι καταρρίπτουν τον μύθο του ΣΥΡΙΖΑ περί ασφαλούς χρήσης

Μια Εκκλησία στον Πόντο που τη φυλάνε Τούρκοι κτηνοτρόφοι!Πηγή: ThePappasPost

Στη βόρεια Τουρκία, στην επαρχία της Κερασούντας (σήμερα γνωστής ως Giresun), κοντά στο χωριό Kırkharman, βρίσκεται ένας χριστιανικός ναός, άγνωστο για την ώρα σε ποιο πρόσωπο ή γεγονός συνηθιζόταν να τιμάται, όπως αναφέρει ο τύπος της γείτονος.

Παμμακεδονικές Ενώσεις σε Τσίπρα για Σκοπιανό: Αναλαμβάνετε την ευθύνη για ό,τι επακολουθήσει
Ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό, δημοσιοποίησαν οι διοργανωτές των μεγάλων συλλαλητηρίων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.