Ετικέτες

29.4.20

Ο ιός -δεν- αστειεύεται (6ο)




Χαρδαλιά, Χαρδαλιά, έρχεται Πρωτομαγιά
("δημοτικό" τραγούδι από λαϊκή αοιδό)

Ανακομιδή λειψάνων Αγίας Αργυρής

ανακομιδή λειψάνων: 30 Απριλίου (1725)
μνήμη: 5 Απριλίου (1721)

Η Αγία Αργυρή είναι προστάτιδα του γάμου: 
α) εύρεση του άλλου μισού στους νέους και 
β) επίλυση προβλημάτων γάμου

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ – Τα μέτρα που θα ισχύουν κατά τη Θεία Λειτουργία και τη Θεία Κοινωνία - Τι θα γίνει με γάμους και βαπτίσεις


Σχόλιο: Επιτρέψτε μου να κρατώ μικρό καλάθι... Από την αρχή το πρόβλημά τους ήταν και συνεχίζει να είναι η θεία κοινωνία. Αν μας ανοίξουν (για το οποίο ακόμα αμφιβάλλω), δεν θα μου κάνει εντύπωση να μας επιβάλλουν τίποτα πλαστικά κουταλάκια... Αλλά δεν θα μου κάνει εντύπωση και αν τελικά βρουν μια πρόφαση για να μην μας ανοίξουν. Αν πάλι μας ανοίξουν θα πρέπει να μας εξηγήσουν γιατί τελικά μας κράτησαν κλειστούς ιδιαίτερα την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας. Γιατί τελικά η κατάσταση δεν θα είναι πολύ διαφορετική στις 17/5 από ό,τι ήταν στις 17/4...Θέτω τους παραπάνω προβληματισμούς, διότι φοβάμαι ότι μας καλοπιάνουν και θα μας ξαναπιάσουν στον ύπνο... στην πλειονότητά μας δηλαδή, γιατί κάποιοι έχουμε κάπως ξυπνήσει.

Λίγη ακόμη υπομονή καλούνται να επιδείξουν οι πιστοί μέχρι να επιστρέψουν στις εκκλησίες, σύμφωνα με τα όσα εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ - ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ



ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ

Κάποιος Χριστιανός βρέθηκε κάποτε σε ένα κύκλο προτεσταντών, οι οποίοι κατηγορούσαν την Παναγία και έλεγαν ότι δεν είναι Αγία.

Κάποιος Χριστιανός βρέθηκε κάποτε σε ένα κύκλο προτεσταντών, οι οποίοι κατηγορούσαν την Παναγία και έλεγαν, ότι δεν είναι Αγία. 
Ο Ορθόδοξος αισθάνθηκε πολύ άσχημα, αλλά δεν ήταν τόσο πνευματικά καταρτισμένος, ώστε να τους απαντήσει καταλλήλως. Προσευχήθηκε λοιπόν στο Θεό να τον βοηθήσει, έστω κάτι να πει, γιατί ο ίδιος δεν ήξερε τι έπρεπε να κάνει.

(†) Γέροντας Γρηγόριος Αρχιπελαγίτης: Πετάξτε τις αλυσίδες και φωνάξτε: «Εμείς θέλουμε Χριστό και Ελλάδα!»

Ῥωμαίϊκο Ὁδοιπορικό: Γρηγόριος Δοχειαρίτης: «Δυὸ μεγάλους ἐχθροὺς ...

«Το μπαταρισμένο καράβι» – Επίκαιρο άρθρο του Προηγουμένου της Ι.Μ. Δοχειαρίου Αγίου Όρους, Γέροντα Γρηγορίου (†)

π. Στυλιανός Καρπαθίου: «Η Εκκλησία βρέθηκε σε διωγμό»