Ετικέτες

5.8.20

Πέθανε από ανακοπή μέσα στην Αγία Σοφία ο μουεζίνης που καλούσε τους μουσουλμάνους σε προσευχή

Πέθανε από ανακοπή μέσα στην Αγία Σοφία ο μουεζίνης που καλούσε τους μουσουλμάνους σε προσευχή

Αίσθηση προκάλεσε η είδηση πως ο μουεζίνης Οσμάν Ασλάν πέθανε ξαφνικά την Κυριακή 2 Αυγούστου, μέσα στην Αγία Σοφία, αφού υπέστη καρδιακή προσβολή.

Υπέρ θείας βοηθείας: Ραφαήλ-Χρήστου, Αλεξάνδρου, Δημητρίου, Ηλία, Παναγιώτη, Κωνσταντίνου, Αναστασίας - Υπέρ αναπαύσεως: Νικοδήμου μοναχού και Όλγας-Ελευθερίας πρεσβυτέρας

Ποια είναι η σημασία των Παρακλήσεων του Δεκαπενταύγουστου ...

Ας συμμετέχουμε στις παρακλήσεις προς την Παναγία μας και ας δίνουμε και κανένα άλλο όνομα εκτός από αυτά των οικείων μας, όποτε το θυμηθούμε. Παρακλήσεις θα γίνουν στις εκκλησίες αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή, καθώς και την επόμενη εβδομάδα από Κυριακή έως και την Πέμπτη (δεν γίνονται παρακλήσεις τα Σάββατα και στις 5/8 και 14/8 παραμονές της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, αντίστοιχα).

Ας προσευχηθούμε για τους αδερφούς μας:

Ραφαήλ-Χρήστος: παιδί με σοβαρό πρόβλημα υγείας. Κάτι πολύ ανησυχητικό εντοπίστηκε σε πρόσφατη εξέταση. Χρειάζεται την προσευχή μας.

Αλέξανδρος: παιδί με αυτισμό.

Δημήτριος, Ηλίας, Παναγιώτης: παιδιά που έχουν ανάγκη την προσευχή μας.

Κωνσταντίνος (υπ' αρ. 4 στην κατάσταση προσευχής): διαβητικός που νοσηλεύεται λόγω επιδείνωσης της υγείας του. Το τεστ κορωνοϊού βγήκε αρνητικό, αλλά βρίσκεται σε απομόνωση λόγω των αυξημένων μέτρων στα νοσοκομεία. 

Αναστασία: κάνει επέμβαση αύριο


Ας προσευχηθούμε και υπέρ αναπαύσεως της:

Όλγας-Ελευθερίας πρεσβυτέρας η οποία κοιμήθηκε πριν από δύο εβδομάδες περίπου (το μάθαμε καθυστερημένα). Την είχαμε στην κατάσταση προσευχής ως Όλγα πρεσβυτέρα (δεν γνωρίζαμε το δεύτερο όνομα). Η πρεσβυτέρα κοιμήθηκε έχοντας κάνει την απαραίτητη πνευματική προετοιμασία κι έτσι είμαστε αισιόδοξοι ότι βρίσκεται στην αγκαλιά του Θεού, ο οποίος βέβαια είναι ο μοναδικός αρμόδιος να κρίνει τον καθένα μας. Ο Θεός ας την αναπαύει.

Θα ήθελα να προσθέσουμε και τον π. Νικόδημο μοναχό όχι απλά επειδή ήταν αδερφός του γέροντα Εφραίμ Αριζόνας (δείτε εδώ), αλλά διότι ζούσε στον Βόλο και πρόσφατα έμαθα ότι τον ήξερε καλά ο πατέρας μου (ως παιδί ίσως τον είχα γνωρίσει κι εγώ, αλλά δεν τον θυμάμαι). Πού να φανταζόμουν ότι ο πατέρας μου γνώριζε τον αδερφό του γέροντα Εφραίμ... Μικρός που είναι ο κόσμος!

Κυθήρων Σεραφείμ σε Μητσοτάκη: Η μάσκα δεν έχει θέση εντός του ιερού χώρου

 Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυθήρων & Αντικυθήρων κ.κ Σεραφείμ, με αφορμή την υποχρεωτική χρήση μάσκας μέσα στους ιερούς ναούς. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρει πως η μάσκα δεν έχει καμία θέση στην Εκκλησία, ενώ ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει κάνενας φόβος μολύνσεως από τη Θεία Κοινωνία.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή: 

Μη γελιέστε... ο διάβολος δεν χρειάζεται τσιπάκια... ΑΥΤΟΣ μπαίνει μέσα στο αίμα, μέσα στον άνθρωπο. Αυτός ξέρει...

Νίκος Μαυραγάνης: "το εμβόλιο θα περιέχει ΒΙΟΤΣΙΠ ΕΛΕΓΧΟΥ!"

Τραγικές ώρες για τους Χριστιανούς στην Ινδία


Σχόλιο: Και ενώ κάποια αδέρφια μας μαρτυρούν καθημερινά, εμείς ΔΕΝ εκτιμούμε το δώρο που μας έχει δοθεί. Δηλαδή όχι απλά δεν το εκτιμούμε, αλλά το πετάμε και στα σκουπίδια...

Κατά 40,87% αυξήθηκαν τα εγκλήματα κατά των Χριστιανών στην Ινδία, σύμφωνα με νέα έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα. Παρά την πανδημία και την καραντίνα που επεβλήθη στη χώρα τον περασμένο Μάρτιο οι διώξεις εναντίον του Χριστιανικού πληθυσμού εντάθηκαν, με στόχο κυρίως χήρες και ορφανά που αποτελούν τις πλέον ευάλωτες ομάδες.

Τραγικές εικόνες στην Βηρυτό – Δεκάδες νεκροί, χιλιάδες τραυματίες- «Λαβώθηκαν» οι εκκλησίες- Η Ορθοδοξία προσεύχεται (συνεχής ενημέρωση)

Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργία στην Βηρυτό προκειμένου να εντοπίσουν και απεγκλωβίσουν τους δεκάδες ανθρώπους που αγνοούνται κάτω από τα ερείπια μετά τις χθεσινές ισχυρές εκρήξεις που σημειώθηκαν στον λιμένα της πόλης. Οι νεκροί ξεπερνούν τους 100 και οι τραυματίες τις 4.000.
Ο απολογισμός αυτός είναι προσωρινός, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του υπουργείου Υγείας, τον Φάντι Σάναν. Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Χαμάντ Χασάν είπε ότι τα νοσοκομεία της πόλης έχουν κατακλυστεί από τραυματίες.

Η τραγωδία στον Λίβανο με το φως της ημέρας (φωτογραφίες)

Συγκλονιστικές  είναι οι εικόνες που δημοσιεύονται από τον Λίβανο με το πρώτο φως της ημέρας , μετά τις χθεσινές εκρήξεις στο λιμάνι της Βηρυτού, που προκάλεσαν εκατόμβη νεκρών και χιλιάδες τραυματίες

«Στηρίξτε την εκκλησία, για να σας στηρίξει ο λαός»


Σχόλιο: Και στα δικά μας...

Οι αρχές του Μαυροβουνίου πρέπει να στηρίξουν τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία για να λάβουν την υποστήριξη του λαού, δήλωσε ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων.

Σας έβρισαν και σας πρόσβαλαν;