Ετικέτες

28.8.17

Η Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου

Αποτέλεσμα εικόνας για αποτομή κεφαλής ιωάννου προδρόμου
29 Αυγούστου
[ΝΗΣΤΕΙΑ]


«Οὐκ ἐξεστὶ σοὶ ἔχειν, τὴν γυναῖκα τοῦ ἀδελφοῦ σου». 

Δεν σου επιτρέπεται από το νόμο του Θεού να έχεις τη γυναίκα του αδελφού σου, ο όποιος ζει ακόμα. 

Λόγια του Τιμίου Προδρόμου, που αποτελούσαν μαχαιριές στις διεφθαρμένες συνειδήσεις του βασιλιά Ηρώδη Αντίπα και της παράνομης συζύγου του Ηρωδιάδος, που ήταν, γυναίκα του αδελφού του Φιλίππου. Ο Ηρώδης, μη ανεχόμενος τους ελέγχους του Προδρόμου, τον φυλάκισε. Σε κάποια γιορτή όμως των γενεθλίων του, ο Ηρώδης υποσχέθηκε με όρκο να δώσει στην κόρη της Ηρωδιάδος ό,τι ζητήσει, διότι του άρεσε πολύ ο χορός της. Τότε η αιμοβόρος Ηρωδιάς είπε στην κόρη της να ζητήσει στο πιάτο το κεφάλι του Ιωάννη. Πράγμα που τελικά έγινε. Έτσι, ο ένδοξος Πρόδρομος του Σωτήρα θα παραμένει στους αιώνες υπόδειγμα σε όλους όσοι θέλουν να υπηρετούν την αλήθεια και να αγωνίζονται κατά της διαφθοράς, ανεξάρτητα από κινδύνους και θυσίες. 

Το «λύσιμο» των τεσσάρων αγγέλων στον ποταμό Ευφράτη και τα γεγονότα που ακολουθούν...


Σχετική εικόνα
*Από το επίκαιρο, συγκλονιστικό και αποκαλυπτικό βιβλίο του Μοναχού Μάξιμου Γαβριήλ του Αγιορείτη.

«Λύσον τους τέσσαρας αγγέλους επί τω ποταμώ τω μεγάλω Ευφρατη».

~ Το εύλογο ερώτημα είναι ποιοι είναι οι τέσσερις άγγελοι, που ελύθησαν για να σκοτώσουν το ένα τρίτο των ανθρώπων. Σε αυτό το ερώτημα έχουμε διάφορες ερμηνείες.

ΘΕΟΛΟΓΙΚΑΙ ΔΙΑΣΤΡΟΦΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣΤο κ. Ν. Σωτηροπούλου, θεολγου – φιλολόγου

(Μέρος: 4ον)


Στ βιβλο του «Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ, Μι κσυγχρονιστικ ρμηνευτικ προσγγιση», καθηγητς κ. Γεργιος Πατρνος σχυρζεται τι ᾿Αντχριστος δν ενε πρσωπο, λλ δι᾿ ατο σημανονται ο αρσεις κα γενικς τ κακ κατ τς ᾿Εκκλησας το Χριστο. 

Στ παρν ρθρο κα στ πμενο μ βσι τ θεπνευστο κεμενο τς Καινς Διαθκης θ δεξωμε τι ᾿Αντχριστος ενε πρσωπο, νθρωπος, χειρτερος λων τν νθρπων, μ λη τ δναμι το Σαταν μσα του. Ετσι φρονον ο γιοι Πατρες τς ᾿Εκκλησας. ᾿

Η σημερινή κατάσταση σε Επιστολή του Αποστόλου Παύλου

Η σημερινή κατάσταση σε Επιστολή του Αποστόλου Παύλου
 Συντάκτης  π.Σπυρίδων Σκουτής 

Το Απόσπασμα που ακολουθεί είναι από την Προς Ρωμαίους Επιστολή του Αποστόλου Παύλου (Κεφάλαιο Α').

Χιμάρα: Απειλούνται με δήμευση περιουσιών όσοι Έλληνες αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης Ράμα


Σχόλιο : Περιμένουμε τον κρατικό μηχανισμό (Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας θέλουν το καλό μας) που αυτή τη φορά ακούει στο όνομα της  "Αριστεράς" , να δούμε την αντίδρασή τους. Εμείς το ξέρουμε πως η Νικαράγουα και η Βενεζουέλα έχουν την  τιμητική τους , αλλά περιμένουμε..........


Πριν από δύο ημέρες η Δ.Ε.Ε.Ε.Μ. «ΟΜΟΝΟΙΑ»κατήγγειλε τη δημοτική αρχή της Χιμάρας ότι συνεχίζει να προκαλεί καθημερινά, υπηρετώντας συμφέροντα ξένα προς την κοινότητα και των δημοτών της.