Ετικέτες

14.2.15

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!!


Η Κυριακή της 15ης Φεβρουαρίου 2015 είναι η μέρα του Ελληνισμού. Είναι η μέρα των Ελλήνων και της Ελλάδος παγκοσμίως!! Είναι το σάλπισμα των συνειδήσεων ενός βασανισμένου λαού. 

του Ιωάννη Αθ. Μπαλτζώη* 

Σε όλο τον κόσμο, στην Ευρώπη, στην Αμερική και στην Αυστραλία, οι υγιώς σκεπτόμενοι άνθρωποι, που βλέπουν τι πάει να συμβεί στον κόσμο και ιδιαίτερη στην Ευρώπη, με Ιφιγένεια την περήφανη Ελλάδα βγαίνουν στους δρόμους και διαδηλώνουν, συμπαρατάσσονται με την χώρα που γέννησε την δημοκρατία, που έδωσε το φως του πολιτισμού και των επιστημών στην ανθρωπότητα και εκδηλώνουν έτσι την αμέριστη στήριξή τους και την αλληλεγγύη τους σε αυτό τον λαό που γονάτισε, αλλά δεν εγκατέλειψε, που υπέφερε αλλά δεν λύγισε!! 

Και εμείς, όλοι οι Έλληνες, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων και αντιλήψεων, έχουμε καθήκον να πλημμυρίσουμε τους δρόμους και τις πλατείες σε κάθε γωνιά της πατρίδος μας και να διεκδικήσουμε την ανεξαρτησία της πατρίδος μας, που έχει απολεσθεί λόγω της οικονομικής κρίσης και της εθνοκτόνου τρόικας, που μας επεβλήθη για την ¨σωτηρία» μας και μας μετέβαλλε σε προτεκτοράτο χρέους και άβουλο υποχείριο του διεθνούς τραπεζικο-οικονομικού κατεστημένου της Ευρώπης, όχι της αλληλεγγύης, αλλά της εκμετάλλευσης. 

Και τώρα που η εθνική κυβέρνηση της χώρας μας που πρόσφατα ο Ελληνικός λαός έδωσε την εντολή να διαπραγματευθεί την τιμή και αξιοπρέπειά μας στα Ευρωπαϊκά Διευθυντήρια και αγωνίζεται για τον σκοπό αυτό, ας εκδηλώσουμε την συμπαράσταση μας την στήριξή μας (ανεξαρτήτως πολιτικών θέσεων) ας διεκδικήσουμε την χαμένη αξιοπρέπεια και περηφάνια μας με αυτό τον απλό και εύκολο τρόπο: Δεν είναι δυνατόν να είναι στους δρόμους ο Αυστραλός, ο Αμερικάνος, ο Γερμανός, ο Γάλλος και οι άλλοι λαοί και ο Έλληνας να παραμένει σπίτι του, γιατί τότε θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Να είμαστε λοιπόν αυτή την Κυριακή, όλοι παρόντες σε αυτό το προσκλητήριο της ιστορίας, όπως ονομάζει το κάλεσμα του και ο μεγάλος αγωνιστής και ζωντανός θρύλος της Ελληνικής αντίστασης, ο Μανώλης Γλέζος. 

Παραθέτουμε το εθνικό κάλεσμα του Μ. Γλέζου που έχει ως εξής: 

Την Κυριακή 15/2 παρόντες στο προσκλητήριο της Ιστορίας.

Ηχείστε, του βασανισμένου Λαού οι Σάλπιγγες, το εγερτήριον των συνειδήσεων σάλπισμα.

Ξεσηκωθείτε, γρηγορείτε, προσέλθετε στο προσκλητήριο της ιστορίας μας. 

Εμείς, πιστοί, στις παρακαταθήκες όσων θυσιάστηκαν, στα καλέσματα όσων αγωνίστηκαν, στα οράματα όσων προετοίμασαν το μέλλον που είναι εδώ, θα πλημμυρίσουμε την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου με την απόφαση μας δρόμους και πλατείες. 

Καλούμε, εγκαλούμε, προσκαλούμε όλες τις αγραυλούσες συνειδήσεις, όπου γης σ” Ανατολή και Δύση, να δείξουν τη συμπαράσταση τους, την αλληλεγγύη τους στον Ελληνικό Λαό, που αγωνίζεται ν” ανακτήσει την Ανεξαρτησία του και να βγάλει τη θηλιά που του έχουν φορέσει στο λαιμό οι δανειστές του. 

*Ο Ιωάννης Αθ. Μπαλτζώης είναι Αντιστράτηγος (ε.α.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.