Ετικέτες

5.6.18

Η προσευχή του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη στην Παναγιά


Το μοναδικό που μπορεί να μας βγάλει από αυτή την κατάσταση-ΘΡΙΛΕΡ...
Και να κοπεί αυτό που δεν μπορεί να λυθεί... Ας το επαναλάβουμε...  

Συλλαλητήρια για τη Μακεδονία | Τετάρτη 06 Ιουνίου 2018 - 7.30μμ


Επική επιστολή του Συλλόγου Φίλων των Απανταχού Κρυπτοχριστιανών για την προδοσία που επιχειρείται με την Μακεδονία μας

Πανστρατιά από το Νότο έως το Βορρά για την Μακεδονία 

περισσότερα...


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για μακεδονία ελληνική
     
 
Ο Αλέξανδρος υπήρξε μαθητής του Αριστοτέλη, μετέδωσε τον Ελληνικό Πολιτισμό σε όλο τον γνωστό τότε κόσμο και είχε προσκέφαλο του το βιβλίο του Ομήρου.
1. Η Παλαιά Διαθήκη αναφέρει ότι: «Ο Έλλην Βασιλεύς θα νικήσει τον Πέρση Βασιλέα» [Προφήτης Δανιήλ, Κεφ. 8].
2. Οι Μακκαβαίοι αρχίζουν: «Ο Αλέξανδρος ο Μακεδών ο υιός του Φιλίππου ενίκησε τον Δαρείο».
3. Ο Απόστολος Παύλος επισκέφθηκε τις πόλεις της Μακεδονίας Φιλίππους, Θεσσαλονίκη και Βέροια που είχαν προ Χριστού τα αυτά σημερινά ελληνικά ονόματα. Μίλησε στα ελληνικά και έγραψε επιστολές προς Θεσσαλονικείς και Φιλιππησίους στην Ελληνική.
4. Ο Απόστολος Παύλος (ΙΖ 4, 12) στη Θεσσαλονίκη και Βέροια συνάντησε Έλληνες και Ελληνίδες, που επίστευσαν.
5. 340 Καθηγητές Αμερικανικών και άλλων πανεπιστημίων έγραψαν γράμμα προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ομπάμα και του ζητούν να ανακαλέσει την απόφαση του Προέδρου Μπους που ονόμασε τα Σκόπια «Μακεδονία», αγνοώντας την πάγια πολιτική των ΗΠΑ για το θέμα αυτό. Δυστυχώς ανιστόρητοι, αφελείς και ύποπτοι σύμβουλοι τον παρέσυραν και εκθέτει τον αμερικανικό λαό.
6. 5.500 αρχαίες επιτύμβιες πλάκες στην Μακεδονία είναι γραμμένες όλες σέ γλώσσα Ελληνική.

Είχε πει ο μακαριστός Χριστόδουλος:

Κοιμήθηκε η Ευαγγελία

Αποτέλεσμα εικόνας για ανάσταση

Πριν από 6 ημέρες κοιμήθηκε η Ευαγγελία, η οποία έπασχε από κύρωση ήπατος (κλικ εδώ). Ας προσευχηθούμε για την ψυχή της, αλλά και για τους δικούς της, να τους ενδυναμώσει ο Κύριος και να αντιμετωπίσουν την απώλεια σύμφωνα με τα λόγια του Αποστόλου Παύλου:

Προσευχή για τους Βασίλειο και Δήμητρα, Πέτρο και Δαυιδούλα

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή

Ας προσευχηθούμε για τα αδέρφια μας. Ας υψώσουμε τα χέρια μας προς τον Θεό, σχηματίζοντας το πανίσχυρο σύμβολο του Σταυρού. Ας γονατίσουμε και ας παρακαλέσουμε τον Κύριο να ελεήσει τους αδερφούς μας, αλλά και εμάς. Ας κάνουμε την προσπάθειά μας, ας αγωνιστούμε αξιοποιώντας τα όπλα της Εκκλησίας μας (μυστήρια, προσευχή, νηστεία) και ας αφήσουμε τα υπόλοιπα στα χέρια του Κυρίου μας. 

Αναγνώστης μας ζητά την προσευχή μας για τους Βασίλειο και Δήμητρα υπέρ φωτίσεως και προστασίας. Ας προσθέσουμε και τον Πέτρο υπέρ θείας βοηθείας και τη δεκάχρονη Δαυιδούλα που παρουσιάζει εγκεφαλική αναπηρία. Ακολουθεί λεπτομερέστερη ανάρτηση για τη μικρή:

Η νηστεία των Αγίων Αποστόλων: Γιατί και πώς νηστεύουμε




Αρχίζει σήμερα (Δευτέρα μετά των Αγίων Πάντων) και λήγει την παραμονή της εορτής των Αγίων πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου (29 Ιουνίου) η νηστεία των Αγίων Αποστόλων.

Ο Άγιος Γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης και οι προκλήσεις σε αυτόν από τα δαιμόνια




Από νωρίς, από τότε που οι δαίμονες τον χτυπούσαν και τον άφηναν αναίσθητο, άρχισε να του παρέχεται κι ένα άλλο χάρισμα. Να εκβάλλει δαιμόνια από ανθρώπους. Παλιά η μεθοδεία του Σατανά. Ταλαιπωρεί αφάνταστα και μεταβάλλει τον άνθρωπο σε απαίσιο τυφλό του όργανο. Ιδιαίτερα στη δεκαετία του 1980 φέρνανε συχνά δαιμονισμένους στη Μονή, για να τους διαβάσει εξορκισμούς ο π. Ιάκωβος και να τους σταυρώσει με την κάρα του οσίου Δαβίδ.

Χιμάρα: «Ο Έντι Ράμα κλέβει οικόπεδα της ελληνικής μεινότητας για να χτίσει θέρετρο»




Ένα από τα γνωστά τηλεοπτικά κανάλια στην Ελλάδα, το «Σταρ», επιτέθηκε ανοιχτά στον πρωθυπουργό Έντι Ράμα καταγγέλλοντας ότι κλέβει οικόπεδα στη Χιμάρα για να χτίσει ένα πολυτελές θέρετρο. Μάλιστα, η τηλεόραση αναφέρει ότι κλέβουν τις περιουσίες της ελληνικής μειονότητας στη νότια Αλβανία.

H καλλιέργεια της καρδιάς (1)


                                   


Για την καλλιέργεια της καρδιάς χρειάζεται οπωσδήποτε κόπος και πόνος. Να πονέσουμε για να συμπονέσουμε και να κοπιάσουμε για να κερδίσουμε. Διαφορετικά δεν γίνεται. Η συμπόνια, η συμπάθεια, η καλοσύνη, η ευγένεια, η υποχωρητικότητα, η ανεκτικότητα θα δημιουργήσει ένα κλικ στην καρδιά. Θ’ αρχίσει να λιώνει ο πάγος και τα νερά θα ποτίσουν τον κήπο μας. Θ’ ανοιχθεί παράθυρο, για να μπει αέρας, ήλιος, φως για την καλλιέργειά μας απαραίτητα. Η σκοτεινιά, η μοναξιά, η παγωνιά δεν συνδράμουν για καμία καλλιέργεια.