Ετικέτες

29.6.18

30 Ιουνίου: Η σύναξις των 12 αποστόλων (με πληροφορίες για κάθε Απόστολο) - με τροποποιήσεις και δική μας επιμέλεια

Ο όρος απόστολος σημαίνει πρωταρχικά «απεσταλμένος, πρεσβευτής», ενώ μια πιο ειδική σημασία και ευρύτερα χρησιμοποιούμενη είναι «απεσταλμένος παρά του Θεού ».Στην αρχαία ελληνική γραμματεία, ο όρος δήλωνε κάθε απεσταλμένο για την εκπλήρωση συγκεκριμένης αποστολής ή τον αγγελιαφόρο. Ο ίδιος ο Ιησούς έστειλε τους μαθητές του ως αντιπροσώπους του στον κόσμο και με το κήρυγμά τους να καλέσουν κοντά στο Θεό όχι μονάχα Ισραηλίτες αλλά και εθνικούς ("ειδωλολάτρες").

«Είδε εκείνη τη στιγμή τον εισερχόμενο στο ναό Μεγάλο Αρχάγγελο Μιχαήλ και από φόβο φώναξε μην αντέχοντας την πύρινη ανάσα του Ηγέτη των Ουρανίων Δυνάμεων»

Αποτέλεσμα εικόνας για αρχαγγελος μιχαηλ διαμονες
Αρχιμανδρίτου Ιωάννη (Κόγκαν)
~ …Επιστρέφοντας από το νησί και τον πατέρα Νικόλαο αποφασίσαμε να πάμε στο αγαπημένο μοναστήρι Πσκοφ-Πετσέρσκι, που πολλές φορές μας φιλοξενούσαν.

Το «φιλάνθρωπο» πολιτικό ισλάμ στην Θράκη


Παρά τους αλεπάλληλους αναπτυξιακούς νόμους, ηπεριφέρεια Ανατολικής                              Μακεδονίας και Θράκης αντί να πλησιάσει τον μέσο όρο του ΑΕΠ της χώρας απομακρύνθηκε περαιτέρω από αυτόν, καθιστώντας την ως την φτωχότερη της Ελλάδας.

Τσίπρας για Περικλή κι Ηριάννα: «Η δημοκρατία και το κράτους δικαίου ανέπνευσαν»

Τσίπρας για Περικλή κι Ηριάννα: «Η δημοκρατία και το κράτους δικαίου ανέπνευσαν»

Σχόλιο: Το πολιτικό λαμόγιο , σε ώρα έμπνευσης!!
Με ανάρτησή του στο twitter σχολίασε ο πρωθυπουργός την ομόφωνα αθωωτική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για Ηριάννα και Περικλή που πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε 13 χρόνια φυλάκισης για συμμετοχή στη ΣΠΦ.

MKO ή διακινητές;

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΚΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αναπάντητα ερωτήματα για τη μεταφορά των προσφύγων
Από τη
Δρ Ελένη Παπαδοπούλου*

Από τότε που έγινε ο Σαλβίνι υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, τα πλοία των ΜΚΟ, που είχαν αναλάβει εργολαβία τη μεταφορά Αφρικανών από τις ακτές της Λιβύης στην Ευρώπη, περιφέρονται σαν άδικες κατάρες στα νερά της Μεσογείου αναζητώντας λιμάνι.

Με λύπη βλέπω και δεν καταλαβαίνω…

*Ένα από τα καλύτερα κείμενα που διαβάσαμε τώρα τελευταία. Αντικατοπτρίζει πλήρως την αποχαύνωση και την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σαν κοινωνία εν έτει 2018! Διαβάστε το, αξίζει να αφιερώσετε 2 λεπτά!
Γράφει ο Δρ Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης. 

Απλές οικογενειακές σωτήριες διέξοδοι




+ μοναχός Μωυσής αγιορείτης