Ετικέτες

9.4.15

ΤΑΙΝΙΑ: Το κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο (2ο μέρος)




Η συγκλονιστική ιστορία του Ιησού Χριστού όπως ακριβώς ειπώθηκε από τον Ιωάννη στο πιο αγαπημένο αλλά λιγότερο κατανοητό Ευαγγέλιο. Η ταινία είναι λέξη προς λέξη το ευαγγέλιο του Ιωάννη χωρίς καμία απολύτως προσθήκη στο σενάριο. Δείτε το 2ο μέρος (εχθές ίδια ώρα είχαμε αναρτήσει το 1ο μέρος):

Τα 12 ευαγγέλια




Μπορείτε να δείτε τα 12 ευαγγέλια που διαβάζονται το βράδυ της Αγίας και Μεγάλης Πέμπτης (δηλαδή στον όρθρο της Μεγάλης Παρασκευής) τόσο στην δημοτική όσο και στην αρχαία ελληνική γλώσσα κάνοντας κλικ:

«Πάτερ, άφες αυτοίς· ου γαρ οίδασι τι ποιούσι».

       



Όποιος μελετά το ευαγγέλιο μένει ενεός και άναυδος, όχι μόνο ενώπιον της σταυρικής θυσίας του Χριστού, αλλά και ενώπιον του μεγέθους της ανεξικακίας του, της μακροθυμίας και συγγνώμης του και τέλος ενώπιον της απέραντης και απροσδιόριστης αγάπης του.
        

Καλή ανάσταση Σοφία...



Μετὰ τῶν Ἁγίων ἀνάπαυσον, Χριστέ, 
τὴν ψυχὴν της δούλης σου Σοφίας, 
ἔνθα οὐκ ἔστι πόνος, οὐ λύπη, οὐ στεναγμός, 
ἀλλὰ ζωὴ ἀτελεύτητος.


Μην απογοητεύεστε αδέρφια. Ο Θεός και μόνον αυτός γνωρίζει το πραγματικό μας συμφέρον, το συμφέρον της ψυχής μας. 

Ας προσευχηθούμε να παρηγορήσει ο Κύριος τους δικούς της ανθρώπους και ιδιαίτερα τα παιδάκια της!

Ας συνεχίσουμε την προσευχή μας και για τον Εμμανουήλ και για τα υπόλοιπα αδέρφια μας που το έχουν τόση ανάγκη. 

Σταυρός - Κερί

1
Η πιο σύντομη προσευχή: Κάνουμε τον Σταυρό μας.

Κάνοντας το σταυρό μας , φανερώνουμε πώς βαπτιστήκαμε και είμαστε χριστιανοί . Κάνουμε το σταυρό μας πριν και μετά την προσευχή για να ευχαριστήσουμε το Θεό και για να ζητήσουμε τη βοήθεια του.


Ακόμα, κάνουμε το σταυρό μας όταν μπαίνουμε στην εκκλησία,"χαιρετάμε", δηλαδή το Χριστό, Την Παναγία , τούς αγίους και όλους τους χριστιανούς που βρίσκονται εκεί. Το σημείο του σταυρού είναι μια μικρή προσευχή. Κάθε κίνηση που κάνουμε , έχει τη δική της σημασία.