Ετικέτες

1.5.16

Νηστειοδρόμιο της διακαινησίμου εβδομάδας (1-8/5/2016)


Χριστός Ανέστη!

Χρόνια Πολλά, καλά κι ευλογημένα σε όλους και όλες με αγάπη και υγεία. 

Η εβδομάδα που ακολουθεί μετά το Πάσχα είναι η διακαινήσιμος εβδομάδα και όλες οι ημέρες είναι ημέρες γιορτής, ισοδύναμες με την Κυριακή του Πάσχα. Το ότι καταλύουμε τρόφιμα χωρίς περιορισμό δεν σημαίνει ότι δεν ακολουθούμε την πνευματική ζωή. Έχουμε υποχρέωση σε αυτό το διάστημα να προσευχόμαστε (όπως και όλες τις υπόλοιπες ημέρες) και να εκκλησιαζόμαστε αν γίνεται ακόμα και καθημερινά, αλλά και να κοινωνούμε όποτε το επιθυμούμε (εφόσον έχουμε την άδεια του πνευματικού μας). 

Δευτέρα-Κυριακή: κατάλυση εις πάντα

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ


                         ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ. ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ.

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ


ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Το μεγαλείο της θρησκείας μας,η κατάνυξη και τα συναισθήματα που νιώθουμε δεν περιγράφονται με λόγια.Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες ζούμε μαζί με Τον Χριστό μας το θείο δράμα.Συνειδητοποιούμε την θυσιαστική αγάπη του καθώς σταυρώθηκε για να μας σώσει.Ο κάθε ένας από μας σηκώνει τον δικό του σταυρό και δοκιμάζεται καθημερινά.

Προφήτης Ιερεμίας

1η Μαΐου

Ο Προφήτης Ιερεμίας ανήκει στους Μεγάλους Προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης (οι άλλοι είναι οι Ησαίας, Ηλίας, Ιεζεκιήλ και Δανιήλ) και είχε καθαγιασθεί από την κοιλιά της μητέρας του, όπως γράφει ο Άγιος Ιερώνυμος. Γεννήθηκε στην Αναθώθ το 650 π.Χ. και κλήθηκε στο προφητικό αξίωμα το 627-625 π.Χ. Ζούσε στο Βασίλειο του Ιούδα (μετά την καταστροφή του Ισραήλ) και ήταν η εποχή που η Ασσυρία κατέρρεε και επικρατούσε η πολυθεΐα, οπότε ο Προφήτης κηρύσσει τον Ένα και Μοναδικό Θεό.