Ετικέτες

2.12.17

Μαρτυρία επισκόπου Λεμεσού, π. Αθανασίου: Τι έζησα κοντά στον Άγιο Πορφύριο.

Αποτέλεσμα εικόνας για Άγιος Πορφύριος

Ευαγγελική περικοπή Κυριακής ΙΔ' ΛΟΥΚΑ (Τυφλού)

Αποτέλεσμα εικόνας για λουκα ιη 35-43

κατά Λουκάν, ιη΄ 35-43


Κυριακή Κς´ (ΙΔ´ Λουκά): Τυπικό, ακολουθία όρθρου κ.α.

Κυριακή Κς´ (ΙΔ´ Λουκά)

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε: το τυπικό, την ακολουθία του όρθρου κ.α. για την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017:

Άγιος Πορφύριος προς τη Μάρω: «Αχ και να πίστευες λίγο! 10 θα έγραφες!»...«δεν πειράζει όμως. Και το 5 καλό είναι!»





Σχόλιο ιστολογίου "Ελληνική Ναυς": Διαβάστε με πόση αγάπη προσέγγισε ο Άγιος Πορφύριος αυτή την κοπέλα. Συγκλονιστική ιστορία! Μην την προσπεράσετε...

Μάρω Σιδέρη

Κοιτάζω και ξανακοιτάζω την εικόνα του Γέροντα Πορφυρίου- του Αγίου Πορφυρίου, όπως ακούω να τον λένε οι πιστοί ολόγυρά μου. Κοιτάζω την αγιογραφία του με το φωτοστέφανο και νοιώθω ανόητη. Θεέ μου πόσο ανόητη! Ήταν Άγιος λοιπόν εκείνος ο γέροντας που με υποδεχόταν χωρίς να μιλά όταν έμπαινα στο κελάκι του τρομαγμένη; Ήταν άγιος εκείνο το γλυκό, υπομονετικό γεροντάκι που σεβάστηκε πάντα την άρνησή μου να ακούω συμβουλές τύπου Κατηχητικού και δε μου έδωσε ποτέ καμιά τέτοια συμβουλή; Ήταν Άγιος λοιπόν! Κι εγώ νοιώθω ανόητη γιατί πάντα ήξερα ότι ήταν Άγιος, κι όμως τον φοβόμουν. Ένα παιδί ήμουν όταν τον γνώρισα, με όλα τα θέματα που έχει ένα παιδί που μπαίνει σε μια άγρια μαύρη εφηβεία. 


Συγκλονισμένη η κοινωνία της Καλύμνου από την είδηση του θανάτου του 48χρονου οδοντιάτρου Ιωάννη Σμαλιού που είχε τραυματιστεί σε τροχαίο ατύχημα πριν 21 ημέρες.


Συγκλονισμένη είναι  η κοινωνία της Καλύμνου, από την είδηση του θανάτου του 48χρονου οδοντιάτρου Ιωάννη Σμαλιού που είχε τραυματιστεί σοβαρά πριν 21 ημέρες σε τροχαίο ατύχημα.

π.Λεμεσού Αθανάσιος - Περιστατικά με Άγ.Πορφύριο

Αποτέλεσμα εικόνας για Άγιος Πορφύριος

Μια πολύ σπουδαία συλλογή από θαυμαστά περιστατικά με τον Άγιο Πορφύριο!