Ετικέτες

13.3.16

Ο Σταμάτης Σπανουδάκης «Προσωπικά» με την Έλενα Κατρίτση

Ο Σταμάτης Σπανουδάκης «Προσωπικά» με την Έλενα Κατρίτση - Media

Ο μεγάλος συνθέτης Σταμάτης Σπανουδάκης, ο οποίος μας έχει χαρίσει υπέροχες μελωδίες και μας έχει κάνει να αγαπήσουμε την ορχηστρική μουσική, στην οποία έχει αφιερωθεί τα τελευταία είκοσι χρόνια, σε μία από τις σπάνιες τηλεοπτικές του συνεντεύξεις, «Προσωπικά» με την Έλενα Κατρίτση . Πάντα απρόβλεπτος, καυστικός αλλά ειλικρινής και αποκαλυπτικός ο Σταμάτης Σπανουδάκης  μιλά για τη ζωή του και τους ανθρώπους που συνάντησε , αγάπησε και συγκρούστηκε.

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (14/3/16 - 20/3/16)

Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ!
Ξεκινά η νηστεία!

Η ερχόμενη εβδομάδα (14/3/16-20/3/16) είναι η πρώτη εβδομάδα της Μεγάλης Σαρακοστής (η οποία λέγεται και καθαρή) και θεωρείται αυστηρή όσο και η Μεγάλη Εβδομάδα.  

Αν και θα σας ενημερώνω ανά εβδομάδα, να αναφέρω συνοπτικά ότι η νηστεία της Μεγάλης Σαρακοστής είναι η πιο μακροσκελής (49 ημέρες αν προσθέσουμε στις 40 ημέρες της σαρακοστής, το Σάββατο του Λαζάρου, την Κυριακή των Βαΐων και την Μ. Εβδομάδα) και πιο αυστηρή από όλες τις άλλες καθιερωμένες νηστείες της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας. Όλες τις καθημερινές νηστεύουμε αυστηρά (αλάδωτο), ενώ τα Σαββατοκύριακα καταλύουμε λάδι και οίνο (μόνο το Μ. Σάββατο κάνουμε αλάδωτο). Η μοναδική εξαίρεση εφέτος είναι η 25η Μαρτίου, που πέφτει Παρασκευή, και κατά την οποία καταλύεται ψάρι.

Καθαρά Δευτέρα - Παρασκευή: αυστηρή νηστεία (αλάδωτο)
Σάββατο-Κυριακή: νηστεία (κατάλυση οίνου και ελαίου)


Μέγας Βασίλειος: Δύο λόγοι για τη νηστεία (Λόγος Β΄)


Απόδοση στην ομιλουμένη: Δημήτριος Αθανασόπουλος, θεολόγος.
Εκδόσεις: Νεκτ. Παναγόπουλος.

ΛΟΓΟΣ Β'

Μέγας Βασίλειος: Δύο λόγοι για τη νηστεία (Λόγος Α΄)


Απόδοση στην ομιλουμένη: Δημήτριος Αθανασόπουλος, θεολόγος.
Εκδόσεις: Νεκτ. Παναγόπουλος.

ΛΟΓΟΣ Α'  

Μέλι κουμαριάς


Συλλογή νέκταρος σε άνθη κουμαριάς

Στη χώρα μας συναντώνται δύο είδη: η Κουμαριά (Arbutus unedo) και η Aγριοκουμαριά ή Ελαφοκουμαριά (Arbutus andrachne).

Η Κουμαριά είναι θάμνος αειθαλής, φτάνει περίπου τα 3 μέτρα, αλλά μερικές γίνεται ολόκληρο δένδρο.

Ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης στις τελευταίες του στιγμές...
Εννιά δευτερόλεπτα. Τόσος χρόνος χρειάστηκε μέχρι να περάσει στην αιωνιότητα ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης, σύμφωνα με τις σημειώσεις του δήμιού του.

ΠΕΘ: Ο κ. Φίλης απειλεί (εν γνώσει ή εν αγνοία του;), ότι θα καταργήσει το Σύνταγμα;

Αθήνα, 12 Μαρτίου 2016
Αριθμ. Πρωτ.: 42

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο κ. Φίλης απειλεί (εν γνώσει ή εν αγνοία του;),ότι θα καταργήσει το Σύνταγμα;

Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά


Κυριακή της Τυρινής

Είναι περίεργες οι ώρες της νύχτας. Έχουν μια περίεργη δυναμική καθώς σε αυτήν ο άνθρωπος ξεκινά να προγραμματίζει την επόμενη ημέρα ενώ ταυτόχρονα στην ησυχία της ξεκουράζει το πνεύμα του. Στις αντιθέσεις της επιλέγει να εκφράσει ή καλλίτερα να αποκαλύψει τον εαυτό του. Ο μοναχός στο κελλί ξαγρυπνά στην προσευχή, στην εναγώνια αναζήτησι του Θεού, αγιάζει ενώ κάποιος άλλος επιλέγει να ξαστοχήσει, να κρύψει το πάθος του, έχει την εντύπωσι ότι το σκοτάδι της τον καλύπτει.

ENA ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΓΕ – «FYROM not Macedonia»! Έλληνας δημοσιογράφος έβαλε στην θέση του το State Department !!!Μάθημα για κάποιους άλλους συναδέλφους που κοιτάνε μόνον το γλύψιμο, την σπέκουλα και το εθνικό σαμποτάζ προκειμένου να βγάλουν είδηση. Όπως θα δείτε ο αμερικανός εκπρόσωπος κατάπιε την γλώσσα του και πάνω στην αμηχανία του χαμογέλασε ειρωνικά..

Δημάδης: «Είστε περήφανοι για τον τρόπο που η FYROM φέρεται στους πρόσφυγες; Και δεν σας επιτρέπω να χρησιμοποιήσετε τον όρο «Μακεδονία». FYROM παρακαλώ»!

O Θάνος Δημάδης είναι δημοσιογράφος,ανταποκριτής του ALPHA στην Ν.Υόρκη.

Ποιες περιπολίες; Οι Τούρκοι «πολιορκούν» το Καστελόριζο και σουλατσάρουν στην Άνδρο υπό την «ομπρέλα» του ΝΑΤΟ


ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ… ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 

Σε μία άκρως προκλητική ενέργεια, που αποδεικνύει στην πράξη πώς οι Τούρκοι είναι αποφασισμένοι να εκμεταλλευτούν την παρουσία του ΝΑΤΟ για να αμφισβητήσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο προέβη η Άγκυρα.