Ετικέτες

14.2.15

Ημερίδα της 7ης Φεβ. 2015: Πρόλογος συντονιστή και πρώτη ομιλία (Σάββας Καλεντερίδης)


Η ημερίδα με θέμα "Σύγχρονες Γεωστρατηγικές Εξελίξεις στον ευρύτερο χώρο της Μεσογείου, σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας και ο επεκτατισμός του Ισλάμ" έγινε το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015 στον πολυχώρο Αίτιον στην Αθήνα. Διοργανώθηκε από το ιστολόγιο "Ελληνική Ναυς" που ανήκει στην Ορθόδοξη Αγωνιστική Ομάδα: "Άγιος Ιούδας ο Θαδδαίος".

Συντονιστής της ημερίδας είναι ο κ. Νικόλαος Τσαμασφύρης, ο οποίος κάνει έναν ολιγόλεπτο πρόλογο. Βιντεοσκοπεί ο κ. Δημήτριος Λιάκος.

Ακολουθεί η πρώτη εισήγηση την οποία κάνει ο κ. Σάββας Καλεντερίδης

Δείτε την πρώτη ομιλία:

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!!


Η Κυριακή της 15ης Φεβρουαρίου 2015 είναι η μέρα του Ελληνισμού. Είναι η μέρα των Ελλήνων και της Ελλάδος παγκοσμίως!! Είναι το σάλπισμα των συνειδήσεων ενός βασανισμένου λαού. 

του Ιωάννη Αθ. Μπαλτζώη* 

Ευαγγελική περικοπή Κυριακής απόκρεω


ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ ΚΕ´ 31 - 46

Ο Γέροντας Θαδδαίος για τις ψυχές των κεκοιμημένων.


Ερώτηση: Πάτερ, τι μπορείτε να μας πείτε για τις ψυχές των κεκοιμημένων;

Ραφαέλα, Μαρίνα, Νικόλας, Ευαγγελία..."Η έρις γίνεται έρως, έρως ελευθερίας...", που θα΄λεγε κάποιος ή " η ισχύς εν τη ενώσει", που θα λέγαμε εμείς...



σχόλιο Σταύρος : Παρά το ότι ξέρουμε καλά πως η προσευχή δεν μετριέται με νούμερα, στατιστικές & (πόσω μάλλον...) με "χτυπήματα"..., αλλά μια & μόνη - έμπονη όμως - ευχή μπορεί να αλλάξει τα πάντα & να σώσει κάποιον αδελφό μας από την απόγνωση & μην αμφιβάλλουμε ακόμα κι απ΄την κόλαση... Θέλουμε θερμά να ευχαριστήσουμε για μία ακόμα φορά όσους μπήκαν στον κόπο...
(...) Το πρώτο ευχάριστο νέο έφτασε! Ο μικρός Νικόλας είναι πολύ καλύτερα! Αν τα πράγματα συνεχίσουν έτσι, το Σάββατο, 1α Ο Θεός..., θα πάει σπίτι του! Οι γονείς του, Μάρθα & Γιάννης σας ευχαριστούν όλους πολύ!!! Δόξα Τω Θεώ πάντων ένεκεν... Συνεχίζουμε...

Η ευχή του Ιησού για τους κεκοιμημένους...


Παράλληλα μέ τά τρισάγια, τά μνημόσυνα, τά ὀνόματα πού δίνομε στήν Προσκομιδή γιά μνημόνευσι, μαζί μέ τά Σαρανταλείτουργα καί τίς ἐλεημοσύνες ὑπέρ τῶν ψυχῶν τῶν κεκοιμημένων, παράλληλα μέ ὅλα αὐτά πού ἔχει θεσπίσει ἡ ἁγία μας Ἐκκλησία, ἐπιβάλλεται νά λέμε, τό:
 
''Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ, ἀνάπαυσον τούς δούλους σου''.

Η απομυθοποίηση του Πάπα Φραγκίσκου.


Του Γιώργου Ν.Παπαθανασόπουλου

Η εικόνα του Πάπα που περνά στα διεθνή ΜΜΕ είναι του κήρυκα της απλότητας. Αυτή καταρρίφθηκε από την ίδια την πραγματικότητα, να καταστήσει μέλος της Κουρίας τον 56χρονο Γερμανό «επίσκοπο της πολυτέλειας» Φραντζ-Πέτερ Τέμπαρτζ-βαν Ελστ, ο οποίος είχε έδρα το Λιμβούργο. Με προφανή αμηχανία τα φιλικά προς το Βατικανό ΜΜΕ έφεραν στη δημοσιότητα το γεγονός, στις 10 Φεβρουαρίου 2015.

Κυριακή Απόκρεω (15/2/2015): ακολουθία όρθρου, τυπικό κ.α.

Κυριακὴ Ἀπόκρεω
(15/2/15)

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε: το τυπικό, την ακολουθία του όρθρου κ.α. για την Κυριακή 15 Φεβ. 2015: