Ετικέτες

28.5.21

π. Γεώργιος Μεταλληνός: Ἡ πτώση τῆς Ῥωμανίας

 


Τὰ αἴτια τῆς πτώσης
... γίνεται φανερό, ὅτι ἡ πτώση τῆς Πόλης τὸ 1453 δὲν ἔγινε ἀπροσδόκητα, οὔτε μὲ αὐτὴν ἄρχισε ἡ τουρκοκρατία. Στὶς 29 Μαΐου 1453, ὅπως εἴδαμε, ἕνα μεγάλο μέρος τῆς Ρωμανίας ἦταν ἤδη κάτω ἀπὸ τοὺς Ὀθωμανούς, τοὺς Ἄραβες καὶ τοὺς Βενετούς. Ἀπὸ τὸ 1204 ἡ Πόλη δὲν μπόρεσε νὰ ἀναλάβει τὴν πρώτη της δύναμη καὶ ὅλα ἔδειχναν πὼς βαδίζει στὴν τελικὴ πτώση.

Υπακοή όταν ο πνευματικός μας δεν Ορθοδοξεί;

ΤΙ  ΓΙΝΕΤΑΙ  ΜΕ  ΤΗΝ  ΥΠΑΚΟΗ
ΟΤΑΝ   Ο  ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ  ΜΑΣ ΔΕΝ  ΟΡΘΟΔΟΞΕΙ

Τί μάς διδάσκει το εκκλησιαστικό παρελθόν σχετικώς με την υπακοή στον Πνευματικό μας Πατέρα, όταν πρόκειται περί θέματος Πίστεως, δογματικό ή σχετικό με τους ιερούς Κανόνες; Οφείλουμε αδιάκριτη υπακοή όταν ο Πνευματικός αντιτεθεί προς την Παράδοση της Εκκλησίας ή όχι; Παίρνουμε επάνω μας έναντι Θεού την ευθυνη της «ανυπακοής» ή μάς καλύπτει η υπακοή στον Χριστό βάσει της αλαθήτου Παραδόσεως της Εκκλησίας; Σε τούτα τα ερωτήματα θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μερικές απαντήσεις.

Πνευματικά Μηνύματα 2021,π. Συμεών Κραγιοπούλου (†)

 

Πρόσφατα αιτήματα προσευχής 28/5-3/6/21

[τελευταία ενημέρωση: 3/6/21, 17:10]

 

Έχουμε πόλεμο και χρειαζόμαστε στρατιώτες! Όσοι πιστοί προσέλθετε. Σε αυτόν τον πόλεμο δεν κινδυνεύουμε να σκοτωθούμε από σφαίρες, αντίθετα κερδίζουμε πόντους μήπως και καταφέρουμε να μπούμε στη Βασιλεία του Κυρίου πάντα με τη χάρη Του και όχι με τη δική μας προσωπική προσπάθεια... Ο Κύριος βλέπει τη διάθεση μας και μας δίνει την χάρη Του που σε άλλους μετατρέπει το ένα τάλαντο σε δύο, σε άλλους 5, σε άλλους 10... Διάθεση λοιπόν... Την έχουμε;


3/6

Παναγιώτης νέος, μπερδεμένος, έφυγε από το σπίτι, βρίσκεται σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση και δεν δέχεται βοήθεια από κανέναν. Μακάρι να τον φωτίσει ο Θεός να γυρίσει σαν τον άσωτο με γνήσια μετάνοια... Ας ευχόμαστε.



30/5

Υπέρ αναπαύσεως

Στην τελευταία ανανεωμένη κατάσταση κοιμήθηκαν οι Γεώργιος (θέση 125) και Δημήτριος (θέση 116). Μεταφέρονται στην κατάσταση κεκοιμημένων. Ο Θεός ας τους αναπαύει και ας ενδυναμώνει τους δικούς τους.

Υπέρ υγείας

Προσθέτουμε στα ονόματα υπέρ υγείας τους:

Φώτιο: έχασε το 80% της όρασής του από ιατρικά λάθη

Σωτήριο

Αναστασία


Ενημέρωση

Επίσης ενημερώνω ότι αφαίρεσα μία διπλοεγγραφή: Πέτρος (ήταν στις θέσεις 110 και 143 στην τελευταία ανανέωση της κατάστασης. Τον άφησα στην πιο πρόσφατη θέση: πλέον είναι στη θέση 140 μετά την κοίμηση δύο αδερφών μας και την αφαίρεση της διπλοεγγραφής.)

Διαβάζοντας ένα βιβλίο: Νοσταλγικές αναμνήσεις [5 επεισόδια - ηχητικά]

Διαβάζει η Άννα. Εξαιρετική προσπάθεια, όμορφο αποτέλεσμα. Ας ταξιδέψουμε μαζί της!

Ήδη έχουν ανέβει τα πρώτα 5 επεισόδια, διάρκειας 40 λεπτών περίπου το καθένα. Αρχίστε να ακούτε και θα με θυμηθείτε...

Το μήνυμα της Άννας: Ελάτε παρέα, να δώσουμε λίγη τροφή στην ψυχή! Ελάτε, να κλέψουμε λίγη από τη σοφία της ορθόδοξης εμπειρίας!