Ετικέτες

13.5.20

Μόρφου Νεόφυτος: Τα έτη 2020 και 2021 είναι οι χρονιές των εξετάσεων... ο Χριστός φτιάχνει το καινούργιο πλήρωμα του σκάφους Του!


Ὅσιος Πορφύριος “Τό καινούργιο πλήρωμα τοῦ σκάφους τοῦ Χριστοῦ”… (4-5-20)

Κήρυγμα Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου στὸν πανηγυρικὸ Ἑσπερινὸ τῆς ἑορτῆς τῆς Ἁγίας Εἰρήνης τῆς Μεγαλομάρτυρος καὶ τοῦ Ἁγίου ἱερομάρτυρος Ἐφραὶμ τοῦ ἐν τῇ Νέᾳ Μάκρῃ Ἀττικῆς, ποὺ τελέσθηκε στὸν ἱερὸ ναὸ Ἁγίας Εἰρήνης τῆς κοινότητος Ἁγίας Εἰρήνης (Κανναβιῶν), τῆς μητροπολιτικῆς περιφέρειας Μόρφου (4.5.2020). Τὸ Κήρυγμα ποὺ ἐκφράζει περισσότερο τὸν Πανιερώτατο. 

Σοβαρή καταγγελία

Κοροναϊός : Συναγερμός μετά το πρώτο κρούσμα - Αυτά είναι τα 13 ...

Δυστυχώς υπάρχουν και άλλες μαρτυρίες ότι ασθενείς με χρόνιες παθήσεις τους βάζουν ή τους εξετάζουν μαζί με ασθενείς που πάσχουν από covid-19 ή διερευνώνται ως υποψήφια κρούσματα. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι όλοι ρίχνουν το μπαλάκι ο ένας στον άλλο, κανένας δεν είναι υπεύθυνος. Κανένας συντονισμός δεν υπάρχει κτλ. 

(δεν ξέρω για πόσο θα υπάρχει η ανάρτηση στο φατσοβιβλίο...)

Αυτός είναι ο λόγος που πριν από 2 μήνες όταν κι εγώ πέρασα με δικό μου άνθρωπο δύο φορές την πόρτα του νοσοκομείου, βλέποντας το μπάχαλο που επικρατούσε, ήμουν σίγουρος ότι θα είχαμε εκατόμβη νεκρών στην Ελλάδα. Τελικά, την γλιτώσαμε φτηνά και πάρτε όποιο σενάριο θέλετε και σας αρέσει:

Ακολουθία εσπερινού 14/5/20 (απόγευμα Τετάρτης)



Οδηγίες

1. κλικ στο https://melodos.com/

2. κλικ στο "3. Ακολουθίες": https://melodos.com/akolouthies/

3. Για τον εσπερινό επιλέγετε την ημερομηνία της επόμενης ημέρας 14 Μαΐου και πατάτε υποβολή

4. Επιλέγετε "Εσπερινός" και υποβολή

5. και ξανά υποβολή (εκτός και αν θέλετε να προσθέσετε ψαλτήρι κ.α.)


(Για την ακολουθία της θ΄ ώρας επιλέγετε τη σημερινή ημερομηνία 13/5, επιλέγετε θ΄ ώρα και υποβολή)

Ακολουθεί το αποτέλεσμα για τον εσπερινό και την ακολουθία της θ΄ ώρας στο τέλος (αλλά φυσικά γίνονται αντίστροφα. Η θ΄ ώρα είναι η τελευταία ακολουθία της ημέρας και ο εσπερινός η πρώτη της επόμενης):


Τι ήξεραν οι άγιοι της Εκκλησίας μας, και τι οι "ευσεβείς" θρησκευόμενοι των ημερών μας


Σχόλιο: Αφορά δυστυχώς σχεδόν όλους μας. Ας δείξουμε προσοχή...

Ένας από τους μεγαλύτερους πειρασμούς, είναι η τάση μας να αναλαμβάνουμε τον ρόλο του Θεού στην ζωή των άλλων. 

Επιτρέπεται ένας πιστός να νοσεί ψυχικά; (π. Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος)

ψυχική νοσος - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online

Ο μακαριστός Γέροντας, Αρχ. π. Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος ρωτήθηκε κάποτε αν επιτρέπεται να παίρνουν φάρμακα οι Χριστιανοί.
Διότι πολλοί ισχυρίζονται ότι το άγχος, η κατάθλιψη, η μελαγχολία και γενικότερα οι ψυχοπάθειες θεραπεύονται μόνο με πνευματική ζωή, δηλ. με προσευχή, εκκλησιασμό, εξομολόγηση, Θεία κοινωνία κλπ. 

Η απάντησή του ήταν ξεκάθαρη:

Καιροί του Αντίχριστου, είπαν πολλοί. Καλοί καιροί, ευ-καιρία. Καιροί ομολογίας!

Η ευκαιρια στην πανδημια

της Μαρίας Κορνάρου
Η βασιλεία του Θεού δεν είναι εκ του κόσμου τούτου. Έτσι και εμείς, οι Χριστιανοί, δεν ανήκουμε σε αυτό τον κόσμο. Δεν μετέχουμε στη φθορά του, δεν είμαστε ευπρόσδεκτοι από το ψέμα του.

Σάλος με την πρόταση του Ισραήλ: Μικροτσίπ σε όλα τα παιδιά


σχόλιο Γ.Θ : Απίστευτο και όμως σιωνιστικό... Όποιος δεν το πιστεύει... ας διάβασει την είδηση στα αγγλικά και από την ίδια την jerusalem post (ΕΔΩ)

Παγκόσμιο «σεισμό» προκαλεί η πρόταση του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu, να εμφυτευτούν μικροτσίπ σε όλα τα παιδιά, τα οποία επιστρέφουν στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς, επ’ ευκαιρίας χαλάρωσης των μέτρων για τον κορωνοϊό.