Ετικέτες

13.11.20

Άγιος Φίλιππος ο Απόστολος

14 Νοεμβρίου

ακολουθία όρθρου Αγίου Φιλίππου και Αγίου Γρηγορίου Παλαμά

ακολουθία όρθρου Αγίου Φιλίππου


Ὑπῆρξε ἕνας ἀπὸ τοὺς δώδεκα. Καὶ μάλιστα ἐπίλεκτο μέλος τῆς ἁγίας αὐτῆς ὁμάδος.

Τὴν πρώτη γνωριμία του μὲ τὸν Χριστό μᾶς τὴν παρουσιάζει ὁ Εὐαγγελιστὴς Ἰωάννης μὲ τοῦτα τὰ λόγια: «Τῇ ἐπαύριον ἠθέλησεν ὁἸησοῦς ἐξελθεῖν εἰς τὴν Γαλιλαίαν· καὶ εὑρίσκει Φίλιππον καὶ λέγει αὐτῷ· ἀκολούθει μοι» (Ἰωαν. α’ 44).


Ανατροπή - Αύριο τελικά οι ανακοινώσεις για τα δημοτικά σχολεία

 

Αύριο τελικά θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τα δημοτικά σχολεία. Όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, στην έναρξη της ενημέρωσης για τον κορονοϊό, δεν έχει ολοκληρωθεί η συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών προκειμένου να καταλήξουν στην εισήγησή τους. Έτσι η Νίκη Κεραμέως δεν είναι παρούσα στην ενημέρωση, όπως νωρίτερα είχε ανακοινωθεί. Η υπουργός Παιδείας θα κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις αύριο, Σάββατο.

«Απαράδεκτη η απόφαση της πρόσφατης ΚΥΑ»

Επιστολή στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο έστειλε στις 12 Νοεμβρίου ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος, ζητώντάς του να κανονίσει την δίκαιη και αναλογική αντιμετώπιση του λαού αναφορικά με τον περιορισμό της θρησκευτικής ελευθερίας σε καιρό κορωνοϊού, τονίζοντάς ότι η απόφαση της πρόσφατης ΚΥΑ, που θέλει την τέλεση ακολουθιών να γίνεται κεκλεισμένων των θυρών, είναι απαράδεκτη!

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή:

«Μακαριώτατε Αρχιεπίσκοπε Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμε, την αγία Ευχήν Σας!

Εάν η Εκκλησία δεν είναι απλώς μια συνέλευση όπου συνωστίζονται θρησκευόμενοι άνθρωποι για να ικανοποιήσουν ορισμένες θρησκευτικές ανάγκες, αλλά είναι η ψυχή του κόσμου που ζωοποιεί και συνέχει την κοινωνία, όπως μας λέγει η προς Διόγνητον επιστολή, τότε είναι εξάπαντος απαράδεκτη η απόφαση της πρόσφατης ΚΥΑ που ορίζει τον τρόπο λειτουργίας των Ιερών Ναών όπου επιτρέπονται οι ιερές ακολουθίες άνευ όμως της φυσικής παρουσίας των πιστών για το διάστημα από 7 – 30 Νοεμβρίου 2020.

«Και αν σιγήσουν οι άνθρωποι, οι λίθοι κεκράξονται…»


Από εκεί πού δεν το περιμένεις θα εμφανίζονται «κρυπτοχριστιανοί», οι οποίοι θα κάνουν δημόσια ομολογία του Χριστού και θα επαληθευθεί έτσι το «και αν σιγήσουν οι άνθρωποι, οι λίθοι κεκράξονται…»

Έχουμε φθάσει σε αυτό το σημείο και πραγματικά απορούμε όταν στην χώρα μας βρίσκουν βήμα φωνές που αμφισβητούν ωμά την ιερότητα των Μυστηρίων και κυρίως της Θείας Ευχαριστίας.