Ετικέτες

5.8.20

Υπέρ θείας βοηθείας: Ραφαήλ-Χρήστου, Αλεξάνδρου, Δημητρίου, Ηλία, Παναγιώτη, Κωνσταντίνου, Αναστασίας - Υπέρ αναπαύσεως: Νικοδήμου μοναχού και Όλγας-Ελευθερίας πρεσβυτέρας

Ποια είναι η σημασία των Παρακλήσεων του Δεκαπενταύγουστου ...

Ας συμμετέχουμε στις παρακλήσεις προς την Παναγία μας και ας δίνουμε και κανένα άλλο όνομα εκτός από αυτά των οικείων μας, όποτε το θυμηθούμε. Παρακλήσεις θα γίνουν στις εκκλησίες αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή, καθώς και την επόμενη εβδομάδα από Κυριακή έως και την Πέμπτη (δεν γίνονται παρακλήσεις τα Σάββατα και στις 5/8 και 14/8 παραμονές της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, αντίστοιχα).

Ας προσευχηθούμε για τους αδερφούς μας:

Ραφαήλ-Χρήστος: παιδί με σοβαρό πρόβλημα υγείας. Κάτι πολύ ανησυχητικό εντοπίστηκε σε πρόσφατη εξέταση. Χρειάζεται την προσευχή μας.

Αλέξανδρος: παιδί με αυτισμό.

Δημήτριος, Ηλίας, Παναγιώτης: παιδιά που έχουν ανάγκη την προσευχή μας.

Κωνσταντίνος (υπ' αρ. 4 στην κατάσταση προσευχής): διαβητικός που νοσηλεύεται λόγω επιδείνωσης της υγείας του. Το τεστ κορωνοϊού βγήκε αρνητικό, αλλά βρίσκεται σε απομόνωση λόγω των αυξημένων μέτρων στα νοσοκομεία. 

Αναστασία: κάνει επέμβαση αύριο


Ας προσευχηθούμε και υπέρ αναπαύσεως της:

Όλγας-Ελευθερίας πρεσβυτέρας η οποία κοιμήθηκε πριν από δύο εβδομάδες περίπου (το μάθαμε καθυστερημένα). Την είχαμε στην κατάσταση προσευχής ως Όλγα πρεσβυτέρα (δεν γνωρίζαμε το δεύτερο όνομα). Η πρεσβυτέρα κοιμήθηκε έχοντας κάνει την απαραίτητη πνευματική προετοιμασία κι έτσι είμαστε αισιόδοξοι ότι βρίσκεται στην αγκαλιά του Θεού, ο οποίος βέβαια είναι ο μοναδικός αρμόδιος να κρίνει τον καθένα μας. Ο Θεός ας την αναπαύει.

Θα ήθελα να προσθέσουμε και τον π. Νικόδημο μοναχό όχι απλά επειδή ήταν αδερφός του γέροντα Εφραίμ Αριζόνας (δείτε εδώ), αλλά διότι ζούσε στον Βόλο και πρόσφατα έμαθα ότι τον ήξερε καλά ο πατέρας μου (ως παιδί ίσως τον είχα γνωρίσει κι εγώ, αλλά δεν τον θυμάμαι). Πού να φανταζόμουν ότι ο πατέρας μου γνώριζε τον αδερφό του γέροντα Εφραίμ... Μικρός που είναι ο κόσμος!


Παρακαλώ, ας μην ξεχνάμε και τα υπόλοιπα αδέρφια μας:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.