Ετικέτες

9.4.23

Οδοιπορικό στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα από τα Κατηχητικά του Αγίου Νείλου Πειραιώς

Αιτήματα προσευχής 09/04/2023

 

[τελευταία ενημέρωση: 09/04/23, 16:20]


Καλή Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα! 

Καλή ανάσταση!

 

Έχουμε πόλεμο και χρειαζόμαστε στρατιώτες! Όσοι πιστοί προσέλθετε. Σε αυτόν τον πόλεμο δεν κινδυνεύουμε να σκοτωθούμε από σφαίρες, αντίθετα κερδίζουμε πόντους μήπως και καταφέρουμε να μπούμε στη Βασιλεία του Κυρίου πάντα με τη χάρη Του και όχι με τη δική μας προσωπική προσπάθεια... Ο Κύριος βλέπει τη διάθεση μας και μας δίνει την χάρη Του που σε άλλους μετατρέπει το ένα τάλαντο σε δύο, σε άλλους 5, σε άλλους 10... Διάθεση λοιπόν... Την έχουμε;


09/04/2023


Υπέρ θείας βοηθείας

Φλώρας: παρουσιάζει πυρετό τις τελευταίες ημέρες, αλλά πάσχει και από αυτοάνοσο. Χρειάζεται την προσευχή μας. Μας το ζήτησε αδελφός και μέλος της ομάδας μας.

Μαρίνας-Αφροδίτης: είναι νεαρή έφηβη που παρουσίασε κάποιο ξαφνικό πρόβλημα υγείας το οποίο ακόμα δεν έχει διαγνωστεί παρά τις εξετάσεις που έγιναν. Ας ευχηθούμε να εντοπιστεί το αίτιο και να αντιμετωπιστεί με την κατάλληλη αγωγή.

Νικολάου: υπέρ θείας φωτίσεως, να πάρει τις αποφάσεις που θα ωφελήσουν αυτόν και τους δικούς του.

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται - Γρηγόρης Νταραβάνογλου


Ιδού ο Νυμφίος έρχεται... Θρασύβουλος Στανίτσας

Κυριακή Βαΐων εσπέρας (έναρξη: 18:00 ή 18:30 ή 19:00) ο όρθρος της Μ. Δευτέρας, ενώ Μ. Δευτέρα πρωί τελούνται οι ώρες και ο εσπερινός

 


Κανονικά έπρεπε να γίνονται νωρίτερα και οι ακολουθίες της θ΄ ώρας και του εσπερινού (μαζί με τον τριώδιο κανόνα αποδείπνου), αλλά στις ενορίες παραλείπονται μιας και ο όρθρος της Μ. Δευτέρας γίνεται το απόγευμα της Κυριακής των Βαΐων. Αν θέλει κάποιος να τις κάνει νωρίτερα ας τις δει εδώ: https://melodos.com/akolouthies/ (Επιλέξτε ημερομηνία 9/4/23, υποβολή, θ΄ώρα, υποβολή. Επιλέξτε 10/4/23, υποβολή, εσπερινός με τριώδιο κανόνα αποδείπνου, υποβολή)


Κυριακή εσπέρας

ακολουθία όρθρου Μ. Δευτέρας με μουσικά

στο ενιαίο αρχείο ΕΔΩ


ακολουθία όρθρου Μ. Δευτέρας (δίστηλο)


Μ. Δευτέρα πρωί

ακολουθία θ΄ ώρας και προηγιασμένη (δίστηλο)


1. ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΠΗΛΙΟΥ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ κ.α.)

Ακούστε ζωντανά το ραδιοφωνικό σταθμό Μοναχική Διακονία

(έναρξη ακολουθίας νυμφίου στις 19:00)


2. Ραδιόφωνο Πειραϊκής Εκκλησίας

Μ. Δευτἐρα

Από τη σημερινή μέρα ξεκινούν τα άγια Πάθη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Τύπος του Κυρίου μας Ιησού είναι ο πάγκαλος Ιωσήφ που σήμερα επιτελούμε την ανάμνησή του (Γεν. 37 - 50).