Ετικέτες

17.6.17

Διαμαρτυρία Πατμίων Πιστών για το μάθημα των Θρησκευτικών.


Προς πάσα αρμόδια Αρχή

Από το Θεοβάδιστο, Αποστολοβάδιστο και Ιερό νησί της Πάτμου.


Από το νησί της Αποκάλυψης.


Από το ακριτικό νησί των Δωδεκανήσων.


Πάτμιοι, Έλληνες, Ορθόδοξοι,


Κληρικοί, Μοναχές και Μοναχοί, Εκπαιδευτικοί, Γονείς και Μαθητές,

Καταγγέλλουμε :

Αποστολικό ανάγνωσμα Κυριακής Β΄ Ματθαίου

Αποτέλεσμα εικόνας για προσωποληψία

Ρωμ. β΄, 10-16

Ρωμ. 2,10          δόξα δὲ καὶ τιμὴ καὶ εἰρήνη παντὶ τῷ ἐργαζομένῳ τὸ ἀγαθόν, Ἰουδαίῳ τε πρῶτον καὶ Ἕλληνι·
Ρωμ. 2,10                  δόξα δε από τον Θεόν, τιμή και έπαινος, ειρήνη και χαρά θα δοθή εις καθένα, που εργάζεται το αγαθόν, στον Ιουδαίον πρώτον, αλλά και στον ειδωλολάτρην·
Ρωμ. 2,11          οὐ γὰρ ἔστι προσωποληψία παρὰ τῷ Θεῷ.
Ρωμ. 2,11                  διότι δεν είναι προσωπολήπτης ο Θεός· (δεν λαμβάνει υπ' όψιν την φυλήν και την τάξιν των ανθρώπων, αλλά την πίστιν και τα έργα των).

Ο ΛΟΓΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΟΓΟ

Αποτέλεσμα εικόνας για γάμος και μοναχισμός


Σημείωση Ιστολογίου Ελληνικής Νεώς: Ακολουθούν δύο αναρτήσεις (η πρώτη ως απάντηση στην δεύτερη). Ιερέας απαντά σε αρχιμανδρίτη σχετικά με ανάρτηση του δεύτερου με τίτλο: "Αφού παντρεύτηκες ζήσε ως παντρεμένος".

Αν και προσωπικά συμφωνώ με την απάντηση του ιερέως, οφείλω να αναγνωρίσω ότι ίσως η διάθεση του αρχιμανδρίτη ήταν άλλη και δεν κατάφερε να την εκφράσει τόσο επιτυχημένα. Ίσως δηλαδή να ήθελε να στηλιτεύσει την υπέρμετρη και απότομη αλλαγή του ενός συζύγου ο οποίος ξαφνικά μεταστρέφεται, αλλά λόγω απειρίας δεν καταφέρνει να διαχειριστεί με ταπείνωση τον θείο ζήλο που αισθάνεται και καταλήγει να χάσει τον γάμο του... 

Διαβάστε και τις δύο αναρτήσεις (ίσως με αντίστροφη σειρά). Πιστεύω ότι και από τις δύο μπορεί να βγει κάποιο όφελος. Αρκεί να υπάρχει καλή διάθεση.

Ο διάσημος αρχαιολόγος που νόμιζε ότι οι Πράξεις των Αποστόλων γράφτηκαν το Β΄αιώνα!


Ο σερ William Ramsay(1851-1939) θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους αρχαιολόγους που έχουν υπάρξει ποτέ. Φοίτησε στη σχολή Ιστορίας της Γερμανίας στα μέσα του 19ου αιώνα κι έτσιπίστευε ακράδαντα πως το βιβλίο των Πράξεων ήταν προϊόν του δεύτερου αιώνα μ.Χ. Καθώς ερευνούσε για να κάνει μια τοπογραφική μελέτη της Μικράς Ασίας, αναγκάστηκε να μελετήσει τα κείμενα του Λουκά. Το αποτέλεσμα ήταν να αναγκαστεί να αναθεωρήσει τις απόψεις του εξαιτίας των συγκλονιστικών αποδείξεων που έφερε στο φως η έρευνά του.

Ευαγγελική Περικοπή Κυριακής Β΄ Ματθαίου

Αποτέλεσμα εικόνας για Κυριακή Β΄Ματθαίου

ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ Δ´ 18 - 23

Κυριακή Β´ Ματθαίου: Τυπικό, ακολουθία όρθρου κ.α.


Κυριακή Β´ Ματθαίου

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε: το τυπικό, την ακολουθία του όρθρου κ.α. για την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017:

Ο θάνατος της ανωνυμίας: Πως εταιρείες και κυβερνήσεις μαθαίνουν τα μυστικά σας



Στις μέρες μας η επιδίωξη και η αρχή της ανωνυμίας είναι ένα κοινωνικοπολιτισμικό φαινόμενο, το οποίο εκτός του ότι προσφέρει ιδιωτικότητα και ελευθερία, αναδύεται ως μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής.

Ο αποχρωματισμός της Παιδείας από το ελληνορθόδοξο ήθος έχει φέρει μαζί με άλλα θλιβερά και τη ροπή προς τά ναρκωτικά



Από επίσημη «έκθεση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την παγκόσμια κατάσταση των ναρκωτικών» που δημοσιεύθηκε στην «Καθημερινή» πληροφορούμαστε μεταξύ άλλων τα εξής: «Παγκοσμίως υπάρχουν 29 εκατομμύρια χρήστες ναρκωτικών, εκ των οποίων τα 17 εκατομμύρια είναι εξαρτημένα από οπιοειδή, δηλαδή ουσίες όπως η ηρωίνη, το όπιο και η μορφίνη. Η Ασία (...) εξακολουθεί να είναι η μεγαλύτερη αγορά για οπιοειδή σκευάσματα, ενώ εκεί ζούν τα δύο τρίτα του συνόλου των χρηστών. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας διετίας (2014-2015) παρατηρήθηκε θεαματική αύξηση των θανάτων εξαιτίας της ηρωίνης, οι οποίοι (...) διπλασιάστηκαν από 5.925 το 2012 σε 10.800 το 2014 – και αυτό αποκλειστικά και μόνο στις ΗΠΑ. Πρόκειται για επιδημία, επισημαίνουν οι υπεύθυνοι του προγράμματος του ΟΗΕ, μιά επιδημία που δεν δείχνει σημάδια ότι πρόκειται να χαλιναγωγηθεί. Η έκθεση του ΟΗΕ αναφέρει ότι αυξητικές τάσεις καταγράφηκαν και στα φορτία ηρωίνης πρός την Ευρώπη με κατασχέσεις - μαμούθ σε Ιταλία και Γαλλία».

Η υπακοή είναι πραγματικό δείγμα της αληθινής αγάπης.



Η υπακοή είναι πραγματικό δείγμα της αληθινής αγάπης. Στην υπακοή και μόνο γίνεται η διαπίστωσι της πραγματικής αγάπης.