Ετικέτες

30.3.18

Οδοιπορικό στη Μεγάλη Εβδομάδα

Αποτέλεσμα εικόνας για Η ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ


«Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα»  Η εβδομάδα πριν το Πάσχα ονομάστηκε Μεγάλη από τους πρώτους κιόλας χριστιανικούς αιώνες κι αυτό γιατί, όπως μας εξηγεί ο Αγ. Ιω. ο Χρυσόστομος, μεγάλα και κοσμοσωτήρια γεγονότα συνέβησαν στη διάρκειά της. Κέντρο αυτών των γεγονότων είναι βεβαίως τα άγια και άχραντα Πάθη, η θεόσωμη Ταφή και η ένδοξη Ανάσταση του Κυρίου.

Ανάσταση του Λαζάρου


ακολουθία όρθρου και θεία λειτουργία ΕΔΩ

Αυτό το Σάββατο 31/3/2018 τιμάμε την υπό του Χριστού Ανάσταση του φίλου Του Λαζάρου.

Ο Λάζαρος ήταν φίλος του Χριστού και οι αδελφές του Μάρθα και Μαρία τον φιλοξένησαν πολλές φορές (Λουκ.ι΄, 38-40, Ιωαν.ιβ΄, 1-3) στη Βηθανία κοντά στα Ιεροσόλυμα. Λίγες μέρες πρό του πάθους του Κυρίου ασθένησε ο Λάζαρος και οι αδελφές του ενημέρωσαν σχετικά τον Ιησού που τότε ήταν στη Γαλιλαία να τον επισκεφθεί. Ο Κύριος όμως επίτηδες καθυστέρησε μέχρι που πέθανε ο Λάζαρος, οπότε είπε στους μαθητές του πάμε τώρα να τον ξυπνήσω. Όταν έφθασε στη Βηθανία παρηγόρησε τις αδελφές του Λάζαρου που ήταν πεθαμένος τέσσερις μέρες και ζήτησε να δει το τάφο του.

Η νυχτερινή Προσευχή λυγίζει τον Θεό

proseyxi2
Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου
Αυτός ο λόγος μου απευθύνεται και στους άνδρες και στις γυναίκες.
Κάμψε τα γόνατά σου, στέναξε, παρακάλεσε τον Κύριο να σου δείξη ευσπλαχνία˙ περισσότερο συγκινείται κατά την διάρκεια των νυκτερινών προσευχών, όταν τον καιρό της αναπαύσεως εσύ τον κάνεις καιρό θρήνων.

Σε χάος μεγάλο βρίσκεται όλη η ανθρωπότητα.. Βαδίζει στο σκοτάδι και χωρίς πυξίδα..

ΓΕΡΩΝ ΦΙΛΟΘΕΟΣ ΖΕΡΒΑΚΟΣ – 
ΠΑΤΡΙΚΕΣ ΝΟΥΘΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΑ

Δήμαρχος Αθηναίων: «ένα όνομα νέα Μακεδονία πιστεύω ότι θα ήταν μία πάρα πολύ καλή λύση!»

Δημοσιογράφος: Μέσα σε όλη αυτή τη συνέντευξη που έδωσε ο Γιάννης Μπουτάρης, αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ονομασίας, που είναι και το επίμαχο θέμα των ημερών, και όλων αυτών των χρόνων και δεκαετιών, μιας και υπάρχουν έτσι ανοιχτές τοποθετήσεις και στο δημόσιο λόγο, η δική σας θέση ποια είναι;

ΚΛΙΜΑΞ: ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΠΡΟΤΡΟΠΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για κλίμαξ

ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΠΡΟΤΡΟΠΗ
Αντίστοιχος προς όσα προηγουμένως ανεπτύχθησαν λεπτομερώς
orthodoxy


Ανεβαίνετε, ανεβαίνετε, αδελφοί, επιθυμώντας ολόψυχα τις αναβάσεις, ακούοντας αυτόν πού λέγει: «Δεύτε αναβώμεν είς το όρος Κυρίου και είς τον οίκον του Θεού ημών» (Ησ β΄ 3), ο οποίος «δίνει στα πόδια μας την ευκινησία της ελάφου και μας ανεβάζει σε υψηλούς τόπους» (Ψαλμ. ιζ΄ 34), «ώστε να νικήσωμε, δοξολογώντας Αυτόν» (Αββακ. γ΄ 19).

Πανθρησκειακή σούπα! Για πρώτη φορά Χριστιανοί και μουσουλμάνοι θα γιορτάσουν μαζί τον Ευαγγελισμό στο Αμμάν

Τα αδύνατα δυνατά κάνει η πανθρησκεία προκειμένου να εφαρμόσει τα ύπουλα σχέδιά της και να εξισώσει την μια και αληθινή πίστη του Χριστού με τις αιρέσεις αλλά και τις άλλες θρησκείες. Αυτήν την Τετάρτη με την παρουσία κυβερνητικών, θρησκευτικών και πολιτικών αρχών θα εορταστεί στο Αμμάν της Ιορδανίας η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου από κοινού από Χριστιανούς και Μουσουλμάνους.

Καφεΐνη και παιδιά: Πόση μπορούν να καταναλώνουν;

Καφεΐνη και παιδιά: Πόση μπορούν να καταναλώνουν;

Τα παιδιά μπορούν να πίνουν καφέ; Ποια είναι η ανεκτή ποσότητα καφεΐνης και τι γίνεται με τα ενεργειακά ποτά; Δόσεις καφεΐνης ανά ηλικία.

Είναι πολύ σημαντικό να μάθεις από μικρός πως δουλεύουν όλα.