Ετικέτες

2.9.20

Οι Φιλικοί: Αυτοί που πέτυχαν το αδύνατο

 

Προσωπικότητες του 1821

Οι Φιλικοί: Αυτοί που πέτυχαν το αδύνατο

Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου

Ο Ιωάννης Φιλήμων, στο βιβλίο του «Φιλική Εταιρία», που εκδόθηκε στο Ναύπλιο το 1834, έγραψε για τους ιδρυτές και τα μέλη της Φιλικής Εταιρείας: «Αδύνατοι, αλλά φιλοπάτριδές τινες και άξιοι Έλληνες κατώρθωσαν τον Πόλεμον της Ελλάδος». Τρεις απλοί έμποροι είχαν την έμπνευση «να εισάξωσιν εις αυτήν όλους τους εκλεκτούς και ανδρείους των ομογενών, δια να ενεργήσωσι μόνοι των ό, τι ματαίως και προ πολλού χρόνου ήλπιζον από την φιλανθρωπίαν των χριστιανών βασιλέων» και πέτυχαν αυτό που εθεωρείτο αδύνατο: Οι επί αιώνες ραγιάδες να ξεσηκωθούν και να επιτύχουν την ελευθερία τους από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.  Για την ίδρυση, το σκοπό, την ιδεολογία, το έργο και τη σύνθεση των μελών της Φιλικής Εταιρείας σημειώνονται τα ακόλουθα:

Ένας Αιρετικός Επιστήμονας Παγκόσμιας Εμβέλειας Αποκαλύπτει

 Ένας Αιρετικός Επιστήμονας Παγκόσμιας Εμβέλειας Αποκαλύπτει - YouTube

Συνέντευξη με τον καθηγητή Παθολογίας , Έρευνας, Πολιτικής Υγείας και Στατιστικής , στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ των ΗΠΑ, Γιάννη Ιωαννίδη, τον έλληνα επιστήμονα με τις περισσότερες από 150 χιλιάδες επιστημονικές αναφορές παγκόσμια, που τον κατατάσσει , στους 5 σημαντικότερους σύγχρονους επιστήμονες διεθνώς.

Οι Αθάνατοι Έλληνες Πιλότοι που μας κοιτάζουν από τους ουρανούς!

 pjimage-28-750x430

Αθάνατοι!
 

Ο πρώτος εξωτερικός αερόσακος

 

Σχόλιο: Εντυπωσιακό βίντεο!

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση της παθητικής ασφάλειας κάνει η γνωστή εταιρεία ZF. Όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο, η γερμανική φίρμα παρουσιάζει τον πρώτο αερόσακο που μπορεί να τοποθετηθεί στο εξωτερικό πλαϊνό τμήμα του αυτοκίνητου.

Αγιασμός ανά τάξη στις 14 Σεπτεμβρίου στα σχολεία


Σχόλιο: Την ημέρα της υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, αντί να επιτρέψουν τον εκκλησιασμό στους μαθητές, κάνουν έναρξη των σχολείων κι επιπλέον θα κάνουν αγιασμό ανά τάξη. Δηλαδή σε ένα δημοτικό θα τελεστεί έξι (6) φορές ο αγιασμός και σε ένα γυμνάσιο ή λύκειο τρεις (3); Και πού θα βρεθούν τόσοι ιερείς, ιδιαίτερα την ημέρα που όλοι τους σχεδόν θα τελέσουν θεία λειτουργία; Περίεργα ακούγονται αυτά, όχι ότι όλα τα άλλα είναι φυσιολογικά... π.χ. θα δίνουν δωρεάν μάσκες στα παιδιά και το προσωπικό, δηλαδή πόσες; το "σωστό" θα είναι μία ανά ώρα ή έστω δύο ώρες... να το πιστέψω; εδώ σε νοσηλευτές δίνουν μία ανά ημέρα αντί για μία ανά ασθενή! Και τα παιδιά που θα είναι αδύνατο να τηρούν τη σωστή χρήση μάσκας (εδώ δεν την τηρούμε εμείς οι μεγάλοι) πώς θα τα αντιμετωπίζουμε τελικά; με αγάπη και προδέρμ (Τσιόδρας) ή με μαστίγιο και αποβολές ή απουσίες (Κεραμέως);

Την έναρξη των μαθημάτων στις 14 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Νίκη Κεραμέως από την γενική γραμματεία ενημέρωσης, κατά την σημερινή ενημέρωση. Ανά τάξη θα πραγματοποιηθεί ο Αγιασμός, σε συνεννόηση με την Εκκλησία της Ελλάδος, με όλα τα απαραίτητα μέτρα όπως απάντησε σε διευκρινιστική ερώτηση η υπουργός. 

Παρακολουθήστε το βίντεο με την ανακοίνωση για τον Αγιασμό: