Ετικέτες

28.8.20

Η Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου

Η Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Αθανασίου  Διαλεκτόπουλου. | Ορθόδοξη Πορεία
29 Αυγούστου

[ΝΗΣΤΕΙΑ]
«Οὐκ ἐξεστὶ σοὶ ἔχειν, τὴν γυναῖκα τοῦ ἀδελφοῦ σου». 

Δεν σου επιτρέπεται από το νόμο του Θεού να έχεις τη γυναίκα του αδελφού σου, ο όποιος ζει ακόμα. 

Λόγια του Τιμίου Προδρόμου, που αποτελούσαν μαχαιριές στις διεφθαρμένες συνειδήσεις του βασιλιά Ηρώδη Αντίπα και της παράνομης συζύγου του Ηρωδιάδος, που ήταν, γυναίκα του αδελφού του Φιλίππου. Ο Ηρώδης, μη ανεχόμενος τους ελέγχους του Προδρόμου, τον φυλάκισε. Σε κάποια γιορτή όμως των γενεθλίων του, ο Ηρώδης υποσχέθηκε με όρκο να δώσει στην κόρη της Ηρωδιάδος ό,τι ζητήσει, διότι του άρεσε πολύ ο χορός της. Τότε η αιμοβόρος Ηρωδιάς είπε στην κόρη της να ζητήσει στο πιάτο το κεφάλι του Ιωάννη. Πράγμα που τελικά έγινε. Έτσι, ο ένδοξος Πρόδρομος του Σωτήρα θα παραμένει στους αιώνες υπόδειγμα σε όλους όσοι θέλουν να υπηρετούν την αλήθεια και να αγωνίζονται κατά της διαφθοράς, ανεξάρτητα από κινδύνους και θυσίες. 

Ο Όσιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής τιμάται στη γενέτειρά του


Σχόλιο: Ο Άγιος κοιμήθηκε στις 15/8 σύμφωνα με το παλαιό εορτολόγιο ή σαν σήμερα στις 28/8 σύμφωνα με το νέο εορτολόγιο.

Στις Λεύκες, το γραφικό χωριό της Πάρου όπου γεννήθηκε ο Όσιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής, τιμάται η μνήμη του για πρώτη φορά μετά την αγιοκατάταξή του.

Κατάλαβες παπά μου, γιατί τον Πατρο-Κοσμά μαζεύονταν χιλιάδες να τον ακούσουν και εσύ δεν μαζεύεις πια ούτε το ένα πέμπτο των γιαγιάδων της ενορίας σου;

Μία ανέκδοτη προφητεία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού - Newsbomb - Ειδησεις -  News


γράφει ο Χαράλαμπος Μηνάογλου (στις 23/8, μία ημέρα πριν από την εορτή του Αγίου)


 Του μεγάλου δασκάλου του Γένους... Εκείνου που διέσωσε τον Ελληνισμό μέσα στην Ορθοδοξία όπως είχε κάνει παλαιότερα και ο άγιος Νίκων ο Μετανοείτε.... Που ζητούσε από τους ορθοδόξους Έλληνες να κάνουν σχολεία επειδή η Εκκλησία μας είναι εις την ελληνικήν.... Που όργωσε την Ελλάδα με τις περιοδείες του.... Που μέσα στις συντομότατες διδαχές του περιέλαβε όλη την χριστιανική διδασκαλία με απίστευτη δογματική ακρίβεια (τον Πάπα να καταράσθε, ότι αυτός θα είναι η αιτία).... Που μαρτύρησε για την αργία της Κυριακής.... Που δέκα χιλιάδες Εβραίοι τον μισούσαν και ένας τον αγαπούσε.... Αυτός δεν έκλεινε τις εκκλησίες παπά μου, αλλά άνοιγε καινούργιες μαζί με σχολεία.... 

Η αλήθεια και ο φόβος για τις μάσκες

 


«Η αλήθεια για τον κορωνοϊό» - Β΄ Μέρος

Δείτε το πρώτο μας βίντεο με θέμα: «Η αλήθεια και ο φόβος για τις μάσκες»!

Είναι κοινός τόπος ότι η «μετά κορωνοϊού εποχή» επέφερε ραγδαίες και τρομακτικές ανακατατάξεις στην καθημερινότητα των πολιτών. Παράλληλα όμως, καταξιωμένοι επιστήμονες στον χώρο κυρίως της ιατρικής εξέφρασαν εύλογες ανησυχίες και έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την προβαλλόμενη πραγματικότητα που έχει επικρατήσει.

Μόλις δημοσιεύτηκε το βίντεο για το Α΄ μέρος της σειράς «Η αλήθεια για τον κορωνοϊό» με θέμα: «Πανδημία κορωνοϊού ή φαντασία;».

Σύντομα θα δημοσιευτούν και τα άλλα μέρη της σειράς.

Κρίσιμες εκλογές στο Μαυροβούνιο: Εκκλήσεις της Εκκλησίας για μαζική προσφυγή στις κάλπες – Για «Ευρώπη ή Θεοκρατία» μιλά ο Τζουγκάνοβιτς

Κρίσιμες εκλογές στο Μαυροβούνιο: Εκκλήσεις της Εκκλησίας για μαζική προσφυγή στις κάλπες – Για «Ευρώπη ή Θεοκρατία» μιλά ο Τζουγκάνοβιτς

 Στις κάλπες οδηγούνται στην Κυριακή περίπου 500.000 Μαυροβούνιοι προκειμένου να εκλέξουν τη νέα τους κυβέρνηση μετά από μία εκλογική περίοδο που σημαδεύτηκε από ταραχές και διώξεις εναντίον της Ορθοδοξίας: συλλήψεις Ιερέων και προσαγωγές σε δίκη, κατεδαφίσεις κτηρίων σε μονές, και κατηγορίες εναντίον της Εκκλησίας συνθέτουν το σκηνικό στη χώρα τους τελευταίους μήνες.