Ετικέτες

27.8.19

Ιερείς, ακαδημαϊκοί, ακτιβιστές ΛΟΑΤ, παρουσιαστής βίντεο με τραβεστί σε συνέδριο για το «βιολογικό» και «κοινωνικό» φύλο και την σεξουαλικότητα σε σχέση με την Ορθοδοξία.


Μια διεθνής ομάδα «ακαδημαϊκών, παστόρων, [pastors- αυτήν την λέξη χρησιμοποιεί το αρχικό αγγλικό κείμενο] κλινικών ιατρών και άλλων ειδικών» συγκεντρώθηκαν στην Οξφόρδη από τις 16 έως τις 19 Αυγούστου για να συζητήσουν τις απόψεις τους σχετικά με τα σύγχρονα θέματα του «βιολογικού και κοινωνικού φύλου» σε σχέση με την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Νέα "ντέρτια" για τον Ερντογάν - Και δεύτερο Παρατηρητήριο κινδυνεύει να περικυκλωθεί από τους Σύριους

 
Τη στιγμή που ο Ερντογάν ταξιδεύει προς τη Ρωσία, στην κυριολεξία με την "ουρά στα σκέλια", για να ζητήσει τη διαμεσολάβηση του Πούτιν για την απεμπλοκή των περίπου 200 στρατιωτικών από το υπό πολιορκία Παρατηρητήριο-Στρατόπεδο Νο 9.

Μπορεί το Εθνικό Κέντρο να βοηθήσει τους Βορειοηπειρώτες;

Αποτέλεσμα εικόνας για βορειος ηπειρος
                                      
Παρά τα όσα κατά καιρούς γράφονται για τη λεγόμενη «Βόρειο Ήπειρο», παρά τα όσα διάσπαρτα ανακαλύπτεις σε ποικίλες ιστοσελίδες, σχετικά με όλα όσα συνέβησαν σε αυτά τα μέρη, λίγοι είναι εκείνοι που έχουν εμπεδώσει την πραγματικότητα. Επίσης λίγοι έχουν καταλάβει πως υπάρχουν ακόμη Έλληνες στα εδάφη που σήμερα υπάγονται στο αλβανικό κράτος.

Ἀντὶ ἡ Ἐκκλησία νὰ βοηθάει τὸν κόσμο νὰ ἐκκλησιοποιηθεῖ, ὁ κόσμος ὠθεῖ τὴν ἐκκλησία νὰ ἐκκοσμικευθεῖ !

Ἡ ἐκκοσμίκευση τῆς Ἐκκλησίας π. Γεώργιος Καψάνης (Καθηγούμενος Ι. Μ. Ὁσίου Γρηγορίου Ἄγ. Ὅρους)

Σήμερα ἔχουμε ν ἀντιμετωπίσουμε μία ἄλλη Εἰκονομαχία, τὴν πίεση ποῦ ἀσκεῖ ἡ ἐκκοσμικευμένη κοινωνία στὴν Ἐκκλησία νὰ προσαρμοστεῖ στὰ ἰδικὰ τῆς μέτρα καὶ ἰδεώδη, ὥστε καὶ ἡ Ἐκκλησία νὰ ἐκκοσμικευθεῖ.

Σαν αγριολούλουδο…


αρχιμ. Παύλος Παπαδόπουλος

Είχε κάτσει αρκετό καιρό στον κόσμο. Ένιωσε ότι πια δεν μπορεί να ζει προσποιούμενος την ευτυχία. Ήθελε πια να χαθεί, να ελευθερωθεί από τα δεσμά των μεριμνών.