Ετικέτες

4.7.18

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (2/7/18 - 8/7/18)

Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Η τρέχουσα εβδομάδα (2/7-8/7) είναι μια τυπική εβδομάδα του έτους. Είναι μια φυσιολογική εβδομάδα με την έννοια ότι όλες τις ημέρες πλην Τετάρτης και Παρασκευής καταλύουμε τα πάντα. 

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: κατάλυση εις πάντα
Τετάρτη, Παρασκευή: νηστεία (άλαδο φαγητό)

Ο Ρήγας και το Μακεδονικό

Στις 24 Ιουνίου συμπληρώθηκαν 220 χρόνια από τη δολοφονία του εθνομάρτυρα Ρήγα του Βελεστινλή. Από τους Οθωμανούς στο Βελιγράδι, υπέστη, όπως και οι επτά σύντροφοί του, φρικτά βασανιστήρια και ανατριχιαστικό τέλος, σε ηλικία 41 ετών. Ο Ρήγας παραμένει επίκαιρος.

"Τρέξτε, τρέξτε: ο Σταυρός που κάνει θαύματα"

agonistite

Είναι κάτι περιπτώσεις που δείχνουν τη διαδικτυακή ανικανότητα ορισμένων να διαχειριστούν την πληροφορία και μολονότι δηλώνουν ως ιστοχώροι ότι έχουν έναν πνευματικό χαρακτήρα καταλήγουν να αποκτούν -ένεκα βλακείας- θεομπαιχτικό χαρακτήρα.

ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ


Αποτέλεσμα εικόνας για εορτη αγιων αποστολων

Του Κωνσταντίνου Φωκαέα 
«και το τεῖχος τῆς πόλεως ἔχον θεμελίους δώδεκα και επ΄ αὐτῶν δώδεκα ὀνόματα τῶν δώδεκα ἀποστόλων τοῦ ἀρνίου» (Απ.21,14).
Με αυτά τα λόγια, αγαπητοί μου αδελφοί, ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός φανερώνει την δόξα και το μεγαλείο των Αγίων Δώδεκα μαθητών και Αποστόλων Του, οι οποίοι έχουν την κορυφαία θέση στην πολιτεία του Θεού. Η επί γῆς Εκκλησία θεμελιώθηκε από τον Χριστό με θεμέλιο την δράση, το κήρυγμα και την θυσία των Αγίων Αποστόλων, γι΄ αυτό και ομολογούμε ότι πιστεύουμε εἰς μίαν, ἁγίαν, καθολικήν και ἀποστολικήν Ἐκκλησίαν, οποία είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία μας.

ΜΑΝΑ - ΜΗΤΕΡΑ - ΜΑΜΑ