Ετικέτες

20.10.17

Υπέρ αναπαύσεως Ελισάβετ

Αποτέλεσμα εικόνας για ανάσταση

Πριν από λίγο ενημερωθήκαμε ότι κοιμήθηκε η Ελισάβετ (κλικ εδώ), που είχαμε βάλει για προσευχή στις 7/9 και η οποία είχε χάσει αιφνιδίως την όρασή της. Τελικά ήταν σημάδι ότι κάτι δεν πήγαινε καθόλου καλά. Κοιμήθηκε πλήρης ημερών.

Ας πούμε μια ευχή, ας ανάψουμε ένα κεράκι για την αδερφή μας, ας διαβάσουμε λίγο από το ψαλτήρι (ένα κάθισμα ή έστω έναν ψαλμό) και ας δώσουμε το όνομά της για μνημόνευση και σε άλλους όπως και στις ενορίες μας.

Αθανάσιος και Ελένη

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή

Ο Αθανάσιος και η Ελένη περιμένουν το πρώτο τους παιδάκι. Ο Αθανάσιος πριν χρόνια είχε καρκίνο τον οποίο πρόλαβε έγκαιρα και ξεπέρασε με λίγες χημειοθεραπείες. Επανελέγχεται τακτικά και προς το παρόν είναι "καθαρός". Ας ευχηθούμε να είναι καλά και με το καλό να δεχτούν το νέο μέλος στην οικογένειά τους. 

Αριστείδης

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή

Ο Αριστείδης πριν από δυο εβδομάδες έκανε υψηλό πυρετό (σαραντάρια) επί μια συνεχόμενη εβδομάδα. Το ξεπέρασε με αντιβίωση, αλλά οι εξετάσεις αίματος δείχνουν κάποιες ανησυχητικές ενδείξεις που είναι υπό διερεύνηση. Ο Αριστείδης είναι πιστός, έχει ένα παιδάκι και περιμένει με την σύζυγό του Μαρία και άλλο ένα παιδί σε λίγους μήνες. Ας ευχηθούμε ο Κύριος να τους ελεήσει και σύντομα να ξεπεράσουν τη δοκιμασία. 

Ο Κύριος βέβαια επιτρέπει τις δοκιμασίες για λόγους που εμείς μπορεί να μην αντιλαμβανόμαστε, αλλά πάντα είναι προς το συμφέρον μας. Ας προσευχηθούμε, λοιπόν, ο Κύριος να δώσει στον Αριστείδη και την οικογένειά του αυτό που πραγματικά θα τους ωφελήσει ψυχικά και όχι απαραίτητα αυτό που εμείς οι χοϊκοί αντιλαμβανόμαστε ως επιθυμητό. Ας ζητάμε γενικότερα "τα του Θεού" και όχι "τα των ανθρώπων". Και ας μάθουμε να μην λέμε απλά και μηχανικά, αλλά να εννοούμε το "γενηθήτω το θέλημά Σου" κάθε φορά που λέμε την Κυριακή προσευχή (το "πάτερ ημών").

Προσοχή στον χρήστη του YouTube Lazaros Philippou ο οποίος αφήνει ψευδή σχόλια ότι ο π. Εφραίμ της Αριζόνας...

Efraim_Arizonas-680x1038
Προσοχή στον χρήστη του YouTube Lazaros Philippou ο οποίος αφήνει ψευδή σχόλια ότι ο π. Εφραίμ της Αριζόνας έσωσε αεροπλάνο σε πτήση από Κύπρο προς Ισραήλ με σκοπό να συκοφαντεί τους Χριστιανούς ότι αναρτούν ψεύτικα θαύματα – Ο χρήστης του YouTube πήρε το περιστατικό της πτήσης Newcastle προς Λάρνακα το οποίο δημοσιεύθηκε στις 10 Οκτωβρίου & στο οποίο λιποθύμησε ο πιλότος & έφτιαξε δική του παρόμοια φανταστική ιστορία

Ένας προτεστάντης στη Θ.Λειτουργία των Ορθοδόξων


Μια μέρα ήρθε στην Εκκλησία ένας φίλος Προτεστάντης. Μου ζήτησε να έρθει, δεδομένου ότι δεν είχε δει ποτέ απ’ την αρχή ως το τέλος τη Θεία Λειτουργία των Ορθοδόξων. Ό,τι είδε λοιπόν κι ό,τι άκουσε ήταν εντελώς μακριά του.