Ετικέτες

5.8.20

«Στηρίξτε την εκκλησία, για να σας στηρίξει ο λαός»


Σχόλιο: Και στα δικά μας...

Οι αρχές του Μαυροβουνίου πρέπει να στηρίξουν τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία για να λάβουν την υποστήριξη του λαού, δήλωσε ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων.«Η Εκκλησία και ο λαός είναι ένα ενιαίο σύνολο. (…) Απευθυνόμενος στις αρχές του Μαυροβουνίου σήμερα, θα ήθελα να πω τα εξής: αν θέλετε την υποστήριξη του λαού μην εναντιώνεστε στην Εκκλησία. Υποστηρίξτε την Εκκλησία και, στη συνέχεια, ο λαός θα σας υποστηρίξει» υπογράμμισε συνέντευξή του.
Σύμφωνα με τον Ρώσο Ιεράρχη οι απόπειρες πολιτικών στο Μαυροβούνιο να δημιουργήσουν τη «δική τους» Ορθόδοξη Εκκλησία, χωριστή από τη Σερβική, αποτελούν παραβίαση της ελευθερίας της συνείδησης, της θρησκείας και της παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της εκκλησίας.
«Όταν οι πολιτικοί θέλουν να δημιουργήσουν μια ανεξάρτητη εκκλησία του Μαυροβουνίου, να την αποσπάσουν από τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία, δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με αυτό, διότι τα ζητήματα της διοικητικής δομής της εκκλησίας δεν πρέπει να αποφασίζονται από πολιτικούς, αλλά από την ίδια την εκκλησία. Υποστηρίζουμε και θα υποστηρίξουμε την Ορθόδοξη Εκκλησία στη Σερβία και το Μαυροβούνιο» υπογράμμισε
Εξέφρασε επίσης τον θαυμασμό του για το «θάρρος των Ορθόδοξων Μαυροβουνίου» που δεν φοβόταν να βγουν στους δρόμους.
«Δεν φοβούνται να συλλέξουν υπογραφές για την υπεράσπιση των ιερών τους», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Εκκλησίας.


«Είμαστε βαθιά πεπεισμένοι ότι εκείνοι οι πολιτικοί που καταπατούν την Ορθόδοξη Εκκλησία στρέφονται εναντίον του λαού τους. Αυτό αποδεικνύεται από δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που βγήκαν στους δρόμους των πόλεων του Μαυροβουνίου. Αυτό αποδεικνύεται από δασκάλους, γιατρούς, ναυτικούς, στρατιωτικό προσωπικό, οι οποίοι συλλέγουν υπογραφές για την υπεράσπιση της κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Μαυροβουνίου, η οποία αποτελεί μέρος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας» τόνισε.

https://www.orthodoxianewsagency.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.