Ετικέτες

13.5.20

Σάλος με την πρόταση του Ισραήλ: Μικροτσίπ σε όλα τα παιδιά


σχόλιο Γ.Θ : Απίστευτο και όμως σιωνιστικό... Όποιος δεν το πιστεύει... ας διάβασει την είδηση στα αγγλικά και από την ίδια την jerusalem post (ΕΔΩ)

Παγκόσμιο «σεισμό» προκαλεί η πρόταση του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu, να εμφυτευτούν μικροτσίπ σε όλα τα παιδιά, τα οποία επιστρέφουν στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς, επ’ ευκαιρίας χαλάρωσης των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Όπως αναφέρει η έγκυρη ισραηλινή εφημερίδα «Jerusalem Post», ο Νετανιάχου, μιλώντας την προηγούμενη εβδομάδα σε συνέντευξη τύπου, πρότεινε στο υπουργείο Υγείας να ενσωματώσει την νέα τεχνολογία στην νέα ρουτίνα που επικράτησε στην καθημερινότητα λόγω του κορωνοϊού.

«Μίλησα με επικεφαλής της τεχνολογίας, προκειμένου να βρούμε μέτρα, στα οποία το Ισραήλ είναι καλό, όπως οι αισθητήρες. Για παράδειγμα, κάθε άτομο, κάθε παιδί -το θέλω πρώτα σε παιδιά- να έχει εμφυτευμένο έναν αισθητήρα που θα χτυπά συναγερμό κάθε φορά που πλησιάζεις πολύ κοντά, όπως αυτοί στα αμάξια».

«Θα είναι δύσκολο να το κάνουμε σε πάνω από ένα εκατομμύριο παιδιά που επιστρέφουν στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, με σκοπό να εξασφαλίσουμε πως ο ένας μαθητής θα κάθεται σε απόσταση ενός μέτρου από τον άλλο. Είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας και επικίνδυνο», αναφέρει, σχετικά με την πρόταση Νετανιάχου, ο ειδικός Einat Meron στην Ynet, την οποία επικαλείται η JPost.

«Θεωρητικά κατανοώ την ιδέα πίσω από αυτό, αλλά αυτά τα μικροτσίπ που υπάρχουν σε οχήματα, είναι διαφορετικά από αυτά που είναι κατάλληλα για ανθρώπους. (…) Το να τσιπάρεις έτσι παιδιά δεν θα περάσει κανένα τεστ, ούτε σε πρακτικό ούτε σε νομικό επίπεδο», αναφέρει ο Meron, την ώρα που πολλοί φοβούνται πως το Κράτος θα υποκλέπτει προσωπικές μας πληροφορίες από τους αισθητήρες, συμπληρώνει η ισραηλινή εφημερίδα.

«Μάλιστα, αν δημοσιευτεί στο διαδίκτυο η τοποθεσία του παιδιού, τότε μπορεί κάποιος παιδεραστής, με τις κατάλληλες διαδικτυακές γνώσεις, να εντοπίσει την πληροφορία και να παρακολουθήσει τον στόχο του στο σχολείο του», υπογραμμίζει ο Μάρον.

Να, λοιπόν που σιγά-σιγά πολιτικοί ηγέτες προτείνουν το τσιπάρισμα. Η τεχνολογία που προτείνει ο Νετανιάχου, σύμφωνα με ειδικούς, δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη σε ανθρώπους. Ωστόσο, υπάρχουν εκείνοι που την βελτιώνουν, έτσι ώστε να μας… ταιριάζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.