Ετικέτες

12.5.20

Ένταση Στον Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης – Διαδηλωτές Συνεπλάκησαν Με Πιστούς



Από σχόλιο στο βίντεο: Η μαγκιά του προοδευτικού πολιτισμένου θρασύδειλου Έλληνα να βάφει με σπρέι εκκλησίες. Άντε και σε κανένα τζαμί να δείξετε την προοδευτικότητά σας...Μπράβο στον ιερέα και τους πιστούς για την υποδειγματική τους στάση απέναντι στις προκλήσεις και τις ύβρεις.

Γιώργος Τράγκας: Ο Μητσοτάκης προετοιμάζει ξαφνικές εκλογές με…



Ο Μητσοτάκης θα χρησιμοποιήσει δυνάμεις καταστολής, με το παρανοϊκό επιχείρημα: «συναθροίζεστε, κινδυνεύει η υγεία σας και εγώ στέλνω τα ΜΑΤ για να σας προφυλάξω!». Όποιος βγει στο δρόμο και διαμαρτυρηθεί θα θεωρείται μίασμα και μολυσμένος.


«Nικήσαμε τον αόρατο εχθρό, τώρα μπορείτε να αυτοκτονήσετε!»

Αξημέρωτα βγήκε η τυπική ανακοίνωση της λύσης του συμβολαίου μου με τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM, μετά από κοινή συμφωνία.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ισχύουν στους Ναούς


Η ΔΙΣ, λαβούσα υπ’ όψιν της την από 28ης Απριλίου 2020 εξαγγελία της Πολιτείας περί της συμμετοχής των πιστών στις Θείες Λειτουργίες και στις Ιερές Ακολουθίες εντός των ιερών Ναών, από της Κυριακής 17ης Μαΐου 2020, καθόρισε τις προϋποθέσεις για την λειτουργία των ιερών Ναών με την συμμετοχή των πιστών και απεφάσισε να αποστείλει σχετικό διευκρινιστικό Εγκύκλιο Σημείωμα προς τους Σεβ. Μητροπολίτες για τον καθορισμό των συγκεκριμένων μέτρων, όπως έχουν ορισθεί από τους αρμοδίους φορείς.

Τα μέτρα αυτά σύμφωνα με την ανακοίνωση θα ισχύσουν έως τις 5 Ιουνίου.

Αναλυτικά:

Παρέμβαση Ιεράς Κοινότητας Αγ. Όρους για τις δημόσιες τοποθετήσεις περί αποφυγής της Θείας Κοινωνίας (δείτε το επίσημο έγγραφο)


Με ένα κείμενο παρέμβαση στα όσα δηλώνονται όλον αυτόν τον καιρό δημοσίως για το Ιερό Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας απαντά η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους. 

«Η Θεία Κοινωνία αποτελεί πηγή αγιασμού, σωτηρίας, ελπίδος, φωτός και μετοχής εις την ζωήν του Κυρίου, και εις ουδεμίαν περίπτωσιν αιτίαν μεταδόσεως λοιμικών ασθενειών ή οιουδήποτε άλλου κακού», τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊου.

Στην ανακοίνωση εκφράζεται η λύπη για τα όσα δημοσίως αναφέρθηκαν για την αποφυγή της Θείας Κοινωνίας, τονίζοντας ότι «το μέγιστον τούτο μυστήριον της Ορθοδόξου Εκκλησίας είναι απολύτως απαραίτητον διά την πνευματικής ζωής και οι πιστοί δεν είναι δυνατόν να υποβάλλονται είς στέρησιν αυτό».

Παράλληλα, τονίζεται πως η Ιερά Κοινότης δεν είναι αρνητική εις τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού και σέβεται τις προσπαθείας των Κρατικών Αρχών, των ειδικών επιστημόνων και των εργαζομένων εις τας δομές υγείας, διά την αντιμετώπισιν της πανδημίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Η Συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της ΔΙΣ (ΒΙΝΤΕΟ)


Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο εκπρόσωπος της Σεβ. Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος.

Ο Σεβασμιώτατος, αρχικά, ανέγνωσε το επίσημο ανακοινωθέν της ΔΙΣ, το οποίο, μεταξύ άλλων, εξέφρασε την πικρία, την λύπη και την εκ διαμέτρου αντίθεσή της προς όσα αναγράφονται, αναμεταδίδονται και παρουσιάζονται μέσω του διαδικτύου κατά καιρόν σε σχέση με την διακωμώδηση και τον διασυρμό των Ιερών Μυστηρίων της Αγίας Ορθοδόξου Χριστιανικής μας Εκκλησίας, και ιδιαιτέρως της Θείας Ευχαριστίας.

Ακολούθως, ανακοίνωσε τα μέτρα που θα ισχύουν στους Ιερούς Ναούς κατά το χρονικό διάστημα 17 Μαΐου έως 5 Ιουνίου.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ: 

Το επίσημο ανακοινωθέν της ΔΙΣ

Το επίσημο ανακοινωθέν της ΔΙΣ

Την πικρία, την λύπη και την εκ διαμέτρου αντίθεσή της προς όσα αναγράφονται, αναμεταδίδονται και παρουσιάζονται μέσω του διαδικτύου κατά καιρόν σε σχέση με την διακωμώδηση και τον διασυρμό των Ιερών Μυστηρίων της Αγίας Ορθοδόξου Χριστιανικής μας Εκκλησίας, και ιδιαιτέρως της Θείας Ευχαριστίας, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος στην επίσημη ανακοίνωσή της μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ το ανακοινωθέν που εξεδόθη μετά το πέρας της συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

Ακολουθίες εσπερινού και όρθρου Μεσοπεντηκοστής

Μεσοπεντηκοστή | Πεμπτουσία

Ακολουθία εσπερινού και όρθρου


Ακολουθία όρθρου



Ακολουθία εσπερινού με μουσικά

ΕΔΩ και ΕΔΩ

Μητρ. Ναϊρόμπι Μακάριος – Στην Αφρική καταλύουμε μετά από ασθενείς με θανατηφόρες ασθένειες και δεν ασθενήσαμε ποτέ


Για το πάθος και τη δίψα του ποιμνίου για τις Ιερές Ακολουθίες και τα Ιερά Μυστήρια στην Αφρική, και κυρίως για τη δύναμη που παίρνουν οι Αφρικανοί από τη Θεία Μετάληψη μίλησε ο Μητροπολίτης Γέρων Ναϊρόμπι, Yπέρτιμος και Έξαρχος Κένυας κ. Μακάριος, στη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη, σε μια εποχή που το Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας έχει αμφισβητηθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Αν και η κυβέρνηση της Κένυας έλαβε μέτρα όπως όλες οι χώρες, οι λειτουργίες και η Θεία Κοινωνία δεν σταμάτησαν» ποτέ τονίζει ο Σεβασμιώτατος.

π. Φιλόθεος Ζερβάκος: «Θέλω να βάλετε κι εμένα ανάμεσα στους εκατόν πενήντα και να εκτελέσετε εμένα πρώτο».


Τοιχογραφία του Οσίου Φιλόθεου στο εκκλησάκι της Παναγίας Παντάνασσας στο βατοπαιδινό μετόχι της ευλογημένης λίμνης Βιστωνίδας.


Απόσπασμα από συνέντευξη με τον Μητροπολίτη Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόχιο Ράντοβιτς για τον Γέροντα Φιλόθεο Ζερβάκο

Α.Ρ.: Στην Αθήνα όταν βρισκόμουν, φίλος μου και πνευματικό μου στήριγμα ήταν ο μακαριστός πατήρ Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος, στον οποίο και εξομολογούμην. Πήγαινε εκεί και ο πατήρ Φιλόθεος Ζερβάκος, υπέργηρος και μιλούσε στο εκκλησίασμα μετά τη Θεία Λειτουργία. Ο λόγος του κυλούσε όπως το ήρεμο ποτάμι. Κι ένιωθες ότι ο λόγος του δεν έβγαινε από το νου του, αλλά από την ψυχή του’ ήταν το απόσταγμα της ζωής του.
Όταν τον είδα στη Λογγοβάρδα της Πάρου, στους Αγίους Πάντες, όπου ασκήτευε, καθώς μας μιλούσε, τον αισθάνθηκα ως τον πατριάρχη της νήσου. Κι από τότε μέχρι σήμερα, κάθε φορά που τον σκέφτομαι, έτσι τον σκέφτομαι1 ως πατριάρχη της Πάρου.

«Θα σας δίνουν κάρτες για να σας συνηθίσουν μ’ αυτές. Όταν, όμως, κάποτε τα συγκεντρώσουν όλα σε μία κάρτα…»

Όταν συγκεντρώσουν ταυτότητα, διαβατήριο, κάρτα υγείας, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ ...
«Θα σας δίνουν κάρτες για να σας συνηθίσουν μ’ αυτές. Όταν, όμως, κάποτε τα συγκεντρώσουν όλα (εννοούσε: ταυτότητα, διαβατήριο, κάρτα υγείας, δίπλωμα οδηγήσεως κτλ.) σε μία κάρτα,

Οφειλόμενη απάντηση στον Καθηγητή κ. Ηλία Μόσιαλο


Του Χρήστου Οικονόμου, τ. Προέδρου και Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ – Προέδρου του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας 

1. Οι άστοχες παρεμβάσεις αθέων και αθεολόγητων «επιστημόνων»

Είναι βασικό αξίωμα της επιστημονικής δεοντολογίας ο κάθε επιστήμονας να ασχολείται με το γνωστικό του αντικείμενο. Διαφορετικά η εισπήδηση στον χώρο άλλης επιστήμης γελοιοποιεί τον ερευνητή, όπως στην περίπτωση του Καθηγητή Πολιτικής της Υγείας κ. Ηλία Μόσιαλου, ο οποίος αποφαίνεται αντιεπιστημονικά, αθεολόγητα, αναρμόδια, άκαιρα και άστοχα σε θέματα της επιστήμης της Θεολογίας, στοχοποιώντας ακόμη και τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κακοβούλως και ανευθύνως.

Παντού η ΛΥΣΣΑ είναι ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΙΝΩΝΑΜΕ, αλλά εμείς ΚΑΙ ΤΩΡΑ κοινωνάμε ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ θα κοινωνάμε !!!


Παντού η ΛΥΣΣΑ είναι ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΙΝΩΝΑΜΕ, αλλά εμείς ΚΑΙ ΤΩΡΑ κοινωνάμε ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ θα κοινωνάμε !!!

Αποσπάσματα από ομιλία του π. Ευάγγελου Παπανικολάου που έγινε στο Αρχονταρίκι της Κυριακής 12/4/2020 του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Κυρίου Ραφήνας.

Αξιωματούχος ΟΑΣΕ: Το κράτος δεν έχει λόγο στη Θεία Κοινωνία


«Κάθε επιθετικότητα κατά της θρησκευτικής ελευθερίας, μπορεί να έχει πολύ επιβλαβείς επιπτώσεις μακροπρόθεσμα» , δήλωσε ο Ρουμάνος αξιωματούχος, ειδικός σε θέματα θρησκευτικής ελευθερίας στον Οργανισμό για την Ασφάλειας και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) Καταλίν Ράιου. Αναφέρει δε, ότι το κράτος δεν πρέπει να έχει κανένα λόγο στο θέμα της Θείας Κοινωνίας.