Ετικέτες

10.11.17

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ 20-21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


κλικ στην εικόνα

Ανακοίνωση: Ομάδα μελέτης του ψαλτηρίου

Αποτέλεσμα εικόνας για ψαλτήρι

Τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργηθεί μια ομάδα μελέτης του ψαλτηρίου κατά την περίοδο της Σαρακοστής (μικρής και μεγάλης). Το κάθε μέλος της ομάδας διαβάζει ένα ξεχωριστό κάθισμα από το ψαλτήρι καθημερινά σε ώρα ελεύθερη που επιλέγει προσωπικά. Έτσι κάθε μέρα η ομάδα διαβάζει όλη μαζί ολόκληρο το ψαλτήρι και συνολικά στη διάρκεια της σαρακοστής 40 φορές, ενώ κάθε μέλος ξεχωριστά συμπληρώνει δύο πλήρεις αναγνώσεις. 

Στην έναρξη της σαρακοστής παίρνει ο καθένας ένα αρχείο, όπου φαίνεται ποιο κάθισμα διαβάζει κάθε μέρα. Η διάρκεια της ανάγνωσης δεν ξεπερνά τα 10-15 λεπτά καθημερινά (διαβάζοντας από μέσα μας). Πέραν αυτού όλοι συμμετέχουν στην μνημόνευση των ονομάτων των υπολοίπων μαζί με έναν μικρό κανόνα που διαβάζουν πριν και μετά την ανάγνωση του καθίσματος. Η ανάγνωση γίνεται εθελοντικά και δεν υπάρχει κανένας έλεγχος για το αν κάποιο μέλος διάβασε το κάθισμά του. 

Όποιος επιθυμεί να συμμετέχει στην ομάδα μπορεί να επικοινωνήσει με τον Κωνσταντίνο στο e-mail: 

cghera@yahoo.com

Κοιμήθηκε ο αγαπημένος μας αδερφός εν Χριστώ Ευάγγελος



Σήμερα 10 Νοεμβρίου 2017 κοιμήθηκε ο αγαπημένος μας αδερφός και φίλος της Ελληνικής Νεώς Ευάγγελος Κουτσιομήτης, γενικός ιατρός και αναπληρωτής καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μετά από ολιγόμηνη μάχη με την επάρατο νόσο. Ο αδερφός μας ήταν πιστός χριστιανός και είχε την ευλογία προτού κοιμηθεί να εξομολογηθεί και να κοινωνήσει των αχράντων μυστηρίων. Στο πρόσφατο παρελθόν είχε συμμετάσχει ως βασικός ομιλητής σε ημερίδα της ομάδος μας και γενικά είχε κάνει πολλές ομιλίες τόσο προς τα μέλη μας όσο και σε διάφορες άλλες εκδηλώσεις. Επίσης, είχε συνεισφέρει σημαντικά στο φιλανθρωπικό έργο της ομάδος. Η Ελληνική Ναυς εύχεται καλή δύναμη και συλλυπητήρια στους δικούς του ανθρώπους.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Σάββατο 11/11/17 στο κοιμητήριο των Αγίων Αναργύρων στις 11:30.

Ας προσευχηθούμε για τον αδερφό μας ο Κύριος να τον ελεήσει, ας ανάψουμε ένα κεράκι, ας διαβάσουμε και λίγο από το ψαλτήρι και ας δώσουμε το όνομά του στην ενορία μας.

Καλό παράδεισο αδερφέ μας εν Χριστώ Ευάγγελε.


Θέλουμε «σκολειά για να γιομίζη ο μαθητής προκοπή και αρετή»

Αποτέλεσμα εικόνας για Θέλουμε «σκολειά για να γιομίζη ο μαθητής προκοπή και αρετή»





γράφει ο Δημήτρης Νατσιός

«Μη Θρησκευτικά προς Θεού! Το ελληνικόν έθνος δεν είναι Βυζαντινοί, εννοήσατε; Οι σημερινοί Έλληνες είναι κατ’ ευθείαν διάδοχοι των αρχαίων. Έπειτα εκπολιτίσθησαν, επροόδευσαν και αυτοί. Συμβαδίζουν με τα άλλα έθνη».

(Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, «Λαμπριάτικος Ψάλτης»).

Δανέζης :Ολύμπιοι , Ελοχίμ , Τέλος του κόσμου πωλήσεις βιβλίων

Σχετική εικόνα

Ο επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ε. Δανέζης μιλά στο παρακάτω ολιγόλεπτο απόσπασμα για τις διάφορες θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν μέσω της τηλεόρασης και του διαδικτύου.

Η μάχη στον ουρανό μεταξύ του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και του δράκοντος και η τρίτη και τελική ήττα του δράκοντα

*Από το βιβλίο του Μοναχού Μάξιμου-Γαβριήλ του Αγιορείτη


«Κα γένετο πόλεμος ν τ οραν· Μιχαλ κα ο γγελοι ατο το πολεμσαι μετ το δράκοντος· κα δράκων πολέμησε κα ο γγελοι ατο, κα οκ σχυσεν, οδ τόπος ερέθη ατ τι ν τ οραν...»(Αποκ. 12, 7-8)

Η ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ



+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ


ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΑ

«Κρίσιμο Σαββατοκύριακο για τις ελληνο-αλβανικές σχέσεις»

Σχόλιο: Νίκο Κοτζιά να ξέρεις ,που το ξέρεις πως Αλβανός συνομιλητής δεν υπάρχει για τον απλούστατο λόγο διότι είναι "Μπαμπέσης" . Το μόνο που σου συνιστούμε είναι: Φύλαγε το πορτοφόλι σου και κάτσε μακριά! Το έπιασες εσύ τώρα!!!!