Ετικέτες

27.2.21

Ιδιόμελα της Κυριακής του Ασώτου. Θανάσης Δασκαλοθανάσης


ΕΙΣΑΙ ΛΑΜΟΓΙΟ; ΣΕ ΚΑΝΟΥΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ Τ.τ.Ε. !


Μικρό τμήμα μια μακροσκελούς συνέντευξης που μου είχε παραχωρήσει τον Οκτώβριο του 2012 ο κ. Στέφανος Τσίπας (διαχειριστής διαθεσίμων κεφαλαίων και άλλοτε υψηλόβαθμο στέλεχος της Εμπορικής Τράπεζας Κύπρου) με αναφορά στον νυν Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ σε 4 συνέχειες:

Τι θα γίνει με την “διδασκαλία” της εμετικής παιδεραστίας στα σχολικά βιβλία;



Πιάνουμε τις μύτες μας από τις αναθυμιάσεις και την δυσωδία. Ξεβράζονται σωρηδόν οι διαστροφές… θεατρανθρώπων, όπως αυτάρεσκα αυτοχρίζονται. Μαγαρίζονται και οι λέξεις. Τι σχέση έχουν αυτοί οι άνθρωποι με το θέατρο, όπως μας το παρέδωσαν οι αρχαίοι, και κυρίως με την αποστολή του; Το αρχαίο κράτος, η «πόλις», όπως έλεγαν, σκοπό είχε την διαπαιδαγώγηση και την βελτίωση των πολιτών, αλλιώς ξέφευγε από την αποστολή του. Γράφει ο Πλάτων «Πολιτεία τροφή ανθρώπων εστί, καλή μεν αγαθών, η δ’ εναντία κακών». (Μεν. ΙΙΙ-238 C). Δηλαδή: Η πολιτεία είναι τροφός των ανθρώπων. Το καλό πολίτευμα, κάνει τους πολίτες αγαθούς, το κακό πολίτευμα εκφαυλίζει τους πολίτες. Το ίδιο ίσχυε και για τα γράμματα και τις τέχνες.

Αποστολικό Ανάγνωσμα Κυριακής του Ασώτου (ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ Α' Ϛ´ 12 - 20)

 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για προσωποληψία


Αποστολικό Ανάγνωσμα Κυριακής του Ασώτου


ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ Α' Ϛ´ 12 - 20

Ευαγγελική περικοπή Κυριακής του Ασώτου

Σχετική εικόνα


ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ ΙΕ´ 11 - 32

Κυριακή του Ασώτου: Ακολουθίες εσπερινού και όρθρου, μουσικά κ.α.

 

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τις ακολουθίες του εσπερινού και του όρθρου, μουσικά κ.α. για την Κυριακή του Ασώτου (28 Φεβρουαρίου 2021):