Ετικέτες

15.5.20

Εκπνέει η προθεσμία... Αμβρόσιος σε Ν. Κεραμέως: «Αν δεν ανακαλέσεις έως το Σάββατο για την Θεία Κοινωνία θα σε αφορίσω»


σχόλιο Γ.Θ : Πραγματικά Μέγας... Πραγματικά παλικάρι

σχόλιο Ε.Ν.: Χωρίς να είμαι ειδικός στους ιερούς κανόνες, ας αναφέρω ότι η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων είτε από επιλογή (άθεοι, αγνωστικιστές, αλλόθρησκοι, αιρετικοί κ.α.) είτε λόγω κορωνοϊού - υπακοής (δεν έχουν εκκλησιαστεί για παραπάνω από δύο συνεχόμενες Κυριακές, οι περισσότεροι οχτώ!) είναι ήδη αφορισμένοι σύμφωνα με τους ιερούς κανόνες, έχουν δηλαδή αποκοπεί από το σώμα της Εκκλησίας. Υποθέτω ότι η υπουργός έχει καιρό να πάει στην Εκκλησία και ακόμα περισσότερο καιρό να κοινωνήσει... να μην αναφέρω πόσο καιρό έχει να εξομολογηθεί... Καλή μετάνοια! 

Ευχόμαστε η κίνηση αυτή του Επισκόπου που θα πρέπει να επεκταθεί σε όλους τους ασεβείς και κατά τα άλλα θρησκευόμενους πολιτικούς και δημοσιογράφους, να επιταχύνει τις εξελίξεις και να αλλάξει τα σχέδια των αντίχριστων εφόσον πάντα επιτρέψει ο Κύριος να λυθεί η πολιορκία μας... 



Ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος σε επιστολή του, απείλησε να αφορίσει την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αν δεν ανακαλέσει μέχρι το Σάββατο την δήλωσή της ότι ο κορωνοϊός μεταδίδεται από την Θεία Κοινωνία.

Συγκλονιστικές οι αποκαλύψεις του π.Βασίλειου Βολουδάκη. "Η πολιτική χρειάζεται απολύμανση, όχι οι Ναοί μας"


Θα έρθει η ώρα που θα καθίσει στο εδώλιο ο Τσιόδρας, στο Πνευματικό εδώλιο.

Ξέρετε τι θα μας πούνε το Σεπτέμβριο;

Στο νέο κύμα που θα έρθει το Φθινόπωρο θα έπρεπε να είχαμε αντισώματα.

Αλίμονο σε εκείνον που θα κλείσει τις πόρτες των Εκκλησιών στο σαρανταήμερο των Χριστουγέννων.

Τι ανθρώπους θα βγάλουν από τα μυστικά καταχθόνια που έχουν δημιουργήσει και που φυλάσσονται από στρατό;

Να κρεμάσει το Πετραχήλι εκείνος ο Ιερέας που λέει να μην κοινωνούμε.

Τά Καλά Δεχούμενα τά Κακά Οὐχί; (6-5-2020)


Κήρυγμα Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου κατά τήν Ἀγρυπνία πρός τιμή τῆς ὁσίας Σοφίας τῆς ἐν Κλεισούρας καί τοῦ Δικαίου Ἰώβ, ἡ ὁποία τελέσθηκε στό ἱερὸ παρεκκλήσιο τοῦ Ἁγίου Νικηφόρου τοῦ Λεπροῦ στήν Περιστερώνα Μόρφου (6-5-2020).

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΟΛΥΔΙΑΣΠΑΣΗΣ... ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ! ΠΡΟΣΧΩΜΕΝ!

Ὁ ἀντίδικος ὑμῶν διάβολος ὡς λέων ὠρυόμενος περιπατεῖ ζητῶν τίνα ...


Ο Σατανάς το έκανε και στο παρελθόν, το κάνει και τώρα. Είναι η δουλειά του... Ζητά για άλλη μια φορά να μας κοσκινίσει σαν το σιτάρι και να μας κλονίσει, ζητά να μας διασπάσει σε χίλια κομμάτια (πρβλ. Λκ. κβ΄, 31). Θα πρόσθετα ότι θέλει να μας αφήσει τον καθένα μακριά από τον άλλο, δεν θέλει να ζυμωθούμε σε μια ζύμη... δεν θέλει να μας επιτρέψει να ενωθούμε, "ἵνα ὦσιν ἓν" (Ιω. ιζ΄, 22).

Τις τελευταίες ημέρες μέσα από την αλληλεπίδραση με πολλούς αδερφούς μας είτε μέσω συζητήσεων από κοντά ή τηλεφωνικά είτε μέσω του διαδικτύου συνειδητοποίησα ότι το μέγεθος του προβλήματος και του κινδύνου είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που αρχικά νόμιζα... Δεν θα αναφερθώ στο μακρινό ή πιο πρόσφατο παρελθόν, αλλά μόνο στις ημέρες του κορωνοϊού και θα εστιάσω μόνο στην τοπική μας Εκκλησία (της Ελλάδος). 

Ας μπω λοιπόν στο θέμα μας:

Το βδέλυγμα της ερημώσεως εστώς εν τόπω αγίω!

5057574
Συνοδική εγκρίσει:

Το βδελυγμα της ερημωσεως  εστως εν τοπω αγιω!

τοῦ κ. Δημ. Κ. Ἀναγνώστου, Θεολόγου
Σέ προηγούμενο ἄρθρο μας, ὑπό τόν τίτλο « Ὁ πιστός λαός δέν θά ἀντέξει ἄλλη ἐκκλησιαστική μειοδοσία!« καί σέ δραματικούς τόνους ἀπευθύναμε ἔκκληση ἐν ὄψει τῆς τελικῶς συνεδριασάσης τήν 12η Μαΐου τρέχοντος ἔτους Διαρκοῦς Συνόδου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, προκειμένου νά ἀνασχεθεῖ τό σκάνδαλο τό ὁποῖο μέ τίς προηγούμενες ἀποφάσεις του τό ἐν λόγῳ ἐκκλησιαστικό ὄργανο προεκάλεσε στίς συνειδήσεις τῶν πιστῶν.

Η Επιτροπή της αναίδειας

ΛΕΥΤΕΡΙΑ: 200 Χρόνια από την Επανάσταση – Η Επιτροπή της αναίδειας




Το 1921 η Ελλάδα ήταν απασχολημένη με τη Μικρασιατική Εκστρατεία, που κατέληξε στη μεγαλύτερη καταστροφή που υπέστη ποτέ ο ελληνισμός στην ιστορία του και δεν κατέστη δυνατόν να εορταστεί η επέτειος των 100 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Έκτοτε πέρασε ένας αιώνας, ο ελληνισμός «ακρωτηριάστηκε», αφού –πέραν της ανταλλαγής των πληθυσμών, που υπογράψαμε το 1923– είδαμε αυτά τα εκατό χρόνια να εξελίσσεται το φαινόμενο της συρρίκνωσης του ελληνισμού από πολλές περιοχές της Μεσογείου και του Εύξεινου Πόντου, όπου είχε παρουσία χιλιετιών.

Η μόνη αναλαμπή ήταν η παραχώρηση από τους συμμάχους μας στον Β΄ ΠΠ και την Αντίσταση των Δωδεκανήσων, που επισκιάστηκε από την απώλεια του 37% της Κύπρου του 1974.

Σε περίπου επτά μήνες θα καλωσορίζουμε το 2021, χρονιά που συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Η Ζωή σου πριν να Γεννηθείς (Your Life Before Birth)



                         
Σε αυτό το 6λεπτο βίντεο ξετυλίγεται όλη η ζωή του ζωντανού ανθρώπινου εμβρύου. Το βίντεο θα σας βοηθήσει να εμβαθύνετε στο ταξίδι του ανθρώπου πριν από τη γέννηση, κατά τη διάρκεια της κύησής του. Είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες.

Η «THE ENDOWMENT FOR HUMAN DEVELOPMENT»
παρουσιάζει,
ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΠΡΙΝ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙΣ
Καλώς ήλθατε στο συναρπαστικό κόσμο μέσα στη μήτρα, εκεί όπου το κάθε μικρό μωρό αναπτύσσεται και προετοιμάζεται για τη ζωή μετά τη γέννηση.

Το παράπονο - ερώτηση του ιδρυτή του συλλόγου "Η Αγία Εμμέλεια": Αύριο το πρωί ποιος θα κάνει κάτι παραπάνω από ό,τι έκανε μέχρι σήμερα;


Ακούστε οπωσδήποτε τα πέντε λεπτά 3:45-8:30
(η σύντομη ομιλία του είναι κάτω από 10 λεπτά)

Αν η γυναίκα έχει δικαίωμα στην άμβλωση, 
τότε πρέπει να έχει και το δικαίωμα στην ενημέρωση για την άμβλωση...

Στα γόνατα για τον 14 μηνών Ιωάννη-Γεώργιο. Τώρα! "Φεύγει"...


Χριστός Ανέστη!!!!
Μέγα το όνομα Της Αγίας Τριάδος!!!

Κάντε όσοι μπορείτε ΑΜΕΣΑ μία Προσευχή, μία Παράκληση, ένα Κομποσκοίνι για τον 14 μηνών Ιωάννη-Γεώργιο

Ενώ ζήσαμε 2 θαύματα έπαθε ξαφνικά εσωτερική αιμορραγία και "φεύγει". 
Σας ευχαριστώ!!! 

Ο αναστάς Κύριός μας, η Υπεραγία Θεοτόκος, Ο Τίμιος και Ζωοποιός Σταυρός, ο Αρχάγγελος Μιχαήλ, ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος, ο Άγιος Γεώργιος και ο Όσιος Σεραφειμ εν Δομβούς να κάνουν το μέγα Θαύμα τους!!! 

Σε αυτούς πιστεύουμε... και αυτούς ομολογούμε!!! 

{Και σε όποιους ικετεύσετε εσείς που διαβάζετε τώρα αυτές τις γραμμές...}
Αμήν!!! Αμήν!!! Αμήν!!

(μας το έστειλαν)

Γιαμαρέλλου: Δεν θα κολλήσει κορωνοϊό όποιος κοινωνήσει - Προφυλάσσει την υγεία


Σχόλιο: Να προσθέσω ότι δεν κολλάει όποιος πιστεύει ότι κοινωνεί το σώμα και το αίμα του Κυρίου. Όποιος προσέρχεται με ασέβεια και χωρίς ευλογία πνευματικού και την απαραίτητη προετοιμασία, όποιος είναι προδότης σαν τον Ιούδα, κινδυνεύει να βάλει μέσα του φωτιά αντί για φως. 

Ακολουθεί επιλογή στίχων από την ακολουθία (προ) της θείας μεταλήψεως (ΕΔΩ):

Μέλλων φαγεῖν, ἄνθρωπε, Σῶμα Δεσπότου,

φόβῳ πρόσελθε, μφλεγς· πρ τυγχάνει.
...


δού, βαδίζω πρς θείαν κοινωνίαν·

Πλαστουργέ, μὴ φλέξς με τμετουσί·
πῦρ γρπάρχεις τοςναξίους φλέγον.
λλ᾿ ον κάθαρονκ πάσης με κηλδος.


Τοῦ Δείπνου σου τοῦ μυστικοῦ σήμερον, Υἱὲ Θεοῦ, κοινωνόν με παράλαβε· οὐ μὴ γὰρ τοῖς ἐχθροῖς σου τὸ μυστήριον εἴπω· οὐ φίλημά σοι δώσω, καθάπερ ὁ Ἰούδας· ἀλλ᾿ ὡς ὁ Λῃστὴς ὁμολογῶ σοι· Μνήσθητί μου, Κύριε, ἐν τῇ βασιλείᾳ σου.

Θεουργὸν Αμα φρίξον, ἄνθρωπε, βλέπων·

νθραξ γάρστι τοςναξίους φλέγων·
Θεοῦ τΣμα καθεομε κατρέφει·
θεοῖ τπνεμα, τὸν δνον τρέφει ξένως.



Γιαμαρέλλου: Δεν θα κολλήσει κορωνοϊό όποιος κοινωνήσει - Προφυλάσσει την υγεία