Ετικέτες

3.8.17

Τί προέχει τούτη τήν δύσκολη ὥρα;

Αποτέλεσμα εικόνας για Τί προέχει τούτη τήν δύσκολη ὥρα;

Γράφει ὁ Φώτης Μιχαήλ, ἰατρός
26.7.2017

Τό περιεχόμενο τοῦ μαθήματος τῶν θρησκευτικῶν κατάφερε τά τελευταῖα χρόνια νά γίνει ἡ ἀποκλειστική σχεδόν ἀπασχόληση τῶν θεολόγων καθηγητῶν, πολλῶν ἱεραρχῶν καί πλήθους ἄλλων προσώπων, πού ἐνδιαφέρονται καί πονᾶνε γιά τό θέμα. 

Η αιτία και το φάρμακο του καρκίνου


-Πάτερ Κλεόπα, εδώ καθημερινά καταφθάνουν άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο για να σας δουν. Ποιες είναι οι εμπειρίες κι οι εντυπώσεις σας;

Προφητικός ο μακαριστός π. Αυγουστίνος Καντιώτης: Όταν οι επίσκοποι σιωπούν, μπορεί και ένας καλόγερος να κρατήσει την Ορθοδοξία!

Αποτέλεσμα εικόνας για καντιωτης
«Παλιό το παραμύθι του διαβόλου με την ένωση των εκκλησιών», λέει ο μακαριστός Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης στην παρακάτω ομιλία του.
«Όταν οι επίσκοποι σιωπούν, μπορεί και ένας καλόγερος να κρατήσει την Ορθοδοξία!» λέει λίγο νωρίτερα και δίνει θάρρος στους πιστούς που απογοητεύονται από τη σημερινή στάση των Επισκόπων. Προφητικός και προορατικός περιγράφει τη σημερινή κατάσταση λες και έβλεπε μπροστά του όλα τα γεγονότα.

Η Ιστορία των παρακλήσεων στην Υπεραγία Θεοτόκο


Η αγάπη, ο σεβασμός και η τιμή των πιστών για το πρόσωπο της Θεοτόκου Μαρίας εκδηλώθηκαν από πολύ νωρίς, από την αρχή της σωτηρίου οικονομίας, όπως λέγουν οι άγιοι θεοφόροι Πατέρες της Εκκλησίας μας, και είναι τόσο μεγάλη, ώστε αδυνατεί ο ανθρώπινος λόγος να περιγράψει τα αισθήματα αυτά επαρκώς.

Υπέρ υγείας της Μαρίας και του κυοφορούμενου εμβρύου και επίσης: υπέρ υγείας Αλεξάνδρου, Παρασκευής και Βασιλείου

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή

Αδελφός και φίλος μας πριν από λίγο μας έστειλε μήνυμα στο οποίο μας παρακαλεί να προσευχηθούμε για την Μαρία και το κυοφορούμενο τέκνο της, διότι παρουσιάστηκε επιπλοκή στην κύηση. Μέρες που είναι ας παρακαλέσουμε την Παναγία μας να μεσιτεύσει και ας δώσουμε το όνομα της Μαρίας για μνημόνευση μαζί με τα υπόλοιπα ονόματα που δίνουμε κατά τις απογευματινές παρακλήσεις της περιόδου.

Μόλις τώρα είδα και αυτή την ανάρτηση:

Προσθέστε και τα επιπλέον ονόματα: Αλέξανδρος (καρκίνος στους λεμφαδένες) και Παρασκευή (καρκίνος μαστού)

λεπτομέρειες Επίσης, μόλις έλαβα μήνυμα και για τον "δεύτερο" Βασίλειο. Τελικά είχαμε δύο διαφορετικούς Βασιλείους με καρδιακή ανεπάρκεια (κλικ εδώ). Ο ένας κοιμήθηκε (κλικ εδώ), ο άλλος παλεύει για την ζωή του. Ας κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας και το κομποσκοίνι μας... Τα υπόλοιπα ας τα αφήσουμε στον Θεό.

Καλή Παναγιά!