Ετικέτες

19.3.14

Θεία Κοινωνία και κολλητικές ασθένειες...

1
Υπάρχουν χριστιανοί που φοβούνται να μεταλάβουν για να μην κολλήσουν μικρόβια!

Αν ηταν έτσι, δεν θα ζούσε κανένας απο τους ιερείς, επειδή στο τέλος καταλύουν το περιεχόμενο του Αγίου Ποτηρίου, από το οποίο κοινωνούν συχνά εκατοντάδες πιστοί με ποικίλες αρρώστιες. Κι όμως, κανένας ιερέας δεν έπαθε ποτέ τίποτα. Το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου ειναι “πύρ καταναλίσκον”.

Ένα από τα πολλά περιστατικά που αποδεικνύουν περίτρανα την αλήθεια αυτή ειναι και το ακόλουθο:

Γιατί φεύγει ο νους μου κατά τη διάρκεια της προσευχής;

1
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αγαπώ την προσευχή. Γνωρίζω ότι είναι μεγάλη δυνατότητα να μπορεί να στέκεται ο άνθρωπος ενώπιον του Θεού, να αναφέρει τα  προβλήματά του και να ζητεί βοήθεια· ότι είναι μέγιστη τιμή να μπορεί να συνομιλεί με τον άπειρο και παντοδύναμο Θεό ο μικρός και αδύναμος άνθρωπος· ότι είναι πολύ μεγάλο και αποτελεσματικό όπλο στον αγώνα μας, που χαρίζει παρηγοριά, ελπίδα και ανάπαυση στην κουρασμένη ψυχή μας η προσευχή.


Για όλους αυτούς τους λόγους μου αρέσει η προσευχή, θέλω να προσεύχομαι· και να προσεύχομαι σωστά, με καθαρή την ψυχή μου, με πίστη στην καρδιά, με συγκεντρωμένο το νου. 



Δυστυχώς όμως τόσο συχνά διαπιστώνω ότι δεν τα καταφέρνω. 



1050 χρόνια Άγιον Όρος - Γέρων Ελισσαίος Σιμωνοπετρίτης (Βίντεο)

.Ομιλία του Γέροντα Ελισσαίου του Σιμωνοπετρίτη με θέμα «1050 χρόνια Αγίου Όρους». 

Περί του μη επιτρεπτού να αγγίζουμε τις εικόνες με βαμμένα χείλη (Αγίου Ιωάννη Μαξίμοβιτς)

.
Τα αυτονόητα που στην εποχή μας αποκαλούνται «οπισθοδρομικά», με αποτέλεσμα ελάχιστοι Ιερωμένοι να τα υπενθυμίσουν, φοβούμενοι την κοσμική αντίδραση.

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΝ ΜΑΘΕΤΕ..." (ΦΩΤΟ)

1
Τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, σήμερα Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014.

Γιατί θα πρέπει να σταματήσουμε να τρώμε γαρίδες!

γιατί-θα-πρέπει-να-σταματήσουμε-να-τρώμε-γαρίδες

Η NASA αποκαλύπτει τον σεληνιακό βόρειο πόλο

EPA/NASA/GSFC/Arizona State University/HANDOUT

Το μωσαϊκό 10.581 εικόνων ανάλυσης σχεδόν 1,9 μέτρων ανά pixel επιτρέπει τη λεπτομερή παρατήρηση του ανάγλυφου της Σελήνης.

Μια τέλεια ηλιακή καταιγίδα (διορθωμένο!)







427073-SwilringProm 304

Συνεχίζεται η ένταση στα Υψίπεδα του Γκολάν - Ισραηλινοί βομβάρδισαν στόχους του συριακού Στρατού

Αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά στόχων στη Συρία πραγματοποίησε το Ισραήλ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ισραηλινού Στρατού οι βομβαρδισμοί αποτελούν αντίποινα στην επίθεση με βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε δρόμο στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν και από την έκρηξη της χθες τραυματίστηκαν τέσσερις ισραηλινοί στρατιώτες.
 

Η Ουκρανία προετοιμάζεται για πόλεμο – Αντίποινα για την απώλεια της Κριμαίας;

Η-Ουκρανία-προετοιμάζεται-για-πόλεμο
Η Ουκρανική κρίση γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνη για την παγκόσμια σταθερότητα και οι ραγδαίες εξελίξεις απειλούν να τινάξουν τον πλανήτη στην αέρα..