Ετικέτες

14.5.17

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (15/5/17 - 21/5/17)

Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Η ερχόμενη εβδομάδα (15/5-21/5) είναι η πέμπτη εβδομάδα του πεντηκοσταρίου. Είναι μια φυσιολογική εβδομάδα με την έννοια ότι όλες τις ημέρες πλην Τετάρτης και Παρασκευής καταλύουμε τα πάντα. Η Τετάρτη 17/5 και η Παρασκευή 19/5 είναι ημέρες νηστείας στις οποίες γίνεται κατάλυσις οίνου και ελαίου λόγω του χαρμόσυνου χαρακτήρα της περιόδου αυτής.

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακήεπιτρέπονται όλες οι τροφές
Τετάρτη, Παρασκευή: νηστεία (λαδερό φαγητό)

Οργουελικός νόμος στην Βρετανία! “Αστυνομία σκέψης” θα φακελώνει ότι κάνετε στο διαδίκτυο! Ζούμε το “1984” εν ετει 2017!


Του Μάνου Χατζηγιάννη
“Ήδη τώρα καταστρέφουμε τις συνήθειες της σκέψης που έχουν επιζήσει από την Προ-Επαναστατική εποχή”
Τζωρτζ Όργουελ από το «1984»Που να φανταζόταν ο Όργουελ ή κατά κόσμον Βρετανός συγγραφέας και δημοσιογράφος Έρικ Άρθουρ Μπλαιρ, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα πως η μπότα, στην οποία αναφέρεται στο πάντα επίκαιρο έργο του “1984”, η οποία συντρίβει ένα ανθρώπινο πρόσωπο για πάντα και εμφανίζεται ως όραμα του μέλλοντος, θα κάνει το πρώτο βήμα της στην πατρίδα του…

Η ανησυχία για τα προσωπικά δεδομένα αποθαρρύνει τις online αγορές.


Οι φόβοι ότι τα προσωπικά δεδομένα τους δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν σωστά, είναι ο βασικός λόγος που το 49% των χρηστών του Διαδικτύου δεν πραγματοποιεί online αγορές και συναλλαγές. Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζει τελευταία έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Ipsos και το Centre for International Governance Innovation (CIGI), σε συνεργασία με το United Nations Conference on Trade and Development (UNCTAD) και την Internet Society

Το Ιερό Σκήνωμα της αγίας Ελένης στην Ελλάδα



Eνα καλά οργανωμένο σχέδιο για την ασφάλεια και την προστασία του Ιερού Σκηνώματος της Αγίας Ισαποστόλου Ελένης, μητέρας του Μεγάλου Κωνσταντίνου, το οποίο την ερχόμενη Κυριακή θα μεταφερθεί -για πρώτη φορά έπειτα από 1.700 χρόνια- από τη Βενετία στην Αθήνα, έχει εκπονήσει η Εκκλησία της Ελλάδος.


Τα μέτρα κατά τη διάρκεια του προσκυνήματος θα είναι δρακόντεια, άνδρες της Ασφάλειας και της Αντιτρομοκρατικής προβλέπεται να παρακολουθούν στενά το χώρο, ενώ για τη διευκόλυνση των χιλιάδων προσκυνητών θα υπάρξουν ακόμη και ομάδες περιφρούρησης.

Είμαι ψυχή έχω φωνή και σου μιλώ!

(για την ανάπαυση των ψυχών)
Σα δάκρυά σου τα σύμπονα προσμένω, όχι το θρήνο και τον κοπετό σου, τις άναρθρες κραυγές σου πάνω από το άψυχο σώμα μου και το σταυρό στο κοιμητήρι.
Τι να τα κάνω τα ατέλειωτα τα μοιρολόγια, τις λιγοθυμιές, το μαυροφόρεμά σου;

Θαύμα: Ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός και ο Άγιος Παντελεήμων μέσα στο χειρουργείο!


Μιά νέα κοπέλα πήγε νά χειρουργηθεί σέ νοσοκομείο τής Συμφερούπολης, στην νότια Ουκρανία. Ή κατάσταση της ήταν πολύ σοβαρή καί ή εγχείρηση δύσκο­λη κι επικίνδυνη.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ



43/2017                                                10η Μαΐου 2017

ΣΥΝΑΞΗ ΙΕΡΕΩΝ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ & ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ

Ανάσταση θα πει να κοιτάς ανθρώπους και να βλέπεις αγγέλους

ΤΗΣ ΜΑΡΩΣ ΣΙΔΕΡΗ, ΘΕΟΛΟΓΟΥ, ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ

Ανάσταση θα πει να ξέρεις πως πέρα από τη λογική σου υπάρχει ένας ολάκερος κόσμος έλλογος...

«Εάν θέλει το κράτος. Εάν δεν θέλει, δεν πειράζει.». Λίγες σκέψεις για τις σχέσεις Εκκλησίας Κράτους

Σαρανταλείτουργο


Προχωράμε ολοταχώς προς την αναθεώρηση του Συντάγματος και ήδη η σχετική ομάδα υπό τον Υπουργό κατέθεσε τις προτάσεις της. Όσον αφορά τις σχέσεις Εκκλησίας και Κράτους προτείνεται η καθιέρωση της πλήρους διακριτότητας ανάμεσα στους δυό θεσμούς, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Δεν δινόμαστε από φόβο μην τυχόν και πονέσουμε... .

Κάνουμε πράγματα λόγο του φόβου, χάνουμε πράγματα λόγο του φόβου. Φοβόμαστε να μην χάσουμε, να μην αποτύχουμε. Φοβόμαστε να αγαπήσουμε, να δοθούμε. Ο φόβος αυτός πηγάζει από τον λογισμό μας «μην τυχόν και πονέσουμε», γι’αυτό και οι σχέσεις μας με τους άλλους δεν είναι γνήσιες σχέσεις, αλλά σχέσεις τακτικής και υπολογισμών.